A német vállalat Vision Zero projektjének legfontosabb célkitűzése, hogy modern biztonságtechnikai rendszerek fejlesztésével és használatával a lehető legkisebbre – ideális esetben nullára – csökkentse a közlekedési balesetek számát. Ebbe fejlett, vezetést segítő rendszerek, valamint a prémiumkategóriás abroncsok is beletartoznak, melyek segítenek, hogy a vezető a lehető legnagyobb biztonságban érezhesse magát az úton. A sok-sok hasznos vezetéssegítő találmány közül elsőként lássuk, hogyan is működik a német cég által fejlesztett holttérfigyelő rendszer! Nagyon fontos és égető problémáról beszélhetünk, hiszen a járművezetők tudják, hogy sok probléma forrása az a fránya kis terület, amit nem, vagy csak nagyon nehezen lehet belátni az ülésből, illetve a nyeregből.

Az eszköz folyamatosan monitorozza a holtteret, s figyelmezteti a pilótát az ő szemszögéből nem látható, ám veszélyeket rejtő szituációkra

Négykerekűeken már számtalan hasonlót láttunk, ám motorokon csak elvétve fordul elő, a Continentalnál azonban úgy gondolják, ott is legalább annyira fontos egy ilyen segédlet - ha nem fontosabb -, így aztán kifejlesztették a speciálisan nekünk szánt rendszert. Ennek lényege, hogy figyelmezteti a pilótát, ha mondjuk olyan helyzet adódik, ami egyébként nem láthatna, például valaki hirtelen, nagy sebességgel megérkezik mögé a sávban, esetleg jobbról előz. A beépített szenzorok érzékelik a körülötte zajló eseményeket, így hátra is „látnak”, ergo segíthetnek elkerülni például a ráfutásos baleseteket is.