A legutóbbi, belga összecsapáson a BMW elsősége és Bálinték remek ötödik helye volt a szenzáció, míg a japán futam azért lett emlékezetes, mert a Honda elhappolta a győzelmet az esélyesnek kikiáltott és 2022 végén távozó Suzuki csapata elől.

A hétvégi verseny rövid összefoglalója

Lassan egy évtizede nem nyert már itt a Honda, azért is nagy szó, hogy az Iker Lecuona-Tetsuta Nagashima-Takumi Takahashi trió most egyaránt uralta az edzéseket és a versenyt is. A Honda mögött a Rea-vel felálló Kawasaki lett a második egy kör hátrányban, míg a dobogó alsó fokára a suzukisok, azaz a Yoshimura SERT pilótái állhattak fel.

Kovács Bálint is ott lesz a következő Endurance-versenyen

Idén már csak egy futam vár az EWC versenyzőire, mégpedig a leghíresebb ilyen összecsapás, a Bol d'Or. Nekünk, magyaroknak különösen szép emlékeink vannak róla, hiszen a nemrég elhunyt Kurucz György – Reisz Jánossal az oldalán – kategóriagyőzelmet szerzett az 1956-os Bol d'Oron, ráadásul hazai motorral, egy Pannoniával.

ewc-suzuka-2022
Kovács Bálint a Wojcik Racing Yamahájával az EWC-n

Ezúttal is szurkolhatunk magyar pilótának, ugyanis a H-Moto fiatal tehetsége, Kovács Bálint is indul a szeptember 15. és 18. között zajló, jubileumi 24 óráson, melynek különlegessége, hogy idén éppen száz éve rendezték az első Bol d'Ort. Bálint úgy nyilatkozott, hogy a világ egyik legnehezebb pályáján zajlik majd a küzdelem, és reméli, hogy a kiváló Le Mans-is szereplés után itt is lesz lehetősége megmutatni, hogy milyen gyorsak a magyar motorosok.