· 2019. november 25. 4

A Yamaha és a BMW is megkereste a magyar motorost

Gyári motort kap Bálint?

Két gyári ajánlatot is kapott az IDM Suzuki Cup 2019-es bajnoka, Kovács Bálint. Felléphet a Superbike-kategóriába és a BMW vagy a Yamaha alakulatában versenyezhet H-Moto ifjú tehetsége 2020-ban.
A magyar versenyző menedzsmentje arról számolt be, hogy Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa folyamatosan egyeztet a támogatókkal, és a tervek szerint a két ajánlat közül valamelyiket még az idén aláírják - áll az MTI összefoglalójában.
{{articleGallery[24000].caption}}
Kovács Bálint szombat este, a németországi Reiskirchenben vette át a Suzuki Cup bajnoki címéért járó trófeát, amelyet úgy nyert meg, hogy 208 ponttal végzett az összetett pontverseny élén, míg a német Danny Märtz 198 ponttal zárt másodikként. Kovács az idén 11 futamból haton győzött, kilencszer állt a dobogón és minden helyszínen az övé volt az első rajtkocka.
{{articleGallery[24001].caption}}
- Biztatóan alakul a jövő, mivel az IDM Superbike kategóriájának első és második legerősebb csapata szeretne a soraiban tudni jövőre, és ha sikerül valamelyikhez szerződnöm, az a karrierem szempontjából remek lenne. Ráadásul ismét szintet lépnék, valamint közelebb kerülnék a kitűzött célhoz, a világbajnoki szerepléshez is - mondta Kovács Bálint.
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team honlapját és Facebook-oldalát is.