Frigyre lépett a HONDA Motor Co., a KTM F&E GmbH, Ltd., a PIAGGIO Group (PIA.MI) és a YAMAHA Motor Co., Ltd. Az összefogás célja, hogy létrejöjjön egy cserélhető akkumulátorok szabványosítását célzó konzorcium, mely környezetbarát akksik és hatékony töltők terén érhet el áttörést.

Négy motorgyár összefogása az elektromobilitásért

A konzorcium legfőbb szándéka, hogy megoldásokat találjon a mobilitási problémákra, azaz nagyobb hatótávolsággal, rövidebb töltési idővel, alacsonyabb üzemeltetési költséggel és fejlettebb infrastruktúrával segítse a jövő motorosait. Ennek érdekében négy célt tűztek ki:

1.     Cserélhető, azonos műszaki jellemzőkkel felruházott akkumulátorok közös fejlesztése

2.     A kidolgozott akkumulátorrendszerek széleskörű használata

3.     A közös akkumulátorok szabványosítási folyamatának végrehajtása az európai és a nemzetközi testületeknél

4.     A konzorcium által kidolgozott szabvány népszerűsítése és nemzetközi szintre emelése

honda-piaggio-ktm-yamaha-akkumulator-fejlesztes
Ha az akksik cserélhetőek, a töltők pedig szabványosítottak lesznek, az nagyban megkönnyítheti az e-motorok elterjedését

Mivel a társulás alapítói a befektetőkkel, valamint a nemzeti, a nemzetközi és az európai szabványügyi hatóságokkal is szoros együttműködésben dolgoznak, részesei lehetnek a globális műszaki szabványok meghatározásának. Jóllehet, nem minden országban találni elég töltőállomást, és a végfelhasználók egy része nem is ismeri a rendelkezésére álló lehetőségeket, a konzorcium tagjai (HONDA, KTM, PIAGGIO és YAMAHA) arra buzdítják az állami szerveket, hogy fejlesszék a töltőhálózatot és népszerűsítsék a könnyű elektromos járműveket.

A kvartett minden motorkerékpár-gyártót és egyéb érintett vállalkozást bíztat, hogy csatlakozzon, és a legyen részese a kezdeményezésnek, így minél nagyobb számban terjedhetnek el a jövőben a szabványos cserélhető akkumulátorok.