Mondanunk sem kell, milyen hasznos, ha a szezon elején vezetéstechnikai tréninggel kezded az évet, hiszen az egésznapos, felkészült oktatókkal zajló pályázások után biztonságosabban terelgetheted a vasat, és legalább ilyen fontos, hogy jobban is élvezed majd a motorozást.

Ingyenes vezetéstechnikai tréning motorosoknak

Jóllehet, az ilyen képzések nem olcsók, hiszen a pályabérlet, a trénerek költsége mind-mind tetemes összeg, éppen ezért jó hír, hogy a Rendőrség idén is ingyenes oktatásokkal segíti a pilótákat, ráadásul rögtön három helyszínen és időpontban.

humda-ingyenes-vezetestechnikai-trening-motorosoknak-2024

Az első a Pécs-Pogány repülőtéren lesz április 6-án, a második a szegedi repülőtéren május elsején, illetve a Zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán május 18-án várják a motorosokat. 

A gyakorlati tréning során szakértők segítségével végeztek a forgalomban megfelelő járműkezelési, fékezési és akadálykikerülési gyakorlatokat, valamint megismerkedtek a kanyarívek és kanyarkombinációk kezelésének módszereivel. Az elméleti előadásokon a közúti elsősegélynyújtásról, az ittas vezetés hatásairól és a motorkerékpáros balesetek tapasztalatairól is szó esik. Ne felejtsetek el regisztrálni – amit itt tehettek meg –, le ne maradjatok: az idei első Moto Safety tréningre április 5-én 14 óráig tudtok jelentkezni. Az eseménysorozatot szakmailag támogatja az Országos Rendőr-főkapitányság – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága

– írták a zsaruk közleményükben.