Az elmúlt hétvégén a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága tartott baleset-megelőzési napot, melyre elsősorban a kétkerekűeket, s azon belül is a nagymotorosokat várták. Nem távoztak üres kézzel a pilóták, ugyanis az egyenruhások mindenkinek készültek egy kis ajándékkal, stílusosan a láthatóságot szolgáló felszerelésekkel, kiegészítőkkel.

ingyenes-treninget-tart-a-rendorseg-18515
A pálya ezúttal is a klasszikus, közlekedési helyzeteket utánzó feladatsorokból állt, ahol a résztvevők elsajátíthatták a motorkezelés csínját-bínját
A kisebbek beülhettek a rendőrautókba, míg a felnőttek az úgynevezett részegszemüveg segítségével élhették át, milyen érzés ittasan vezetni egy motort vagy autót. Mielőtt unottan legyintenénk, hogy nagymotorral közlekedőket szinte egyáltalán nem érinti az ittas vezetés kérdése, érdemes leszögezni, hogy igenis komoly probléma itthon a piás motorozás. A nyári hónapokban két-háromnaponta (!) okoznak balesetet bódult motorosok, s akkor azokról még nem beszéltünk, akik valamilyen csoda folytán rendben hazaértek, vagyis nem kerültek be a statisztikába. Az ingyenes képzések 2018 nyarán is folytatódnak, szóval, ha nem szeretnél lemaradni, érdemes követni a Motoros Baleset-megelőzés oldalát, illetve a Rendőrség honlapját, ahol időről-időre felbukkannak a következő tréningek beharangozói.