Arra kérte a Brit Motorosok Szövetsége (BMF) a motorosokat, hogy számoljanak be a szervezetnek minden olyan esetről, amikor diszkriminálták őket, amiért nem hagyományos módon, például autóval, hanem motorkerékpárral közlekedtek. Az ügy előzménye, hogy több nagyvállalat nemes egyszerűséggel megtiltotta a dolgozóknak, hogy a céges ügyintézést motorral végezzék – holott ez különösen városon belül sokkal gyorsabb, hatékonyabb, mint bármilyen más közlekedési eszközzel –, sőt a Visordown beszámolója szerint néhány esetben azokat is szankcionálták, akik motorjukkal jártak munkába.

megtiltjak-a-motoros-ingazast-a-dolgozoknak

Alex Parsons-Hulse, a BMF munkatársa kiemelte, hogy rengeteg panasz érkezett, ezért idén decembertől kifejezetten keresik az olyan munkaadókat, akik bármilyen módon korlátozzák az alkalmazottakat. Az adatgyűjtés természetesen névtelenül zajlik, bár az is igaz, hogy egy kisebb cégnél, ahol csak 5-10-en dolgoznak és abból mindössze 1-2 motoros, nem lesz nehéz kitalálni, hogy kitől jött az infó...

Adja magát a kérdés: Ti dolgoztatok már olyan helyen, ahol a munkaadó próbálta tiltani a motorozást, esetleg a munkaszerződésbe is beleírta, hogy nem motorozhattok, amíg ott dolgoztok?