A motoros oktatási anyag elméleti részét továbbfejlesztve és kiegészítve 2011-ben kezdték el oktatni a középiskolásokat az októbertől áprilisig tartó időszakban az ORFK-OBB támogatásával, hogy a fiatalokat felkészítsék a mindennapos közlekedésre. A pozitív visszajelzések azt mutatták, hogy az előadás formája a diákok számára is élvezetes és tanulságos. Mivel a további oktatási igények teljesítésének már logisztikai akadályai voltak, ezért a 2013-tól fix helyen – előbb a Közlekedési Múzeumban, majd az Elektrotechnikai Múzeumban – tartották a foglalkozásaikat, immáron általános iskolások alsó és felső tagozatos diákjainak is, ahol az előadásokra látogató osztályok egyúttal a Múzeum kiállított tárgyait is megcsodálhatták. Itt már - egyebek mellett - motoros szimulátor (Honda Riding Trainer) telepítésével minden diák próbára tehette tudását a gyakorlatban is.

safety-hungary-trening-8717
A Safety Hungary képzésein részt vett több tízezer diák már sokkal magabiztosabb és határozottabb közlekedő lesz, hála a részletes elméleti és gyakorlati oktatóanyagnak

Impozáns számok

A kezdetektől összesen 11 000 középiskolás és 6500 általános iskolás tanuló vett részt a különböző korcsoportnak szóló foglakozások valamelyikén. Idén új fejezet nyílt az oktatásban, hiszen a Közlekedéstudományi Intézet és az ORFK-OBB szakmai segítségével és kifejezetten ennek a korcsoportnak szóló tananyag összeállításával „Kétkerekű suli – moped suli” néven új szolgáltatást is tudnak nyújtani az iskoláknak és ezen keresztül a gyerekeknek. Ennek keretében a Safety Hungary munkatársai - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával – gyakran ellátogatnak a vidéki iskolákba a teljes felszerelést magukkal hordva, így a diákok a saját lakóhelyükön tanulhatnak a foglalkozásaikon. A megbízás hatezer diák oktatására szól, akiket a szimulátorok segítségével vezettek be a motorizált közlekedés világába.
safety-hungary-trening-8718
A Moped suli keretében több tucat középiskola diákjai vehettek részt az ingyenes képzésen
Az elmúlt fél évben összesen 34 középiskolát látogattak meg szerte az országban Nyíregyházától Szombathelyig és Győrtől Pécsig. A foglalkozások sikerét mutatja, hogy mindenhova visszavárják a csapatot a jövő évben is és további tanintézmények is jelentkeztek. Az oktatás legfontosabb célja, hogy tudatos, felelősségteljes közlekedők váljanak a fiatalokból, akik az alapvető ismereteket egy életre elsajátítják, és a gyakorlatban is helyesen alkalmazzák a jobbkézszabályt, könnyen felismerik a közlekedési helyzeteket, illetve magabiztosan járnak majd a forgalomban.