· 2019. december 11. 32

Új mentőmotorok állnak szolgálatba

Három a magyar igazság

Nagy sikere volt a hálás anyuka által indított akciónak, és csaknem harmincmillió forint folyt be a Mentőmotor Alapítvány számlájára. Három új motort mutattak be az elmúlt napokban.
Olyan szívbemarkoló és csodás történet Balázs megmentése, hogy ha ez a tengerentúlon történik, akkor Spielberg minden bizonnyal már kopogtatott volna a filmes jogokért. Aki kíváncsi rá, korábbi cikkünkben részletesen olvashat a megható életmentésről. Az anyuka, Törökné Tenk Dóra hálából gyűjtést indított, és kezdeményezésére közel harmincmillió forint gyűlt össze, amiből máris új motorokat vásárolt az alapítvány.
{{articleGallery[24130].caption}}
Két vadonatúj Honda VFR1200X-szel gyarapodott a flotta, ám a gépek önmagukban mit sem érnek, hiszen speciális felszerelések egész sorát kell begyűjteni az orvosoknak, hogy mentőmotorként is megállják a helyüket. Hogy miért olyan fontos egy csontfúró az oldaldobozba, arról maguk a mentők meséltek nekünk korábban. A most vásárolt két Honda mellett egy BMW R 1200 GS felkészítése is zajlik - napjainkban éppen dobozokat és matricákat gyártatnak a nyáron még civil külsővel futó boxerhez, és ha megérkeznek a megkülönböztető jelzések, a BMW is megkezdheti munkáját az utakon.
{{articleGallery[24131].caption}}
Ha Te is segítenéd a kétkerekű dokikat, a Magyar Mentőmotor Alapítvány honlapján találsz hasznos információkat az adófelajánlás és a közvetlen, pénzbeli támogatás módjáról.