Visegrád városvezetése úgy döntött, hogy ezentúl motorkerékpárral tilos lesz megközelíteni a települést a Panoráma úton keresztül, mégpedig azért, hogy ezzel csökkentsék a zajterhelést a városban. Ennek persze ellentmond, hogy néhány napja pont azért született több cikk a híres-hírhedt Panoráma útról, mert autósok drifteltek, versenyeztek a szerpentinen, de mindez nem változtat a döntésen – már ki is került a behajtani tilos tábla az útra:

visegrad-motorral-behajtani-tilos

Ezt írták a döntéshozók a korlátozásról:

A Panoráma út városba levezető szakaszát a tavalyi felújítást követően, a korábbi években tapasztaltakhoz képest napi rendszerességgel a nagy sebességgel közlekedő motorosok és autósok versenypályának használják. Városunk lakosainak mindennapjait és szállóvendégeink nyugalmát egyaránt nagy mértékben zavarja ez a tevékenység, amivel kapcsolatban rengeteg jelzést kaptunk. A Közlekedésfejlesztési Koncepció tartalmaz az érintett útszakaszra vonatkozó javaslatot, amiről több alkalommal történt egyeztetés a Szentendrei Rendőrkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselőivel. Ezek eredményeként Önkormányzatunk megkapta a hozzájárulást ahhoz, hogy a Panoráma út elején, az Apátkúti-völgy bejáratánál és a Fellegvár parkoló kijáratánál (a település irányába) „motorkerékpárral behajtani tilos tábla” kerüljön kihelyezésre. A tilalom minden év március 1. és november 1. közötti időszakra vonatkozik. 

Azt is hozzátették, hogy természetesen ezentúl is behajthatnak a motorosok a településre, de csak a Nagyvillám Sípálya felől közelíthetik meg a Fellegvárat. Aki mégis a Panoráma úton szeretne motorozni, az a polgármesteri hivataltól kérhet engedélyt, de ezt csak az ott élőknek és dolgozóknak adhatják ki.

A Kanyarfotó videója a lezárt Panoráma útról

Noha a döntés véglegesnek tűnik, június 11-én, azaz ma délután két órára várják a motorosokat a Visegrád tábla elé, hogy így tiltakozzanak a korlátozás ellen. Nem meglepő a felháborodás, hiszen ez hazánkban az első olyan útszakasz, amit szabadon használhatnak bármilyen járművel, viszont motorkerékpárral tilos behajtani a népszerű látványútra.