· 2018. február 8. 19

Célkeresztben a Triumph, a Harley és a Huskyk

Visszahívások hete

Szinte egyszerre jelentette be több neves gyártó, hogy nagyszabású visszahívási akciót indít, ismét több százezer motor érintett.
Elsőként a Harley-Davidson jelezte, hogy 174 000 (!) tulajdonost értesítenek a következő hetekben, ugyanis CVO, illetve Touring modelljeik fékrendszere meghibásodhat, ha „elmulasztják időben lecserélni a fékfolyadékot.” Eközben a Triumph is közzétette, hogy visszarendeli Thruxton modelljeit, mivel „hirtelen gázadásra lefulladhat” a brit kéthengeres.
{{articleGallery[17287].caption}}
Ahogy azt várhattuk, a januári Brembo-botrány is tovább gyűrűzik, a hibás főfékhengerek miatt ezúttal a 2016 és 2018 között gyártott Husqvarna szupermotókat kell berendelni ingyenes javításra. Nem hivatalos visszahívási akció, mégis fontos lehet a GSX-R tulajdonosoknak, hogy az MCN újságírója, Dan Sutherland visszatérő elektromos hibáról számolt be az általa használt GSX250R kapcsán. Hiába cseréltek fényszóróizzót több alkalommal a szinte vadonatúj motorban, az alapos átvizsgálás dacára az ismét kiégett, ezért éjszaka tompított világítás nélkül volt kénytelen hazamotorozni. Ráadásul az út végén „égett szagot árasztott a gép”, ami szerinte arra utal, hogy komolyabb elektromos hibától szenved a Suzuki, s nem véletlen, hogy az egyszerű átnézés és izzócsere nem oldotta meg a kérdést.