Frigyre lépett a Yamaha Motor Co., Ltd. a három másik nagy motorgyárral (Honda Motor Co., Ltd., Kawasaki Motors, Ltd. és Suzuki Motor Corporation), hogy közösen fejlesszék ki a jövő kisméretű, nagy hatásfokú, hidrogénüzemű erőforrásait.

HySe: összefogás a belső égésű motorokért

Az összefogás a szén-dioxid-mentes társadalom megvalósításának egyik alappillére, hangzott el a sajtótájékoztatón, és abban is egyetértenek a cégvezetők, hogy a hidrogén lehet a jövő egyik legfontosabb energiaforrása. Persze számos kérdésre kell választ találni, mielőtt elterjedhetnek a hidrogénhajtású motorkerékpárok, hiszen a rendkívül gyors lángsebesség, a kiszámíthatatlan, instabil égés és a viszonylag magas fogyasztás gátolja, hogy a jelenleg elérhető formában motorkerékpárokban is használni lehessen a hidrogént mint üzemanyagot.

yamaha-hidrogen-eroforrasok-fejlesztese

Nagy örömmel jelentjük be szövetségünket. Jól tudjuk, hogy a hidrogénüzemű motorok fejlesztése számos kihívást rejt magában, de reméljük, hogy együttműködésünk felgyorsítja a kutatásokat, fejlesztéseket. Nem kérdés, hogy a közös munka valódi eredménye, hogy megőrizzük a belső égésű motorokat a jövő nemzedékeinek

– szögezte le a Yamaha mérnöke, Kenji Komatsu, aki egyben a HySE Technikai Kutatási és Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója.