Szezon végén én is átfújatom a kerekeket!
... szívesen elcserélném
figyeld az akciókat. van amikor párban meg lehet úszni 50e. alatt
. Zalaegerszegről szoktunk arrafelé motorozni.
Korábbi kommentjeimben írtam, hogy a barátnőmék motoros boltot üzemeltetnek, és forgalmaznak shoei-t.
Magánvélemény: én nem ajánlom a napszemüveges modelleket, mivel lehet, hogy nagyon praktikus, de biztonsági szempontbol, elég gáz. Nemhiába nem gyárt ilyet, sem a shoei sem az arai.
Gondolj csak bele, ha esel véletlenül (nem csúszol, hanem mondjuk frontálisan ütközöl, és lerepülve esel a motorrol) szinte 90%-ban fejre esel, és ekkor jön jól a jó minőségű sisak. A napszemüveges modellekben, a napszemüveg, és annak a mechanikájának a helyét egész egyszerűen, a bukú vastagságábol spórolják ki, így azon a 2 tenyérnyi felületen, ahol ez helyezkedik el, ott sokkal vékonyabb a sisak, tehát nem véd annyira. Nemhiába nem nyomják ezt a nagy gyártók. Barátnőmék árulnak caberg-et, és aston-t, aminek van szemüveges modellje és bizony előfordul velük a garanciális probléma: egész egyszerűen nem bírják a mechanikák, sorra törnek el. Bár ez szerintem használatfüggő.
Én momentán Shoei Raid II-t használok, hófehér színben, fekete plexivel. Nagyon ütős
Én mondjuk nem motorozok sötétben, így nemigen van szükségem a fehér plexire, bár hosszab túrákra azért elviszem magammal, esőben jobb mint a sötét, bár mondjuk az sem veszélyes.
Ha Bp-en az IMET-ben jársz, e téren kérd ki Attila véleményét, meg fogja erősíteni az álltalam mondottakat.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv: xch