EL is keresztelték, méghozzá: BMW F800R névre! Nekem Ő kell, majd 1x! Elég erő, 87Le, 86Nm, de ami a legfontosabb, hogy 177kg, és 3.5 - 4.5literes a fogyasztása! Ja! Naked!
Ahhha értem...
. Nem akartam kioktatni egyáltalán egy öreg rókát...
. És olvastam hogy nálad nagyon jól teljesít.
- de amikor gondolkoztam, hogy veszek egy használt CB500-at nagyon sok motoros barátom próbált lebeszélni róla. Mondván, hogy "vegyél 0km-est az az igazi, te járatod be és eszméletlen jó hitelkonstrukciók vannak!"
) tanácsára is hallgatva végül lenyuogdtam és nem loholtam bele magamat (a "veszély lehetősége"=válság előtt) egy több éves hitellehetőségbe. Illetve kellett némi áthidaló megoldás (amíg a Suzukit el nem adtam) de ezt családon belül is meg lehetett oldani...
).
Olvastam a villaállításról is, és megfogott! Bár nekem nem szokott jelentkezni a kormánycsapkodás, hiszen az én vázam már teljesen más (CBF500am van), de lehet ettől függetlenül én is kipróbálom! Kíváncsi ember vagyok!
)
.
Ezek szerint nem vagyok egyedül.
)
Nekem nem jott be formara (ez persze szigoruan izles kerdese, en klasszikus motor forma parti vagyok, eppen ezert valasztottam a CB500-at, mert az meg "motorformaju" gep nagyjabol). Dogosebben nezett ki, most konzervativabb, de en igy szeretem.
Stabilitas: en a hosszabb kormany miatt konnyebnek erzem igy a kormanyzast, fokeppen rossz utkorulmenyek kozott. Jo uton talan van volt elonye, stabilabb egyenesfutas. En teljesen visszaraktam a telokat (a tetejuk pont a felfogatassal egyvonalban van most, azt hiszem gyarilag is igy lehetett), de nekem nem "uszik fel" az eleje, ket szemellyel + csomaggal sem, vagyis nem szignifikans a kulonbseg nekem. Szitalast nem vettem meg eszre. Finomabb mozdulatokkal lehet (nagyobb erokar) kezelni a hosszabban kinyulo kormanyt sztem, ami egyenesben tobb odafigyelest igenyel, kanyarban viszont kevesebb ero kifejtest, precizebb ellenkormanyzasi lehetoseget (bar a CB500 nem nagy sebessegu motorozasra, hanem az elmenyre termett sztem)
Kenyelem: nekem ez volt a visszacsere fo szempontja. Hegyrol lefele, szerpentin, fekezes, utas mogottem az remalom volt nekem. Ranehezedtem a karomra, hamar el is faradtam, nem ereztem biztonsagban magamat, ebbol a szempontbol nekem jobb az ETZ kormany.