.
ma melóból hazaéreve 19,30 kor kellemes 9,1 celsius fok fogadott, persze hogy felpattanttam a mocira ebben a " kánikulában" ( mult héten olyan reggel is volt hogy -10 fogadott odakint ) holnap j'r le a biztositásom is igy hálás vagyok az égieknek hogy ma este egyet mehetem
mindenkinek jó motorozást.
forgatókönyv szerint megy minden, ahogy azt megjósoltam, vége a szezonnak és háttérbe szorult a motor és a fórum is. A videód elkerülte a figyelmem, sajnos kevés olyan van amit érdemes végignézni ezért van az, hogy elvesznek a gyöngyszemek. Sajnálom a motorodat, viszont aki pályára megy annak ezzel számolnia kell. Jól emlékszel korábban szedtem szét karbon dobot mert volt rajta egy húzás (úgy vettem a motorral), nem olyan durva de látszott és zavart. Nem tudom a tied milyen, az enyém egyszerű mint a kovácsüllő: karbon köpenycső, gyapot és a karbon teljes hosszában végigfutó perforált cső. Sajnos a karbont nem igazán lehet úgy lecsiszolni, hogy sima felületet kapj, ugyanis borzolódik és szöszösödik, ezért a sérülésen csak finomítani lehet, de ha mély akkor eltüntetni nem.
Szerintem és a tapasztalat is azt mutatta, hogy az aluminium popszegecs tökéletes erre, feltéve ha nem feszül a cső, hanem természetes poziciójában tartja meg a rögzítő bilincs a kipufogó testet. Viszont erre zárt szegecset használj, ne olyat aminek nyitott a vége mert a szakadófej a későbbiekben zizegni fog és be is pottyan a kipuf. testbe és "szuszogni" fog a szegecs. Emiatt nekem is ki kellett cserélnem az összeset zárt szegecsre.
akarom mondani a Csaszit!
Gondolom maga a túra, még annál is jobb volt! Én sajnos nyár közepe óta egyre kevesebb km-t tudok megtenni a géppel, mert kezd túl drága lenni a benzin a mindennapi ingázásomhoz! Így rekord kevés km is került idén a mocimba! 6-6500km. Helyette egészségesen élek. Biciklivel járok melóhelyre. A motort meg hétvégékre, élvezkedésre tartom fenn. Sajnos 1ik ilyen élvezkedésem alkalmával leírták a mocim. Ha valaki még nem látta volna itt megnézheti:
Köszönöm a választ!
Lényeg, hogy tele tankkal rakom le mert akkor kevésbé támad belül a rozsda ami később okozhatna gondot az üzemanyag rendszerben (persze ha nem volna benne spuri, de az egy másik történet
).
de nem ám 2-3 percre, hanem amíg az üzemi hőfokot eléri, így a hidegindításkor kicsapódó pára ill. az állás során a levegővel bejutott nedvesség távozni tud a motorblokkból. A belső alkatrészeknek, főleg a legfelül elhelyezkedő szelepmechanizmusnak jólesik ilyenkor a meleg olajos fürdőzés
Hozzáteszem az én garázsomban ha kint sarki hideg van akkor se megy 5°C alá a belső hőmérséklet így az akkut sem kell kivenni a motorból. A kipufogó végét be szoktam tömni egy ruhából készült dugóval
ezt nem én találtam ki, állítólag kevesebb pára jut be a nyitva maradó kipuf. szelepnél.
Köszönet Ivácson hogy ilyen jó motrot adtál nekem
Májusba került hozzám, és azért a sok meló mellett hétvégente úgy érzem gurultunk mikor lehetett,8000km-t főleg 2 személlyel,mindenféle időjárási körülményekben,baleset mentessen,és műszaki gond nélkül
Remélem jövőre legalább 2×ennyit sikerül
Viszont kérnék tőletek tanácsot arra hogy szerintetek,egy hosszabb állás előtt kiengedjem a karbiból a benzint vagy nem érdemes?
A másik meg hogy érdemes teli tankkal lerakni? vagy mindegy ?
Én is nagyon büszke vagyok a cb re ha ezen a véleményen vagy! Nagyon a biztam benne hogy ahogy nekem úgy neked sem okoz csalódást. Jókat gurultunk a nyár folyamán
Én a láncszett témát fordítva közelítettem meg. Sikerült 1 MCCOI láncolajozó rendszert beszereznem, és beépítenem tavasszal, így a láncom az a gyári 80Le-s lánc lett megvásárolva, hisz a folyamatos lánckenés 50%, de akár 100%os élettartam növekedést eredményez, elméletileg. Ez majd kiderül... Jelenleg még csak szűk 4000km van az új láncban, így nem tudok semmit sem mondani a tartósságról.