Másik fórumon is téma ez és ott azt állítják a tapasztaltabbak, hogy a leromló olajminőség is lehet az okozója. Mielőtt bármit csinálsz kezd az olajcserével (úgyis már következett volna
) és csak utána nyúlj bele komolyabban.
Ha betartod a 2éves csereciklust az olaj addig állja a sarat. A rugófáradáson szerintem nem segít a sűrű olaj.
) úgyhogy nem tudom mi lehet a gond
Raktam fel képet ide a fórumra arról, hogy mennyire szedtem szét, felteszem mégegyszer. Szinte teljesen, de a becsúszó szár alsó végét nem húztam keresztül a szimeringen, pont azért amit a szerelő ismerősöd is mondot, mert nem akartam, hogy az egyébként már cserélt, de tökéletes szimeringek sérüljenek. Először alul vettem ki az imbuszfejű csavarokat a teló alján, majd azután a felső menetes dugókat a becsúszó szár tetején. Az egész olajmennyiséget alul engedtem ki, mert úgy gondoltam, hogy alul tud összeülni az esetleges olajiszap és így az folyik le először, illetve keresztülmossa a lefolyó teljes olajmennyiség
Mivel nekem alig több mint 2-éve már volt cserélve, így nem volt iszap, sőt az állaga sem változott az olajnak csak a szine.
A langyos radiátorhoz támasztottam előzőleg a telókat így folyósabb is volt az olaj. A képre ha ránagyítasz látszanak az imbuszfejű csavarok és a mellettük lévő alkatrész is amin egy spirálrugó van, az van legalul a szárban és azon vannak az olajjáratok is, az is kicsúszott amikor fejre állítottam a telókat. Sehol nem volt iszap, vagy szennyeződés de azért szárazra töröltem azokat is
A kép még a törölgetés előtt készült és gondolom látszik a teló belső tisztasága és az is, hogy felesleges lett volna tovább bontani egy esetleges szimering sérülést csinálva. Az előző motoromnak a CB 1-nek a telószárainak alján volt olajleeresztő csavar, azt meg főleg nem kellett szétszedni pusztán egy olajcsere miatt. Gondolj bele amikor olajat cserélünk a blokkban, akkor sem szedegetjük ki a fogaskerekeket és csapágyakat egyenként letörölgetni, kimosogatni. Erre a célra kitalált blokkmosó folyadékok is csak több kárt csinálnak mint hasznot mert nem lehet teljesen eltüntetni a blokkból az esetleg visszamaradó mennyiséget.
Na de visszatérve a telókra, persze amikor már 5, ne adj isten 10-éve nem volt olajcsere