Most már gond nélkül tudnék váltani kuplung nélkül is, ha akarnék. Persze a kuplung okkal lett felszerelve, ezért használom is.
Én ezért nem tennék rá rozsdamenteset, fájna a szívem ha látnám, hogy ocsmányul el...
A váltó szerencsére megmarad a fokozatokban, egyszer sem fordult még elő az, hogy kidobja, az ellenállás is rendben van, viszont egyszer volt egy olyan eset, hogy hideg motorral ki akartam gurulni 50 m-t, hogy ott melegítsem, kuplung be, váltó le... puff, leállt a motor (emiatt gyanakodtam a kuplungra is, de semmi más jel nem utal arra, hogy az nem fogna). Aztán mégegyszer megpróbáltam, mégegyszer leállt. Ami idegesítő még, hogy 1-2-szer előfordult, hogy több visszaváltás után (megállásnál) kissé ki kellett engednem a kuplungot, hogy bevegye a fokozatot.
Szerintem sem makulátlan, csak nagy gond ne legyen (25 ezret futott a gép, nehogymár).
Egyébként az igaz, hogy ilyenkor sok mindenre felfigyel az ember, s olyan természetes jelenségekre is hibát gyanít, amik makulátlanul működnek (bár szomszéd 900-as boldorán nem volt tisztítva sem a légszűrő, legalább 5 éve