Lehet egy kicsit megtépték előzőleg? Amúgy a lánc belógásának középen 4 cm körül kell lennie. Ha sokat kell utánállítanod, akkor lehet, hogy már az utolsókat rúgja szegény lánc. Ha sprayzed szorgalmasan, akkor brutálisan meghosszabítható az élettartama.
Még egy ok a CB500 mellett. Persze MINDIG olajszűrővel együtt cserélj olajat.
a motornak nem mintha babrálni akarnám. a szerviz intervalumokat kicsit furának tartom föleg az ojacseréjét 120000? én ugytudtam6000km enként szokták cserélni meg még valami a a blok oldalán felülvezet ki egy csö és egy dobozba vezet az a doboz mi célt szolgál a hütöviz beőntő van melete . válaszokat elöre is köszönöm
. Szarvas és környéke egyébként gyönyörű hely ajánlom figyelmetekbe, legközelebb a családot is elviszem. Akkora szembeszél volt hogy azt hittem háromszázzal megyünk
, egy előnye volt, az hogy nem volt bogár és a plexi tiszta maradt. Kelet Magyarország minden szegletét bejártuk idén, jövőre tervezzük a Balcsit az Ormánságot és Sopronkörnyékét persze az már sátras lesz, nem 1napos. Ha valamelyik várban vagy sétahajón a vendégkönyvben láttok három nevet és utána az van írva hogy Faterok Motoron azok mi voltunk.
.válaszokat elöre is köszönöm.
. különben szerintetek évente menyi kilométert lehet motorozni kb nézegetem különbözö koru gépeket csak ugy paszioból de fura az egész mert sokk gépben megegyezö kilométerek álnak pl:2000 gép 24000km rel 1997gép27000km 2003 gép 18000km nekem egy kicsit fura de lehethogy tényleg ijenek a futás teljesitmények.
A \"hengerfejből elvezetett gázok\" azok a karter gázok és azok akkor képződnek ha kopott a motor és a dugattyúgyűrűk átengedik a kompressziós nyomást. A megemelkedett karter gáz egyáltalán nem normális jelenség, kísérő tünete hogy olajos taknyos a légszürőház belső része és a légszűrő. Mivel vissza van vezetve a légszűrőházba ez a cső, a motor visszaszívja ezeket a gázokat, ezért van az hogy a végóráit élő motoroknak ki szokták vezetni a karter csövét mert annyira koncentráltan van jelen az olaj pára hogy nem képes működni a motor és alapjáratot képtelenség beállítani. Amikor vettem a CB-1et nem tudtam ezt ellenőrízni mert a tank alatt van a szűrőház és a tankot le kell szedni hogy hozzáférjen az ember. Otthon aztán szétszedtem és boldogan nyugtáztam hogy porszáraz a belseje! Ez azóta is úgy van pedig négy henger dolgozik és nem kis fordulaton