, és örökké olyan matek feladatokkal fáraszt amiket ezer éve láttam. A legjobb amikor elektronikai feladattal jön, na ahhoz rengeteg közöm van. Uh most közben ezen okok miatt elmaradtam kicsit a bekapcsolódó hozzászólásokkal.
. Szerintem nálad meg fordítva lehet. Nem biztos, hogy a hosszú állástól ragadt be, hiszen vízben állt, hanem egyszerűen csak elfáradt a rugó vagy valami hasonló.
A CBF-en is a tank alatt van kupak? Szerelési és ellenőrzési szempontból valami marha előnyös helyen van...
A Fazeren (legalábbis a régin) sincsen rendes hőfokmérő, csak egy visszajelző lámpa. Szerintem egy olyan motoros számára aki nem szokta hidegen forgatni elég idegesítő lehet. Aztán tudom h van aki tesz rá.
A melegedéshez-hűtőrendszerhez egy kis történet. Nem teljesen passzol az általatok elmondotthoz, csak úgy zárójelesen.
Cseréltem már én is hűtőfolyadékot többször, szerencsére nem volt levegős rendszer miatti problémám.
Viszont tavaly mentem Debrecenbe mocival. Nem motoroztam tavaly nyáron sem sokat uh mondom gurulok egy lájtos kört, kicsit a motort leellenőrizni, és magamat is felrissíteni. Nem emlékszem már h mi de valami furcsa volt. Félreálltam pár km-re tőlünk, motormellé guggoltam, nem hallottam semmit. Hallgatom még semmi, húztam egy gázfröccsöt akkor látom h csöpög valami a motorból, másik oldalra át, és láttam h spriccel nagyobb fordulaton a az egyik hűtőcső és csonk csatlakozásnál. Haza mentem (nagy boldogan) meghúztam a bilincset, abba hagyta. Nem melegedett a motor, csak nyáron "dugóban" (felénk nem sok van) kapcsolt be párszor a venti, akkor is csak rövid időre, rendesen el is érte az üzemi hőfokot a motor előtte is utána is. Előtte sem láttam alatt foltot. A kiegyenlítőből nem hiányzott szemmel láthatóan hűtőfolyadék, nem kellett még sosem utána tölteni. Leszedtem a tankot, és a rendszerből sem hiányzott.
De most h ezt mégegyszer átolvastam, lehet h amikor leszedtem a műanyag burkolatot- h a láncspraytől és az egyébb dzsuvától megtisztítsam az első lánckerék környékét- akkor piszkáltam meg kicsit a csöveket.
Az általam ismert autókon átfolyós kiegyenlítőtartályok vannak, lehet h csak részáramos áramlással, szerintem azok praktikusabbak. Mert most pl a cb-n honnét tudom h eseleg el van koszolódva, tömődve mittom a tartály csöve? Jó lehet bővködni h belefúj az ember meg nem tudom. Arról nem beszélve h mennyivel egyszerűbb a feltöltés, nem kell külön ezt is azt is töltögetni. Aztán a helyigényen kívül biztosan van ennek más hátránya is.