sokat tanulok mostmár tőlled,mint ah.apum szokta mondani,h hallgassad meg az idősebbeket!
én ugy is csinálom!
no enyi információ után még átgondolom h.hozzá e kezdjek,érdekell nagyon,benne van a vérembe h nekilássak,de azért naon félek is,ha elcseszem!hát a Youtube os videon lehet hallani valami csörgést,de csak a motor ball felöl,amikor videózom a csöveket,akor halltszik a legjobban!én nem vettem észre semi változást h.fullad,v.nem veszi a gázt,pengett ő rendessen ugyanugy ah.meg is vettem!de néha idegesitt az a hang!
most nem jó értettem,h.te azért szedted szét mert nállad is csörgött valami,v.te lemérted a szelepeket és azért kezdtél neki?és most amióta öszeraktad továbbra is csörög?
aladar
nos hát én eddig azzal voltam h a szelepeket nállam lánc hajcsa de csalodtam been,mig megnem néztem a manualba h.h.is áll az egész!
mer nekem a szezon végén elkezdtek halladszódni a szelepek,és nekem 1 mester mondtah."Sebaj,ez csak a lánc ami a szelepeket hajcsa!ezzel még lemehetsz sokat,nem kell piszkálni!" hát mostmár rájöttem h.az egy 0 mester ha már ezt mondta!hidegen is meg melegen is haladszódik a mocimon a szelepek!nem nagyon értek hozzá de azthiszem h én is szétszedem és megfogom csinálni!mit javasolsz?menyi idöbe tellett neked a javitás?és milyen tűrőképeség kell ide?
először nekem is kínai volt, de mint minden más esetén menet közben esett le a tantusz...
!ugyh.ha valmi kellene akor a Louis katalogusbol rendeleném!és van annak az üzletnek Web cime?ahol az alkatrészeket vásárolod?
Gratula a CB500-hoz, sok balesetmentes kilómétert hozzá! Az akkumulátor kapcsán ha huzamosabban nem használod, célszerű kivenni és feltenni csepptöltőre! Az akkunak van belső ellenállása, ennek hatására külső terhelés nélkül is lemerül pár hónap, hét alatt. Nem tesz jót neki az állás.
(sajnos nem tapasztaltból tudom:)
nagyon szép ez a kék!
Csak most lett idő
Köszönöm az akku tekintetében adott bőséges eligazítást. Ha meg nem haragszol, fogok még kérdezni ezt azt, mert számomra ez a motor és a négy ütem teljesen új. A kétüteműhöz értek, a Kreidler minden részletét ismerem, mert sokat bíbelődtem vele. Szerelési szakkönyvem sincs hozzá - egyelőre.
Különben elég lassan szoktam meg a jó 180 kilóját és erejét, mert évtízedek óta csak a Kreidleremmel motoroztam. Sokat tépelődtem, hogy mire váltsak. A sportmotorok nagyon vonzottak, de a fogyasztásuk, valamint az, hogy nem igazán tudsz jól felpakolni rájuk és a hátsó személynek sem olyan kényelmes hosszú távon, végül meggyőzőtt, hogy nem ezek felelnek meg nekem. (Feleségem és három lányom is nagyon szeretik a motorozást. Most pedig még inkább, amióta megvan a CB. Már a hangjától is odavoltak. Ahhoz voltak hozzászokva, hogy a Kreidler kínlódott, ha erősebben fújt a szél, vagy pedig emelkedő következett. Most azt élvezik leginkább, hogy milyen könnyedén repül fel bármilyen kaptatón.)
Aztán sok jót olvastam innen-onnan a CB 500-asról, és döntöttem. Kolozsváron különben kevés van belőlük. Augusztus végétől, amióta megvan a CB-ém, csupán egyet láttam leparkolva.
Amikor megérkezett a CB Németországból és megláttam, úgy, élőben, kicsit meghökkentem, mert nagyobbnak tetszett, mint a fényképeken. Amikor pedig haza indultam vele és a kis Kreidlerhez szokott csuklóm automatikusan felpörgette a motort, majd kiszaladt alólam ez a lódarázs. Ijedtemben azonnal visszaengedtem a gázt és meglepődtem, hogy milyen jó a hallomásból már ismert négy ütem motorféke. Ezt nagyon élvezem azóta is.
Szóval a súlyát és erejét elég lassan szoktam meg. De már szaladtam vele 2400 km-t, és most már kezdünk egymáshoz idomulni. Dőlteni még csak óvatosan kezdtem, mert kopott és gyári, kemény gumikkal érkezett.
Apropó: milyen gumit ajánlanál, nyílván vegyes használatra? Szeretnék valami puhábbat, ami egy kicsit jobban tapad szárazon és vizes úton is. Mert tavasszal feltétlenül le kell cserélnem a régieket. Akárcsak a láncot a fogaskerekekkel, mert a lánc sem igazán tetszik. Letakarítottam, befújtam, beállítottam, de viszonylag rövid idő után újra kellett állítanom.
Na és az is kérdésem, mit segít egy kisebb, hozzá való szélvédő, mert rettenetesen vág rajta a szél 140-től. Látom, hogy az újabb típusokon van már ilyesmi.
Amúgy talán jobb volna számomra, ha a kormány egy kicsit előbbre hajlana, mert hosszú a karom és túl egyenesen ülök rajta. (A Kreidlerre is alacsony kormányt tettem és megszoktam ezt a pozíciót.)
Olajat is kell cserélnem. Mit ajánlasz?
Egyelőre ennyit, hogy ne terheljelek egyszerre sokmindennel.