Hogy ez hogy nem merült fel bennem?.......
Ezen még nem is gondolkodtam.... Úristen!..... Már meg már mi lesz?.....
A záporok jöttek mentek, volt olyan, hogy az esőtől semmit se láttam
és ultrahanggal tájékozódtam mit a dél-amerikai szuszók madár. Viszont az eleje nagyon király volt! A Sóstói Múzeumfalut látogattuk meg Anyával és megállapítottuk, hogy méltatlanul kevés hírverése van, főleg ahhoz képest amilyen érdekes és szép. Lenyűgöző időutazás volt ez a múltban még nekem is akinek benszülött parasztként nem újdonság a falusi környezet.
A történet a 70-es évek végén kezdődött amikor 5 épülettel elkezdték a falut építeni a néprajzkutatók. Járták a falvakat és vagy megvették a régi portákat vagy ajándékba kapták. Először leltárba vették, majd egyenként elkezték szétszedni, majd Sóstófürdőn összerakni azokat. Ma már több mint 80 épület van és teljesen kész a falu, italméréssel, kovácsműhellyel, vegyesboltal, templommal, temetővel (ahol eredeti sírfák vannak elhelyezve) és hozzá tartozó temető csőszházzal. Annyi fotót csináltam, hogy 2 garnítúra akkumulátor merült le, kivül-belül fotóztam mindent szinte él az a falu, korabeli szerszámok, evőeszközök, használati tárgyak, vetett ágy, terített asztal és még csomó hétköznapi dolog úgy volt elhelyezve mintha 200évet utazva belecsöppennénk az akkori hétköznapokba.
Azt hiszem összerakom a képeket és egy képes-lapozós videóban megmutatom Nektek. Egyszer menjetek el oda, nem bánjátok meg, 700Ft/fő a belépő ami nem pénz azért az élményért.
Épp most értem haza a mai második biciklizésből!
Összesen kb . 20 kilométert mentünk!
És elértem azt, hogy a Lacika azt mondta, hazaérkezés után: Húú de elfáradtam!
Én már kezdem szokni!
Nagyobb dombokon már nem kell leszállnom. És már nem hason fekve ülök!
No ha a vizes homlokotokat megtörölgettétek, akkor szép reggelt kívánok mindenkinek!
b
bár nincs félnivalóm mert a Charlie is azt énekelte, hogy aszongya: "Az aki szép, az reggel is szép, amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy"
http://sebessegoltara.blog.hu/...