Eddig még nem volt fent róla fotó, sőt annak idején amikor én ott jártam is vigyáztam arra hogy ne sérüljön az anonimitása...
Legalább ma este nem kell Neked altatódalt énekelni! Lehet kiégett a szennyeződés a kipuffból, és minden ilyen helyről ahol szűkítette a keresztmetszetet !
Azért örülök, hogy ekkora az akarat benned!
Egészségedre!
Legközelebb, nehogy így járj,
tegyél az egészségügyi csomagba vésztartalékot!
bár annak egy nő úgy látom áldozatul esett, vagy sikerült egy szellemet lefotózni?
"idjál", vagy "iggyál" ! Mert ha már oda az "akaratjatya", vagy miafene, akkor már vakarhattya! )
Valahogy nem visz rá a lélek, hogy most kicseréljem a hibásat ,majd a télen !
Nem fogok linkelgetni mindenféle netes leírásokat mert ott is sok a humbug, csak saját tapasztalataimat írom le és próbállak meggyőzni arról, hogy a gyári ajánlás a legjobb, vagyis nem az alternatíva hanem a tényleges, vagyis amit annak idején a Honda mérnökei kitaláltak. A 20W-50 es olaj nagyon "vastag" a motorodhoz, írja ugyan a gépkönyv de csak viszonylag szűk hőmérsékleti tartományban, 10W-40-es a gyári ajánlás ami egyben az arany középút is. Tudom a motor kopását sűrűbb olajjal próbálják sokan kompenzálni, ez hallásra (szebben jár a motor) jónak tűnhet de hosszútávon csak ront a helyzeten, főleg a hidraulikus szelepemelő rendszernél ahol az olaj folyóssága igen erőteljesen beleszól a precíz működésbe. A lerakódás nem természetes hiszen valami okozza, lehet ez hanyagság ami az olajcserék elmaradása miatt következik be (ez nálad nem áll fenn), továbbá lehet ez nem megfelelő olajválasztás akár minőségben vagy teljesítményszintben is.
nem gondolod hogy esetleg egy belevaló másabb (jobb) folyósságú 10W-40-es olajjal ez magától is rendeződne? A CB-be régen én próbáltam sűrűbb olajat önteni mert hallottam a szelepeket egy kicsit, amit persze a szelepbeállítás oldott meg csak, viszont a sűrűbb olajjal előjöttek más hangok is amelyek addig nem voltak hallhatóak. Sokféle tulajdonsága van egy olajnak, hőt szállít, nyomásnak áll ellen...stb sőt még azonos teljesítményszinteken belül is vannak különbségek ezért van az, hogy mindenki másra esküszik. A gyári ajánlás nagyon fontos, mert ahhoz vannak kitalálva a gyári paraméterek is, főleg egy olyan szerkezetnél mint a tied ahol az olajnak fontos szerepe van a szelepbeállításnál is. Az ásványi vs. szintetikus is érdekes kérdés, sokan esküdnek régebbi gépeknél az ásványira... merthogy csendesebb tőle... van benne valami de attól még az nem biztos hogy amelyik elsímítja a hangokat ugyanúgy ken is mint a modernebb szintetikus, ami viszont tutira nem hagy maga után annyi mocskot mint a megégésre hajlamosabb ásványi technológia.
Enyém is régi lég-olajos konstrukció és full szintetikus olajjal járok, szinte alig változik egy csereciklus alatt az olaj minősége és látom szelepellenörzéskor (12ezrenként) a motor belső olajterét ami olyan tiszta mintha új lenne...
Bár, ha huzamosabban 100 felett megyek vele, az olaj is felmelegszik 100 fok felé. lehet, hogy le kell szedni a hűtőmaszkot.