Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

8000-ért már kapsz láncot
Lehet pucolgatni de ha így összeállt már akkor annak nem volt szép élete eddig sem. Én nem szórakoznék vele és lecserélném. Nem egy 50 lóerős kis motorról van szó.
Meg kell pucolni kefével és petróleummal, aztán olajozni. A szoruló szemeket kézzel vagy fogóval óvatosan mozgásra lehet bírni, ha össze vannak szorulva. Ha nem jön be, akkor csere.
Valószínű megvan a hiba .Feltettem állványra és sebességben pörgettem a kereket és megpróbáltam ellenállást kifejteni ,és ad egy hangot ritmikusan . A láncszemek szinte össze vannak ragadva még így is hogy már van benne friss kilométer .A belső oldala némely szem rozsdás, illetve elforogva állnak a láncszemek . Hogyan kellene kiszabadítanom a szemeket vagy csere ?
Na, ez csavargatos. A racsnisnal esetenkent mukodik (bar nem javasolt) hogy az ember kicsit kilazitja a csavarjait, a dugattyu elore kattan egy fognyit, aztan csavar visszahuz.

Mivel nem tudom, mit hallasz, nagyon nehezen vagyok okosabb, mint egy otodikes.
A meghajtolancot tudod ellenorizni, feszesseget allitani, olajozni, stb. Hogy allas kozben porgetve miert nem csinalja? Valszeg a hajtaslanc terhelese nelkul a fotengely sem ugyanannyira rangatja a lancot, mint menet kozben. Ha nem komoly a hiba, nem fog kolompolni. Szerintem.

Ebben a feszitoben egy meredek, ritka menetes csavar van, amit egy rugo forgat. Ahogy nyulik a lanc, ugy forditja a menetes cuccot a rugo, ami a spiralis menetevel tolja elore a lancvezetot tolo dugattyut.
Sajnos elegge be kell asni hozza, mert szar helyen van.
Volt már motorom több darab , volt hogy 8000km segítettem átpattintani a feszitőnek . Ezt fordulat esésre sem csőrén meg . Most vásáróltam a motort, a eladó nem érti a problémámat. Szóval körforgalomban csorgók és hallóm a szelepek??? ritmikus kopácsolását ezt eddig talán mt10 volt . Gsxr zx10 sohasem . Vagy kanyarászók ,kanyarban . Most lehet én lihegem túl. De mért nem lehet ezt állásában pörgetve produkálni ? Lehet más kelti a zajt? Meghajtó lánc, vagy ötlet? Hogyan kellene ezt meghallgatnom hogy betudjam határolni .
600RR-ben huszonpár ezer után cseréltem valakinek, elég hasonló volt a tünet, mint ami elhangzott. Igaz, az fordulat ejtés-lecsengés közben is zörgött már egy kicsit, de a cserére elmúlt. X11 is megette a magáét negyvenezer körül.

Hogy említetted és visszagondoltam, most esik le, hogy ez nem is a ricnis fajta, hanem a forgó, spirális nyomótestű.
Elég szar egy feszítők vannak a hondákban. Már 1x én is cseréltem lánccal együtt az SC57-ben. Igaz 100.000 km-nél.
Ez nekem vezérműlánc feszítőnek hangzik első blikkre, az XX blokk is csinált ilyet.
Két lehetőség van. Az egyik, hogy épp két ricni közt van a feszítő és még nem elég nyúlott a lánc, hogy a következő fogra ugorjon, ettől picit laza és alacsony fordulaton zajosabb kicsit. A másik, hogy a feszítő nem bírta a gyűrődést, ami szintén lehetséges, nem a tied lenne az első.
De látatlanban csak tipp.
SC77 blokk ,17000km .Én nem tudóm megítélni hogy a zaj rendellenes . Hideg indítás, nincs rendellenes zaj .Bemelegszik, gázra semmi rendellenes zaj. Jó hangja van . Motorozok 3000ford -+1000 halóm a végig szelepek csattogását .Fordulat növekedésével ez eltűnik ,jó hangja van .Mt10 -nél volt ilyen hogy alul gyomromban éreztem kis fordulatón a szelepek csattogását . Gsxr ,zx10 sohasem . Szerintetek ?
Köszönöm a segítséget , a betöltő kialakítása megegyezik a mellékelt ábrával .Köszi .
A manual is írja, hogy nem rendellenes a szissz.
Mellékeltem képet a manualból, ahol a KertAce által vázolt szellőztetőhöz hasonló rendszer is említve van, de azt is jelzik, hogy nem minden kivitel/régió kapott ilyet.
Érzetre szerintem kifele .
Semmiképp sem normális ha szisszen. A szellőztetés el van valahol dugulva. Nekem pl a KTM-en nincs direktben szellőző nyílás hanem egy vákuum szelep nyitogatja amiből a benzingőz egy aktív szenes dobozból levegőzik ki és az összegyűlt benzint pedig le kell engedni egy ledugózott csőből bizonyos időközönként.
Nem kizárt, több újabb injektoros motornak olyan a tankja, hogy nincs már szellőzőcső rajtuk hogy csökkentsék a levegőbe jutó szénhidrogének mennyiségét. A tanksapkában van egy golyós szelep, ami az üzemanyag fogyásakor keletkező légritkulást kiegyenlíti, azaz csak befelé enged levegőt.
A felmelegedett tankban kitáguló benzinpára nyomása az, amit hallasz. Van olyan motor, ahol a tanksapkában van egy második szelep, ami adott nyomás felett kinyit és kienged némi túlnyomást, azok pl. a napon parkolva időnként "búgnak" egyet.
Sziasztok, normális hogy sc77 tankolásakor a tanksapkát kinyitva sziszen?
Szia,
És utána mi történt? Véget ért az araszolás és visszahűlt?
Egyébként az én cb1000r-emből kiindulva nem normális.
Olyan 103- 105 fok körül be kellene kapcsolni a hűtőventilátornak, ami visszahűti 100 fok alá, majd újra felmegy, ventilátor be, újra le 100 alá, stb...stb...amíg nem tudsz rendesen haladni. Az a gyanúm, hogy nem kapcsol be a ventilátorod (vagy az rossz, vagy a hőkapcsolója). Ha bekapcsol azt hallod , olyan a hangja, mint a porszívó 😅
Sziasztok!
2004-es Honda Cbr 1000rr a Hungária körúton araszolás közben felment a vízhőfok 116c fokra.
Normális ennél a tipusnál?
Sc59-es CBR-be keveset használt K&N levegőszűrő eladó.Frissen tisztítva/olajozva.
12000Ft
Tatabánya
Ja, beneztem. Faradt lehettem.
Szerintem ő pont nem azt keresi, hanem a gyárit ami a képen is van. (igaz az 2004-2005-ös)
Igy keress ra:
(motor evjarat tipusa) fender eliminator
Sziasztok!
KERESEK ! Sérülésmentes HONDA CBR1000RR 2007 gyári rendszámtábla tartót kompletten rendszám világítással ,indexekkel ,felfogató konzollal együtt ahogy az ülés alatti vázhoz fel van csavarozva.
Sziasztok tulfolyón enged 1 kis hűtővizet ez normális ? A motor nyáron városba se megy 110 fölé . Hajtva van rendesen nem nyugdíjas használat . Víz tiszta olajszintén. Max rol középszint alatt 1 kicsivel ment le 6000km ter alatt mátra bükk és 200 utazó (németbe 🤫 )