) az ECM a két adat figyelembevételével próbálja a lejobb térképet megadni.(Nem tudom, beszélhetünk-e régebbi TPS-es motoroknál gyújtástérképről?)
Bocs az offtopikért.
(Fordulatszám-tartomány, vezérlési idők, felpörgés stb) Ezért nyerő a MAP.
Na szóval, befecsinél két fajta luftmérés történik vagy légtömegmérővel (MAF - Mass Air Flow)vagy szívócső depresszió mérővel (MAP - Manifold Absolute Pressure). A motoroknál MAP-ot alkalmaznak XYZ okok miatt
, csak az ótóknál csapott meg az FI csodája
Akkor ezt a részt passzolom tovább, mert szimplánbelegondoltam a négykerekűeknél látottakat. De érzésre csak kell valami bizgentyűnek lenni ami méri a beszívott levegő mennyiségét, mert anélkül elég bajos kitalálni a spriccenaufot
Szerintem egyszerűen kevés a hely egy motoron az ilyesmi kütyünek, ugyanis a légtömegmérő szenzor előtt van egy méhsejt szerkezetű, áramlás kisimítő rész (gondolom a szenzornak nem túl jó ha full turbulens áramlás halad át rajta), ami elég sok helyet foglal el. Szóval motorokon nincs ilyen, autókban el tudom képzelni hogy a légtömegmérő jele alapján utánaállítja a befecsit. Na és akkor a karbis gépekkel mi a helyzet? Ott ugye nincs ami csak úgy több naftát nyomna be automatikusan a hengerbe... marad az átfúvókázás. De javítsatok ki ha hülyeséget írtam!
Csak megpróbáljuk kijózanítani az embereket a tévhitekből.
Ő nem ragadt le azon a szinten mint amit a márkaszervízek javarésze képvisel, hogy csak rádugjuk az OBD cuccot a kompjúterre, azt az kiböki hogy mi a baja, és már cseréljük is az alkatrészt, miközben ezzel a művelettel maga a probléma nem fog megoldódni.
kicsit vicces volt, és már maga ez az egész megkérdőjelezte számomra a hozzáértésüket. Azért az is elmond valamit hogy Nálad a leömlőkbe volt csatlakoztatva a lambda szonda, náluk csak egy sima, kipufogódobba dugható gázmintavevő cső került, ami nyilván nem olyan pontos értékekkel szolgál...
Már ott gyanús, hogy szinte minden vezeték fekete...
Bármit eltudok képzelni!
Mondjuk azt sem értem, hogy egy GSX-R600 mociba minek rakták bele a környezetvédelmi tiltást, hoyg pár (!) LE-vel gyengébb legyen.