Ha nem intézteted valakivel akkor igen, neki is menni kell hisz az eredeti 0-ás törzskönyvet neki kell kiváltania, de én pl. már rég írattam át járművet, nekem megér 4-5 rugót, hogy ne én rohangáljak...
Aha, és az nekem mennyibe fájna?Mármint a dupla fizetés.Akkor viszont nem elég ha kifizetek a motort mint jóesetben és elköszönök, még őt is el kéne rángatni okmányirodába?
Ez szerencse kérdése, mármint a megállítás.Én láttam olyat aki 250 robogóval ment ami 4T ütemű volt rendszám nélkül.Én még a 125 se merném bevállalni, főleg pesten.Sajna ezért nyomom 50-el persze nem robogóval mert az nem az én világom.
Mert az első törzskönyvet is meg kell csináltatni a mostani tulajnak, csak úgy lehet átíratni, hogy az már van és ugye az átíráshoz meg kell új eredetvizsga és törzskönyv....tehát ha megveszed be kell vállalnod a dupla lét vagy megcsináltatod előtte vele...
Ezt a 50-es papírral használom a 125-ös és egyéb dolgot felejtsd el, addig jól hangzik, amíg nincs vmi bukta vagy ellenőrzés...utána csúnya szívás sorozat kezdődhet, a biztosítótól, a rendőrségig....
Szerintem így egy alternatíva marad....
Létezhet ha a mostani tulaj 98' előtt vette az elsőtől a gépet és nincs semmi gond....kiállítanak egy 0-ás törzskönyvet az eredetvizsga alapján(ezt még neki kéne fizetni) és utána indul az átírás....,de ha 98' óta már volt tulajváltozás és nincs törzskönyv az gáz....
Sziasztok, a következő lenne a kérdésem.Ha van egy 90-es évjáratú motor létezhet, hogy nincs törzskönyve mivel első tulajé volt a motor és akkor nem létezett törzskönyv.Vagy a kétéves kötelező vizsgáknál már rég meg kellett volna kapnia.Így törzskönyvel rendelkeznie kéne?
Sziasztok
Az ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy ha vennék egy okmányok nélküli Dnepr oldalkocsis motort, azt forgalomba tudom e helyeztetni? Vagy inkább nem érdemes vele foglalkozni?
köszi
Robogót szeretnék venni, városi és városon kívüli 15 km használatra, 190 cm magas vagyok és 95kg. B-jogsim van.
Nem tudom mi lenne a jó, olyan szempontból, hogy többen azt mondják vegyek 125/50 papírral (vajon meddig lehetne így használni? mikor vezetik be a rendszámozást?) az alkatom miatt nagykerekűt. Más azt mondja ha nem száguldozásra kell és olyan 50-60 km/h-s sebesség megfelelő vegyek hivatalos 50 cmm smkp-t pl: Piaggio Libertyt, vagy Aprillia Scarabeot, és azt ha kell tudom majd rendszámozni. Ja és hogy ha veszek 4 üteműt. Olyan 150 ezer Ft-ot tudnék rászánni.
Megköszönném ha valaki tudna tanácsot adni, akár a 125/50 papíros dologban, vagy akinek ilyen testalkattal van hasonló 50-es robogója, és a tapasztalatokat.
Ha ön közlekedési baleset vétlen sérültje, melyben 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett,
ha hozzátartozóját veszítette el közlekedési balesetben,
jelentős összegű kártérítés illeti meg a vétkes gépjárművezető kötelező felelősség biztosítása alapján!
Keressen meg, segítek!
T: 06/70-620-1204
e-mail: zseva02@vipmail.hu
Sziasztok!
Én egy olyan dolgot keresnék, hogy valakinek van tippje mit kéne azzal csinálni, hogy egy ledes indexről hiányzik az átlátszó kis műanyag búra? Lehet venni külön a kis búrát, vagy esetleg csináltatni valahol, vagy házilag megcsinálni, hogy ne kelljen már lecserélni az indexet (mert akkor az az egy különbözik a többitől milyen hülyén néz már ki) mondjuk dekor boltba valami hőre lágyuló műanyag esetleg?
Sziasztok! Tudnátok nekem adni tanácsokat mivel csökkenthetem a motor fogyasztását...ilyen kis egyszerű dolgokra gondolok hogy például jobban felfújni a gumit stb...nem ilyen motor átalakításosra!:) Válaszokat előre is köszönöm!
Csinált már valaki motor ültetést (rövidebb rugó, kutyacsont csere)? Mik a tapasztalatok, utcai használatban vagy túrán van-e észrevehető hátránya?
A válaszokat előre is köszi.
Szerintem így egy alternatíva marad....
Az ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy ha vennék egy okmányok nélküli Dnepr oldalkocsis motort, azt forgalomba tudom e helyeztetni? Vagy inkább nem érdemes vele foglalkozni?
köszi
Robogót szeretnék venni, városi és városon kívüli 15 km használatra, 190 cm magas vagyok és 95kg. B-jogsim van.
Nem tudom mi lenne a jó, olyan szempontból, hogy többen azt mondják vegyek 125/50 papírral (vajon meddig lehetne így használni? mikor vezetik be a rendszámozást?) az alkatom miatt nagykerekűt. Más azt mondja ha nem száguldozásra kell és olyan 50-60 km/h-s sebesség megfelelő vegyek hivatalos 50 cmm smkp-t pl: Piaggio Libertyt, vagy Aprillia Scarabeot, és azt ha kell tudom majd rendszámozni. Ja és hogy ha veszek 4 üteműt. Olyan 150 ezer Ft-ot tudnék rászánni.
Megköszönném ha valaki tudna tanácsot adni, akár a 125/50 papíros dologban, vagy akinek ilyen testalkattal van hasonló 50-es robogója, és a tapasztalatokat.
Köszi előre is: Balu
Ha ön közlekedési baleset vétlen sérültje, melyben 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett,
ha hozzátartozóját veszítette el közlekedési balesetben,
jelentős összegű kártérítés illeti meg a vétkes gépjárművezető kötelező felelősség biztosítása alapján!
Keressen meg, segítek!
T: 06/70-620-1204
e-mail: zseva02@vipmail.hu
Én egy olyan dolgot keresnék, hogy valakinek van tippje mit kéne azzal csinálni, hogy egy ledes indexről hiányzik az átlátszó kis műanyag búra? Lehet venni külön a kis búrát, vagy esetleg csináltatni valahol, vagy házilag megcsinálni, hogy ne kelljen már lecserélni az indexet (mert akkor az az egy különbözik a többitől milyen hülyén néz már ki) mondjuk dekor boltba valami hőre lágyuló műanyag esetleg?
használ valaki füldugót itt motorozáshoz?
Csinált már valaki motor ültetést (rövidebb rugó, kutyacsont csere)? Mik a tapasztalatok, utcai használatban vagy túrán van-e észrevehető hátránya?
A válaszokat előre is köszi.