) Egyszerűen csak a sportmotor fekszik nekem, és ezért szeretnék egy ilyesmit. A keret csak a motorra olyan 600-700 ezer Ft körül van. Természetesen még szükségem lesz ruhára, és jogosítványra is, mert még csak idén januárban töltötem a 21et
Használtauto.hu-n néztem elég szép K1,K2-es 600as gsx-rek vannak fent ennyi pénzért.
Mi a véleményetek?
Az már számomra is egyértelművé vált ( ismerősöktől, barátoktól látva, s hallva), hogy egy 2t-s 125ös gép sokkal szervízigényesebb, és inkább többször kell rá költeni kevesebbet. Egy 4t-s 600as motorra pedig csak "esetleg" néha kell csak költeni, viszont akkor nagyobb összeget, de így akkor már évekre "bebiztosítottam" a motor jó élettartamát. A helyzet az, hogy nem csak városi karikázgatásokra szeretném használni a motort, hanem remélem minél több alkalom nyílna arra, hogy elmenjek hosszabb túrákra is motoros barátaimmal, kollégáimmal
Azzal én is tisztában vagyok, hogy mivel jár a motorozás. Mármint a két motor közötti hatalmas különbséget, és levetítve oda is, hogy melyik a veszélyesebb. Viszont én mindig is úgy láttam ezt a dolgot, hogy akinek nincs hozzá esze, akinek nincs kontrollja saját maga, és az "emberi értelme" fölött, az akár egy 50es, vagy egy 125ös géppel is olyat borul, hogy ott marad
Mindig tisztelni kell az alattunk lévő motort, és tudni azt, hogy ez nem játék! És persze jobban kell figyelni a közúti közlekedésben, mint pl. egy autóból. Mert drága nagyapám mondja azt ( aki egész életében teherszállító sofőr volt, és kb. 2 millió km-t tudhat a háta mögött), hogy az a jó vezető illetve sofőr, és úgy lehet elkerülni a bajt, hogyha te tudod azt a közlekedésben, hogy a másik milyen marahságot akar elkövetni, és kivéded azt
Igazad van a fenntartási költségeket illetően, hisz egy 2t motor sokkal szerviz igényesebb, mint egy nagy, 4t gép. És azt is tudom, hogy az Apriliákhoz elég drága az alkatrész, mert olasz motor. (Sajnos volt szerencsénk egy 100ezres nagyságrendű javitáshoz a kis régi RS50emen =D) Konkrét árakat nem tudsz véletlenül? Biztosítás, súlyadó stb. ?
akkor szokott ijen lenni mikor többen szerelnek 1 motort vagy 1 szerelő egyszerre csinál több motort
nem hiszem hogy annyira amatőr lett volna a szerelő, mindenki hibázhat de az hogy nem nagyon foglalkoztak a dologgal már egyszerüen felháboríttó