Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ez egy kimeritő válasz, KTM .
KTM
mondjuk jaa, ez biztos.

erröl eszembe jutot hogy gondoljatok bele a Dinok 180 millio évig uralkodtak a földön,... aztán mégis serc perc alatt kihaltak egy becsapodo aszteroida meg az utána következő környezeti hatások miatt....

mi emberek mit tudunk felmutatni? az irott keresztény történelműnk 2011-éves ,a piramisok 5 ezer évesek, a homo sapiens sapiens 30 ezer éve alakult ki elötte ősemberek voltunk (homo habilis, homo erectus, ) kb másfél millio évig ami azt jelenti felegyenesedve jártunk és már használtunk eszközöket, pl bunkot a vadászathoz, de azért az még elég messze volt a mai emberhez....

ehez képest a több millio év alatt a föld alatt kialakult kőalajat lassan elégetjűk, feléljűk az erdőket, az összes terűletet átalakitjuk mezőgazdasági terűletté, leőljűk a bálnákat, felolvasszuk a sarki jeget és még sorolhatnám egy oráig ...

és a folyamat exponenciálisan gyorsul...

én személy szerint nem adok a modern emberiségnek a mai állás szerint még ezer évet.

nemhogy több millio évet..
te éltél amerikában?
Dani amerikában senki nem jár 20-30 éves V8-as autokkal..

ne viccelj már hamarabb lecserélik az autoikat mint a németek.. értelmetlen giga nagy és nehéz ostobo suvokal meg pick-up-al jár mindenki mert az ámerikai identitás része a megalománia, a V8, meg a 6000 ccm , 3 tonnás pickup imádat a platora meg soha nem tettek semmit csak disznek van...egy vicc.

és az első mondatodra válaszolva ,Igen az hogy ők képesek ezt az igen durva széndioxid kibocsájtást összehozni évente Nagyban hozzájárul, hogy ugy mondjam meghatározo része az autozási kulturájuk, ez van.

jahh hogy ők se egy Kiotoi megállapodást se semmilyen globális környezetvédelmi megállapodást nem irnak alá soha...

mert akkora királyok hogy megtehetik.?
az első AC-10-et felejtsd el kurva szar egy gumi...

hátul jo,
Előtte azért még asszem lesz egy kis "unga-bunga"...
Én már olyan környezet tudatos vagyok hogy épp elöbb kiszabaduló fingomból a metánt hogyan tudnám hasznosítani Amúgy úgyis megpusztul az emberiség márcsak azért is mert szaporodunk mint a patkányok és lelakjuk a földet teljesen.Kár is ezen bosszankodni.Majd kihalunk szépen a föld megtisztúl azt lehet új lappal kezdeni
Igen, ők a felelősek, de nem (csak) azért mert olyan kurva sokat autóznak! Vagy szerinted az autózáson kívül más emberi tevékenység során nem keletkezik szén-dioxid?!?

Akkor gondold át légy szíves Te is, hogy vajon a pár évente nullára leírt PDTDI előállítása kerül-e több energiába, vagy a 20-30 éven keresztül felújítás nélkül elpöfögő V8-asé ...az ilyenekről hogy fejlesztési költség meg hogy a fosadék dízelek mennyire kormolnak már nem is beszéltem...meg hogy vajon neked miért egy környezetszennyező, benzinzabáló 300-as 2T endurod van, nem egy "sokkal kevesebbet fogyasztó, jobban gyorsuló" 4T-d? Talán mert összességében mégis sokkal drágább fenntartani a "kisfogyasztású" "csoda"cuccokat?
THX
Hát fogalmam sincs milyen lehet.Csak a már használt gumikról tudok véleményt mondani!Elöl még nem volt AC10-em.Talán Zoozee vagy Ronis több infóval tud ellátni!Ők már jóval több gumit fogyasztottak el mint én
Na, akkor most megerősítettél, mert hátra AC10-ben gondolkodom én is. Előre milyen szerinted az AC10?
Azt majd csak fogok használni előre Hátúl AC10-es Michelin van!Teljesen jó gumi!Elég sokáig bírja nem töredezik és jól fogja a talajt.Ja és persze olcsó ami azért előny!
Más: gumi téma! Elöl gondolom S12-t használsz Te is, de hátul? Zoziék mit ajánlanak?
Jaja úgy kb 20óránként!
Van ennél olcsóbb olaj is de én már tuti nem fogok spórolni ezen a párszáz forinton.Egy évbe cserélek 4-5ször olajat max.Azon a pár ezer forinton nem spórolok.
Köszi, akkor 10W-60-ast tolok bele.
20 óránként cseréled az olajat?
Drágán de a boltokhoz képest olcsón! 4000Ft körül de csak mert sokat vettünk!
Ha megkérdezhetem mennyiért sikerül venni literjét?
Nekem eddig mindenki a 10W-60-ast ajánlotta.Sőt akitöl most vettem az nagyon szidta a 10W-50-est pedig egy árba adja mindkét olajat.Szerinte a 10W-60as a favorit.Én olyat töltök az EXC-be már 5éve és nem volt vele nagyon gond.Van még a 20W-60-as KTM-4T-hez elvileg külön kifejlesztve de az moslék drága és nem ér annyival többet.
Köszi! Nem jobb a 10W-50?

Az kicsit vékonyabb tehát folyékonyabb és a jobb áramlás miatt könnyebben mozognak az alkatrészek és az olaj hűtése is jobb.
Vagy nem jól tudom?
jelenleg ők a legnagyobb ,legerősebb leigázo gyarmatbirodalom........

mindenesetre lehetne kicsit lassabban is égetni azokat az olajkészleteket, mert ők pont ugy viselkednek mint ami sese fogy el, pedig elfogy........

mondjuk a tulpörgetett jelzálog alapu bankrendszerűk hamarabb fogja amerikát mély válságba taszitani mint az olaj válság...
de azt is maguknak csinálják, bár szivni fog miatta a világ többi része is...
Ennyi!Mindig az erősebb kutya baszik
Most csak Power Synt-et kaptam 10W-60-ast rakok mindig bele.Egy ismerősnek a haverja nagy olajmágus.Ő hozta nekem és felvilágosított hogy a Power Synt meg a Cross Power egy és ugyanaz az olaj csak azért van kétféle,egyiken egy Utcai gép másikon Crossmotor.Mert az utcai motoros nem veszi meg a crossmotoros flakonba lévő olajat Amúgy még ATV olaj is van motorexbe az is ugyanaz az összetétel.Na én így tudom!
ez sajnos igy van sok más ország leigázása árán köszönhetik a gazdagságukat...

bár ha egy kicsit tovább gondoljuk a sztorit ez nem anyira amerikai tulajdonság, hanem emberi tulajdonság..
pl a spanyolok dél amerikai leigázása, vagy a britt,holland francia stb gyarmatbirodalmak kizsákmányolása stbstb,stb...