Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

2023. aprilisi gyartasu, fem kannas. Ez meg sarga.
A kek szinu fekete flakonban jott, de ugy latom, elfogyott mar, abbol nem tudok prezentalni
Erre nem tudok előr mit mondani, megvárom a választ. Ha adnak...
Vagy fordítva..... 😂
Nehogy olyan válasz legyen, hogy az olaj sárgás!
Mert akkor a piros hamisítvány! 😆
Most bontottam. 2024.06.25 a gyartasi datum.
A színezés lehet "jelölés", hogy épen hol készült vagy hol csomagolták vagy évjárat.
Az olaj paraméterei alapján keverhetőnek kell lennie, hiszen "ugyanaz" csak más színű.

Feltehetően egy egyszerű, felületes választ adnak. Ha adnak...
Elfogadom és bízom is, hogy nincs benne probléma, de ennyit nekem megér. Ezt én a jóalvási tényezőnek nevezem.
Biztosan jol van, varialnak. Volt mar kek szinu is. (kozvetlen az importortol hozatom)
http://youtu.be/aKql22W9QU4

Elvileg saját gyára van. De már írtam a Mannolnak, ha válaszol, megmutatom a választ.
Nem azért gyártják "szándékosan úgy", hogy cserélni kelljen. Hanem mert úgy van méretezve, hogy nyúlás határra. Ekkor a legjobb a szorító ereje. Tehát az első alkalommal a nyúlás határra van húzva, mert akkor még kibírja! A következőnél már nem. Ezért kell cserélni.
Direkt van így, hogy az összeszerelés mindig a megfelelő szorítóerővel történjen.
Idén más gyártótól vásároltak a Mannol-osok.
Na.
Ma volt az olajcsere, láncmosás, stb.
maradt tavalyi beszerzésből egy doboz fekete dobozos 7812-es Mannol olaj, de vettem ebben az évben már egy bordó dobozos 7812-est.
Amúgy két éve is bordó dobozos volt ez az emlékeim szerint.
Betöltéskor feltűnt, hogy piros a színe az olajnak, míg tavaly meg... nem piros.
Kitöltöttem egy-egy csöppet egymás mellé, hogy a különbség látható legyen.
Asszem írok a mannolnak, hogy ez így biztosan jól van-e.
Ha előtte megcsavargatod a mellbimbóit akkor nem kell megolajozni a hegyét hogy meg tudd húzni FYI 🤣🤣
Ja,a honda mamualjaban az vót hogy kend be olajjal es huzd le,tudja mar fene mennyivel.
Nekem is cserélni kellett az SV-n a vezerműtengely csavarjait, mert nem lehetett visszahúzni az előírt, 10Nm-rel, nyúltak a csavarok. Valaki akkor azt mondta, hogy direkt ilyenek, hogy ne az aluöntvényből húzza ki a menetet ami nagyobb kár.
mi ez autószerelős oldal ? 😃 motoroknál simán megy vissza a csavar vagy anya mikor hol ... elég szopás volt kiszedni a tőcsavarokat egy 600 as kawából mert a kedves kis német kiszedte mindet a ebay-os blokkházból ...
Porsche Kupplungnal ugyanez, Nyomatek, majd 120 fokot tovabb huzol, regi csavar kukaba .
Látod? Nekem legalább annyi eszem volt, ha már nem tudtam, hogy hallgattam az eladóra. :D
Egyébként félre tettem a Toyota kiszedett csavarjait, iszonya jó acél. Ha szerszámot kell gyártani valamihez, abból szoktam.
Nem tevedsz nagyot. Patikamerleg bevonasaval keszul minden es nem kulonosebben szempont a javithatosag.
sorok között olvasva és egy picit túlgondolva nekem az látszik ebből hogy a gyárban összeszerelt motor addig tart amíg hozzá nem kell nyúlni....
addig optimalizálják a dolgokat amíg egyszer használatos lesz mint a műtős kesztyű
Van erről egy jó írás:
https://autotechnika.hu/cikkek...
Stimmel, van olyan, hogy a csavar egyszer használatos. Azokat úgy tervezik, hogy rugalmas nyúláshatáron túl legyenek húzva. A következő lehúzást már nem bírják, elszakadhatnak, vagy az első lehúzáskor felvett nyúlás miatt a menetes furatuk alját koppig elérik úgy, hogy nem szorítják a hengerfejet és a tömítést kellő erővel.
nekem egyszer azt mondták pl. a hengerfej csavarokat szándékosan gyártják úgy, hogy azt is cserélni kelljen ha tömítést is kell(kezeit széttáró) Mert megnyúlik az újból felhasználás során. Hiába tartottam én be a lehúzási sorrendeket ami a tömítés zacskóján volt feltüntetve meg az erőket egy még is megadta magát és még nem is a végső leszorításnál tartottam(kezeit széttáró) Egyébként jó buli mert a tömítés akkor volt vagy 2 ezer a csavarok meg 15(dollárjeles)
nekem már szakadt el hengerfej csavar igaz figyelmeztettek, hogy rakjak abból is újat csak én drágának találtam 25 éve 15 ezret 10 csavarért (gondolkodós) persze utána már nem 😅
Ú!
Ez kemény. És ugye ezt nem tanítják sehol, ezt csak a gyakorlat, a tapasztalat és az évek "teszik" bele a szerelést végző emberek érzékszerveibe.