Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Meglátjuk, remélem.
8-10000.be kerül egy új és sok helyen kapni Bp.-n főleg, gondolom sokkal olcsóbban nem válna meg tőle senki.
Sziasztok!

Budapest környékén nincs valakinek egy eladó kuplungkosár fogó szerszáma?
a túl nagy ellenállás lehet csak gond, akkor máshol keres utat magának a szikra.
Ezt szerintem nyom nélkül meg tudják oldani.
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy van egy padkázott felnim, ami egyébként szép állapotú. Javíttassam, de ennek elvileg nyoma marad, vagy keressek inkább egy szép állapotú használtat? Ilyen kis sérülés esetén is tényleg marad nyoma a javításnak? Mert ha igen, akkor tényleg célszerűbb egy épp szép felnit keresnem.
Kollégám fiának a kis tyúkját ekecseltem. Ki is próbáltam, ment alattam 97-el.
Jópofa kis gyösz. 😁
Mindenképp....
Gondolom a gyertya detto 5k, szoval nagy truvaj nincs.
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. 10kohmos gyertya pipa kell gépkönyv szerint egy XJ600S Divibe. Viszont 5kohmosok vannak benne. Mennyire folyásolhatja be a trafó működését? lletve az elektromos kiszolgálását a gyertyának?
Köszi
... es ahogy korabban emlitettem a 85 es a 86 a behuzo, ott kell egyiknek (86) 12V-on lenni, a masiknak testen, hogy meghuzzon. Ott kene mericskelni.
A 87a a bontó érintkezö, nem kell azért van kihagyva. 30 a pozitiv (com) 87 a záróérintkező.
5 lábas relé, de a középső 87a gyarilag ki van hagyva, biztosíték jó
Minden működik. Hekyzetjelző elől hátul, féklámpák, index, duda, injektor minden hibátlan. Egyedül a tompított /reflektor ami elment. Kivéve ha a 30as és 87es lábát zárom rövidre. Akkor hibátlan és van külön tompított is vagy távolsági is.
Elsö körben meg kellene nézni mi.hiányzik, test vagy a vezérlöfesz. Vagy szakadás a test irányában vagy a világitás/fényváltó a szar, esetleg a gyujtáskapcsoló irányábol van szakadás. Biztik?
Hát most úgy hagytam, hogy össze van patkolva a relé érintkezője. Mondjuk lámpa kikapcsolt állás amúgy sincs a motoron szóval így össze patkolva is úgy működik, hogy amint gyújtást kap már világít is de ha le van véve a gyújtás akkor már nem világít 🫣
Annyit latok mas Aprilia rajzokon, hogy piros-narancs jon az akkurol (allando 12V) es onnan zold-narancskent megy tovabb, ha el van forditva a kulcs.

Gondolom a rele celja, hogy a kulcs OFF allasaban leoltsa a villanyt, tehat hasra utok, de a test lehet meglesz, a kapcsolt 12V meg nem.
A 85 es a 86 a rele munkatekercse. az egyiken 12V kene legyen, a masik testen kell legyen, hogy meghuzzon.
Kapcsrajz hijan nem tudok kozelebbit mondani sajnos.
Annyi változás van, hogy a relénél van a baj de nem húz be. Ha az érintkezőt kézzel össze nyomom akkor világít. Miért nem húz be magától. Vettünk egy újat is hozzá de azzal se húz be csak ha megpatkolom, akkor világít... 🤔🙁
Rendben, kiprobálom köszönöm
először gyertyák , az akksi legyen feltöltve rendesen
Meglett a baj. Kis kábellel rövidre zártam a 30as és 87es csatit a relé nélkül és tökéletesen működik így a fényszóró. Kell szereznem egy ilyen relét akkor valahol. Köszönöm 😇
Akkor ott beindult,sajnos kiprobálni nem tudtam,másnap már nem indult! Vissza vittem nála egyszer beindult,de azóta se indul! Friss 100as benzin van benne