ugyanaz tette fel mit a mostanit, akkor 3 éve még kókler volt mostanra meg letette a mestervizsgát???
bár akkor a kültéri tartó megvolt mert használtan vettem a klímát aztán adták hozzá
ezen kívül én nem látok más különbséget
az egy métert azért írtam hogy ne lehessen belekötni hogy 3 méteren túli plusz pénzes szerelés
amúgy én azt látom hogy a mostani rendszernek sok haszonélvezője van aztán azért rajonganak a vityáért, pl az elhibázott épitőipari igény emelkedésnek rengeteg nyertese van, gondolom te is köztük vagy mert lehet húzni a pénzeket a villanyszerelésekért rendesen
persze megy majd a sírás amikor kidurran a lufi
Na ebből fakad minden mostani értelmezésed akkor se vettél észre semmit mi történik körülötted, most meg higy ki se mozdulsz pláne. Én már akkor is meg előtte jo lár évvel is vállalkoztam, nagyon jol le lehetett mérni minden gazdasqgi és politikai mozzanatot.
Egyébként nem csak itt szar, hiába mondogatjátok. Haver németbe dolgozik évek óta. Itthon van és azt mondja nem.nagyon van melojuk épp csak dolgozgatnak, a német cégek sorra csődőlnek be. Aztán azon nyüszög hogy ugyan van tartaléka de igazából még csak most kezdődik a bajság és ide még csak később fog megérkezni.
3 éve se tették fek husz pénzért, max koklerek vagy nápolyiért dolgozó haverok.
Lassan 17 éve klimázok, az első klimát 40 ért raktam fel aztán sokáig 50 volt a tarifa. A hozzánemértésed megint kiütközik, aki egy méter csővel rakja össze azbegy méterre lévő egysägeket nem ért hozzá.
Az nem sokat befolyásol hohy kell hetven centi csatorna vagy sem, mert ahol két méter kell annak se kerül többe. Az a baj, megint saját igényszegény életed veszed alapul összevetve azzal hogy akik nálad jártak nem fizetnek se adótbse semmi egyebet. Egy előre haladó vállakozás nem a fenntartásra törwkszik hanem a fejlődésre ráadásul a nyáron felrakott klimáknak az ára télen is ki kell tartson. Azt gondolom hogy igazából tényleg nem látsz tul a csatorna parti egysikú inkább csak vágyakat vagy unaloműző panaszkodást kifejező társalgáson.
A népek meg köztudottan imádnak panaszkodni közben meg két kézzel szórják a pénzt. A boltokparkolóiban már reggel sincs hely és hiába mantrázod, nem csak olcsó kenyeret meg kefirt vesznek hogy éhen ne haljanak, másrészt meg majd akkor fognak igazán siránkozni ha messiásotok meg a zunio végig viszi amit elképzeltek.
én akkor a vasútnál voltam ott nem nagyon vettünk észre sok negatív dolgot, max annyit hogy 2 évig nem emelkedett a fizetés, és utána se sokat, ellenben negyede melónk volt
volt hogy a dt80-al mentem dolgozni hétvégén aztán már éjfélkor indultam hazafelé
azzt nem értem ha több marad nálad mostanában akkor miért panaszkodnak a népek
mondjuk azt se értem hogy 3 éve 20 pénzért tették fel a klímát, idén meg 70ért aztán kb 1 méter csőhosszra van a kültéri a beltéritől ugyanúgy 1 lyuk fúrás vályogban mit 3 éve
ja és a 20 ezresben benne volt kb 70 centi kábelcsatorna felszerelés, a mostaniban csak egy fal átfúrás mert a másik oldalon a kültéri, ugyanolyan magasságban(kézzel elérem a kültéri tetejét)
azért a régi időkbe a 2008as válság elég jól belerondított, ez nem a feri bohóc hibája, az hogy hogy kezelték nem emlékszem már, arra emlékszem csak hogy a vasútnál se volt sok pénz aztán egyik évben havi 100 forint béremelést kaptunk 😁
előtte meg elég sok adók voltak, de akkoriban meg szerintem fél ország feketén dolgozott, vagy minimálbér+zsebbe a többi
én a vasútnál 2000 körül 70 ezret kerestem, haver építőiparban meg 400 körül, igaz 6 nap 10-12 órában, persze minimálbéren..... ő kapott ovis ingyen étkeztetést a gyereknek én meg nem mert magas volt a fizetésem
Igazából tölem pont a gyurcány meg a szoci huzott le és nem keveset. Továbbra se vallom magam fideszesnek, de kormányzásuk alatt jutottam előbbre mert többet hagytak nálam és ha most lennék annyi idős mint amikor épitkeztem, kapnék csomó pénzt amitöl akkoriban vagy épp nem járt vagy valamiért nem kerültem abba a körbe akiknek jutott.
én a vityában azt látom a legnagyobb hibának hogy jelentős és látványos túlzásokba esett
első 4 évben is húzták a pénzt, kb senkinek se tűnt fel, második 4 évben is húzták a pénzt nem is keveset azért voltak róla mindenféle hírek, de még mindig nem volt feltűnő a dolog
mostanábn meg nagyon durván megy el a pénz, úgy hogy a bejövő oldalon egyre kevesebb van
plusz egyre több popuista húzása van ami hosszútávon csak szívás lehet
leginkább nero császárhoz tudnám hasonlítani az életútját
és ha úgy gondolod nincs igazam nézd meg mennyit húztak le tőled az elmúlt években és mi volt 30 éve
Valahonnan rémlik ilyesmi......honnan is........
Ja, megvan! Orbánt szokták okolni minden bekövetkezett és be nem következett dologért😉
Legalább van már más is akit okolni lehet bármiért.
azért félelmetes hogy a fidesz rajongók bármivel is össze tudják hozni ezt a szerencsétlen magyar petit 😂
ha afrikában megdöglene 15 viziló ellés közben az is brüsszel meg magyar peti miatt lenne
Hozzátartózó videó ,sajnos nem magyar
de a leírás itt ha valakit érdekel
Taking Over
Amikor a lengyel miniszterelnök ukrán gengszterként viselkedik
Marcin Tulicki „Taking Over” című dokumentumfilmje már elérhető a YouTube-on. Jó kérdés, meddig? Elég sokkoló képekkel mutatja be, hogyan törölte a lábát a lengyel jogba és alkotmányba az az ember, akit Brüsszel a „demokrácia védelmezőjeként ünnepel”. http://youtu.be/oKzccgvny_8
Persze, hiszen az ő emberük. Ki is volt az Európai Tanács elnöke 2014. december 1. – 2019. november 30-ig? Na, igen. Véletlenül pont Tusk. Aztán „hazarendelték” globalizálni.
Lengyelországban, a 2023 decemberi, Tusk nevével fémjelzett hatalomátvétel története nekünk egyben figyelmeztetés is! Különösen, mivel a Tiszával és Magyar Péterrel az élen pontosan most pontosan ezt készíti elő Brüsszel és Kijev Magyarországon. Ráadásul nyíltan, még csak nem is titkolják! Az SZBU-s Tseber Roland után Magyar Pétert már Donald Tusk személyesen is nyíltan támogatja, nem csak Brüsszel és az ukrán rezsim.
Az alábbiakban megpróbálom összefoglalni a dokumentumfilm tartalmát és lényegét.
A „forradalom”, amit Brüsszel megszentelt
2023. december 20. örökre beleégett a lengyel közvélemény emlékezetébe. Azon a napon történt ugyanis valami, amit a II. világháború után az európai történelemben már nem láttunk. Egy frissen hatalomra került kormány fegyveres erővel, banda módszerekkel foglalta el a közszolgálati média épületét, majd konkrétan kidobta onnan az ott dolgozókat.
A délelőtti híradó indulása előtt néhány perccel egyszerűen megszakították az adást, a TVP Info jele leállt. A stúdióban dolgozó újságírók belépőkártyáit egyik pillanatról a másikra érvénytelenítették. Fegyveres biztonsági őrök rohanták meg az épületet. A dolgozókat fizikai erőszakkal „tessékelték ki”.
Szerencsére forgott pár kamera, így olyan felvételek születtek, amelyeken a rögzített eseményeket korábban csak náciktól, vagy kommunista diktatúráktól vagy banánköztársaságoktól láthattunk. No és persze ezt a jövőt szánja Magyar is Magyarországnak, így nézze meg mindenki a dokumentumfilmet! Nem 100, 80, 60 éve történt! Hanem még nem egészen 2 éve! Itt, Európában! A lengyelek sem hitték el, ami történik, őket is sokkolták a történések.
És Brüsszel? Brüsszel hallgatott. Az az Európai Unió, amely éveken át zsarolással, pénzmegvonással próbálta térdre kényszeríteni a lengyel kormányt a szokásos, állítólagos, senki által, soha nem definiált „jogállamisági hiányosságok” okán, hirtelen vaknak és süketnek bizonyult. Amikor ugyanis nem a konzervatív PiS, hanem a liberális Donald Tusk sérti meg brutálisan a jogot és az alkotmányt, az rendben van. Mi több?! Ünnepelni kell!
Árulás (ismerős?) és előre megtervezett akció
A dokumentumfilm egyik legmegrázóbb felfedezése, hogy a közmédia elfoglalása nem spontán akció volt. Ezt hónapokig előre megtervezték, és ami még súlyosabb, belső segítséggel hajtották végre. Olyan emberek árulták el kollégáikat, akik évekig együtt dolgoztak velük, akik ismerték az épület minden zugát, tudták, hogyan lehet bejutni a vezérlőterembe, hogyan lehet megszakítani az adást.
Przemysław Herburt, Mateusz Matyszkowicz jobb keze személyesen vitte be Tusk embereit a mélygarázson keresztül az épületbe. A technológiai központ igazgatója, Marcin Mikulski és helyettese, Rafał Krawczyński Herburt parancsára kapcsolták ki a TVP Info jelét. Ezek az emberek ma is magas pozíciókban dolgoznak a „megújult” közmédiában. Az árulás jutalma.
Érdemes itt megállni egy pillanatra és elgondolkodni, hogy mi történne Magyarországon, ha Magyar Péter és a Tisza párt kerülne hatalomra? Tusk többször is nyíltan kijelentette, hogy támogatja Magyar Pétert és a Tisza győzelmét. Ez egyébként durva belügyekbe való beavatkozás – egy uniós tagállam miniszterelnöke nyíltan kampányol egy másik tagállam ellenzéki pártja mellett. De persze Brüsszel ezt megint nem kifogásolja, hiszen mindkettő az ő emberük.
Vissza a kommunizmusba!
Agnieszka Romaszewska, a TVP díjnyertes újságírója, aki évtizedeket töltött a televízióban, így emlékezett vissza: „Olyan dolgokat láttam, amilyeneket még soha. Régóta dolgozom a médiában, de ilyet még nem éltem át.”
Romaszewskának és kollégáinak azonnal felmondtak, majd amikor visszament az épületbe, hogy leadja a cégnek a felszereléseket, Grzegorz Dobosz – a kommunista Lengyel Népköztársaság egykori titkosszolgálati ügynöke – személyesen kísérte végig az irodán. Dobosz átnyálazta minden fiókját, minden mappáját. Aztán fegyelmi eljárást indítottak ellene, mert „e-maileket másolt át külső meghajtóra”. „Végigvezettek a nyílt teren, ahol az összes újságíró dolgozott. Mindenki nézte, ahogy kivezetnek. Ez szörnyű élmény volt” – mesélte Romaszewska. Aztán hozzátette: „Sokszor sírtam azután, ami december 20-án történt velem.”
Ez az a módszer, amit Tusk „a jogállamiság helyreállításának” nevez. Agnieszka Romaszewskát egyébként éppen a belarusz ellenzéki Belsat televízió létrehozásáért díjazták. Tehát egy olyan újságírót aláztak meg brutálisan, aki a diktatúra ellen küzdött. De hát Tusk számára ő már nem a „jó oldal” képviselője volt.
Az orwelli újbeszél
Tomasz Sygut, akit Tusk embere, Bartłomiej Sienkiewicz kulturális miniszter nevezett ki a közmédia felügyelőbizottságának élére, a következő költői szavakkal indokolta a brutalitást: „Tiszta vizet akarok kínálni, nem azért, mert nemes, hanem azért, amely nem hordoz semmilyen tolakodó ízt.”
Ezt nevezik újbeszélnek. Amikor a brüsszeli bábkormány sajtószabadságot mond, brutális cenzúrát ért alatta. Amikor pluralizmust emleget, egyetlen nézőpont kötelező érvényűségére gondol. Amikor jogállamiságot hirdet, diktatórikus hatalomgyakorlás van mögötte.
A „tiszta víz” egyébként annyira népszerű lett, hogy a közmédia nézettségi adatai egyes műsoroknál 70 százalékkal zuhantak. A lengyelek ugyanis nem kérnek a Tusk-féle „tiszta vízből”. Inkább kikapcsolják a tévét.
És vajon mi történne a magyar közmédiával, de nem csak, hiszen Magyar Péter és a Tisza párt esetleges hatalomra kerülése után? Tusk példája alapján nem nehéz kitalálni. Az M1-ben, az MTV-ben, a Kossuth Rádióban dolgozó minden egyes újságíró, aki nem hajlandó a „Tisza vizet” szolgálni a globalista érdekcsoport szerint, az utcán találhatná magát egyik napról a másikra. De ugye nem csak, mivel Magyar már szinte mindenkit megfenyegetett, nem csak a közmédiában!
Felszámolás közben új embereket vesznek fel – a képmutatás csúcsa
Daniel Gorgosz felszámolási biztost a riporterek megkérdezték: „Hogyan lehetséges, hogy egy felszámolás alatt álló tévécsatornánál új embereket vesznek fel, új műsorokat indítanak?”
Válasz nem érkezett. Mert nincs rá válasz. Pontosabban van, de nem mondható ki. Az egész „felszámolás” csak egy jogi trükk volt, amivel megkerülték a törvényt. A közmédiát nem lehet felszámolni, mert közpénzből finanszírozzák. De Tuskékat ez sem érdekelte. Bartłomiej Sienkiewicz kulturális miniszter egyszerűen kijelentette, hogy felszámolja. Aztán három nappal később, amikor kiderült, hogy ez alkotmányellenes, visszavonta a felszámolást. De akkorra már régen kész tények előtt állt mindenki.
Ez a globalista cinizmus. Ez a „jogállamiság” brüsszeli értelmezése. Megsértik a törvényt, megsértik az alkotmányt, aztán amikor már késő, „visszavonják”. De már kárt okozva, az embereket már kirúgva, a médiát már elnémítva. Végül is a céljukat elérték…
A lengyel Alkotmánybíróság, az Országos Bírói Tanács, az Országos Médiatanács, az ombudsman, sőt még a Helsinki Bizottság is törvénytelennek minősítette a közmédia átvételét. De kit érdekel ez, amikor Brüsszel áldását élvezed?
Éjszaka a felszerelést lopják, nappal a demokráciáról prédikálnak
A kijevi módszer. Miközben nappal Tusk emberei a jogállamiság helyreállításáról szónokoltak, éjszakákon át hordták ki a közmédia épületéből a kamerákat, mikrofonokat, technikai eszközöket. Feljelentés természetesen nem történt. Nyomozás természetesen nem indult. Az éjszakai „költöztetők” személyazonossága természetesen ismeretlen maradt.
„Jelöletlen autókkal vitték el a felszerelést” – mondta az egyik tanú. A képviselők próbálták megállítani őket, de hiába. A rendőrség természetesen Tusk emberei oldalán állt.
Márta Piasecka, a TVP Info műsorvezetője így foglalta össze: „Egyetlen napot sem bánok meg, hogy dolgoztam a TVP-n.” De őt is kirúgták. Mint mindenki mást, aki nem volt hajlandó meghajolni az új hatalom előtt.
Aztán jött az ügyészség átvétele
Ha valaki azt hitte, hogy a médiaháború után vége, akkor tévedett. Tusk és emberei csak bemelegítettek. 2024. január 12-én Adam Bodnar főügyész egyik napról a másikra leváltotta Dariusz Barski országos ügyészt. Az indoklás? Hogy 2022-ben „törvénysértő módon” nevezték ki.
Ez az érvelés azért is különösen pikáns, mert Barski két éven át töltötte be tisztségét, hozott ezernyi döntést, vezetett ezernyi eljárást. És most hirtelen kiderül, hogy ez mind érvénytelen? Minden általa kinevezett ügyész illegitim? Minden előkészítő időszak meghosszabbítása semmis?
Adam Bodnar úgy érvelt, mint egy jogászhallgató az első vizsgáján. Csak éppen ő a főügyész. És a célja sem a törvényesség volt, csak a bosszú.
Michał Ostrowski ügyész, akit szintén érintett a „tisztogatás”, így fogalmazott: „Nincs igazán semmi dolgom. Majdnem fele annyi időt dolgozom, mint korábban. Általánosságban elmondható, hogy felszámolás alatt álló országos ügyészségről beszélünk.”
Ez a cél. Működésképtelenné tenni az igazságszolgáltatást. Megbénítani az ügyészséget. Megfélemlíteni a bírókat. Tusk ugyanis jól tudta, hogy ha akarja, hogy senki ne vonja felelősségre a tetteiért, előbb meg kell bénítania azokat az intézményeket, amelyek egyáltalán felelősségre vonnák.
„Neo-bírák” – Az ügyészség után következett a bíróságok megalázása
Adam Bodnar főügyész és Tusk emberei egy különösen alattomos kifejezést vezettek be: „neo-bírók”. Ezzel bélyegzik meg azokat a teljesen jogszerűen, az alkotmány szerint kinevezett bírákat, akik nem tetszenek nekik politikailag. Csak mint a nácisodó Németországban annak idején.
„A neo-bírók elnevezés szándékosan lealacsonyító.” – mondta az egyik megszólaló a filmben. Julia Przyłębska, az Alkotmánybíróság elnöke kijelentette: „Nem ismerünk el ilyen dolgot, hogy neo-bírók. Ez az elnevezés sérti az alkotmányt.”
De Tuskékat ez sem érdekli. Sorra váltják le a bírósági elnököket. Fegyelmi eljárásokat indítanak mindenki ellen, aki nem hajlandó „aktív bűnbánatot” gyakorolni. Igen, jól olvasta mindenki! „Aktív bűnbánatot”. Bodnar szerint ugyanis a bíróknak önként kellene visszatérniük korábbi pozíciójukba, elismerve, hogy „hibáztak”.
A korábbi lengyel jogállamból így lett kvázi inkvizíció. És Brüsszel közben tapsol!
Letartóztatások, házkutatások, megfélemlítés
2024. január 9-én aztán Tusk rendőrei betörtek az elnöki palotába, hogy letartóztassák Mariusz Kamińskit és Maciej Wąsikot, két korábbi minisztert. Megvárták, amíg Andrzej Duda államfő elhagyja a palotát, majd lerohanták azt.
„Azt hittem, Wojciech Jaruzelski adott példát arra, hogyan kell cselekedni ilyen helyzetekben, de kérlek, ne ismételd” – mondja valaki az egyik jelenetben, utalva a kommunista hadiállapotra.
Zbigniew Ziobro korábbi igazságügyi miniszter házában is házkutatást tartottak. Erőszakkal felfeszítették az ajtót, pedig Ziobro nem tanúsított ellenállást. Sőt, a telefonszáma nyilvános volt, az ügyészség bármikor elérhette volna. De nem erről volt szó. A cél a megfélemlítés volt, a demonstráció, hogy Tuskék megmutassák, hogy ezt megtehetik, bárkivel.
Olszewski atya, a közismert pap esetében pedig már a kommunista módszereket is túlszárnyalták. 27 évig dolgozott börtönlelkészként. „Valóban más degeneráltakkal, gyilkosokkal foglalkoztam, olyan emberekkel, akik valóban alkalmasak arra, hogy ebbe a veszélyes kategóriába tartozzanak. De még nem láttam senkit ilyen állapotban és ilyen feltételek között” – mondta a filmben.
Tusk jogértelmezése: „a jog úgy van, ahogy mi értjük”
Zbigniew Ziobro, a korábbi lengyel igazságügyi miniszter felidézett egy különösen elgondolkodtató jelenséget. Donald Tusk ugyanis nem rejtette véka alá, hogyan értelmezi a jogállamiságot.
Tusk ugyanis 2023 decemberében, a köztévé elleni támadás után azt mondta: „minden összhangban lesz a joggal, úgy, ahogy azt mi értelmezzük” – idézte Ziobro.
Ez lett a Tusk-kormány vezérmotívuma. Minden törvényes lesz – de úgy, ahogy ők értik. Minden alkotmányos lesz – de ahogy ők értelmezik. Minden demokratikus lesz – de ahogy ők értik a demokráciát. És most emlékeztetek mindenkit Magyar Péter mondataira, elszólásaira, az elmúlt hónapokból!
Így szűnt meg Lengyelországban egyik napról a másikra a jogállam és jött helyette egy önkényuralom. Amikor a hatalom maga határozza meg, mit jelent a jog, akkor mégis milyen jogról beszélünk?! Nem pont ez lenne a diktatúra? Amolyan brüsszeli és kijevi módra.
És itt van most nekünk ez a Magyar Péter, akit Tusk nyíltan támogat, és aki pontosan ezt a modellt honosítaná meg Magyarországon. Azok, akik a Tiszára szavaznának, ne legyenek illúzióik, ez vár rájuk. Médiaháború, ügyészségi tisztogatás, bírói függetlenség felszámolása, letartóztatások, házkutatások. Mindez természetesen a "jogállamiság helyreállítása" címén.
Brüsszel kettős mérce: a jogállamiság politikai fegyver
Gulyás Gergely, a hazai vetítést követő beszélgetésen pontosan fogalmazott: „Brüsszelben a jog és a jogállam semmit nem jelent. Ott nyers hatalmi, politikai küzdelem zajlik. Aki nem ért velük egyet, az ellenség. A jog Brüsszelben, akárcsak a kommunistáknál, politikai eszköz.”
És ezt igazolja a lengyel példa is. Amíg a konzervatív PiS volt hatalmon, addig Brüsszel szünet nélkül magyarázta, hogy Lengyelország sérti a jogállamiságot. Pénzeket vontak meg, eljárásokat indítottak, keresztény demokrácia helyett pedig európai szupernacionalizmust akartak erőltetni. Aztán jött Donald Tusk és hirtelen minden rendben lett.
A média erőszakos elfoglalása? Rendben van! Az ügyészség politikai alapú megtisztítása? Kiváló! Bírák megfélemlítése? Szükséges! Letartóztatások, házkutatások? A jogállamiság helyreállítása! Ez a brüsszeli logika.
És ugyanez a logika működik Magyarország esetében is. A magyar kormányt évek óta támadják. Pénzeket vonnak el, eljárásokat indítanak. De amikor Magyar Péter már most, ellenzékben arroganciával, kioktatással, pofátlan stílusban kommunikál, amikor nyíltan bejelenti, hogy „leszámolás” lesz, akkor rögtön Tusk támogatását élvezi, Kijev pátyolgatja, Brüsszel pedig hallgat. Mert Magyar Péter az ő emberük, neki lehet. Ő majd végrehajtja Brüsszel, és Kijev akaratát Magyarországon is. Legalább is ezt tervezték.
Többszázezer ember az utcán
Aztán a csalódott lengyelek nagyon gyorsan, 1-2 hónap alatt „kiszerettek” Tuskból. 2024 márciusában, a médiaháború, az ügyészségi tisztogatás és a letartóztatások után 300 ezer lengyel vonult az utcára Varsóban. Tiltakoztak Tusk diktatórikus módszerei ellen. Követelték a jogállam valódi helyreállítását. Na, nem azt, amit Tusk ért alatta, hanem azt, amit a fogalom valójában jelent.
„Meglepődtem, hogy 300 ezer ember volt az utcákon. Ez a tömeg végtelen volt” – mondta az egyik résztvevő. Ez volt akkor az az üzenet, amit Brüsszel azóta sem akar hallani. Az európai mainstream média nem is számolt be róla. A globalista hálózat szándékosan elhallgatta. De a tények makacs dolgok, a lengyel nép nem fogadja el ezt az állapotot.
És a magyar nép sem fogadná el, ha hasonló történne itt is. Mert aki látta ezt a filmet, aki olvasta ezt a történetet, az tudja, hogy pontosan ez várna ránk Magyar Péter és a Tisza párt győzelme esetén. Aki ma Macskás Fideszezik, 2026 nyarán már Mocskos Tisza szlogeneket skandálna! Hoppá-hoppá! Jó reggelt!
Lengyelország legyen figyelmeztetés Magyarországnak
Marcin Tulicki filmje nem csupán dokumentum. Figyelmeztetés. Üzenet. Tanúbizonyság arról, hogy mit jelent valójában, amikor a „jogállamiság bajnokai” hatalomra kerülnek brüsszeli támogatással.
A Taking Over bemutatja, hogyan lehet egy országot heteken belül diktatúrává alakítani, miközben Brüsszel tapsol. Hogyan lehet a médiát erőszakkal elfoglalni, miközben a szólásszabadságról prédikálsz. Hogyan lehet mindent a politika diktatórikus eszközévé degradálni, miközben a jogállamiságot emlegeted. Hogyan lehet akár bírókat is megfélemlíteni, miközben független igazságszolgáltatásról beszélsz.
Zbigniew Ziobro is figyelmeztetett, miszerint „Lengyelország egy kísérleti terep Nyugat-Európa számára.” És ez pontosan így van! Brüsszel kipróbálta Lengyelországban, hogy meddig lehet elmenni. Mennyit bír el egy európai demokrácia? Mennyire lehet sérteni a jogállamot anélkül, hogy a nép fellázadna?
És ha ez Lengyelországban sikerül, akkor jöhet Magyarország! Ez a terv. Ezért támogatja Donald Tusk nyíltan Magyar Pétert. Ezért támogatja az ukrán titkosszolgálat nyíltan Magyar Pétert. Ezért tolja Brüsszel a Tisza pártot. Ezért hangsúlyozza a globalista média, hogy „változásra van szükség”.
De most már mi is tudjuk, mit jelenthet egy ilyen változás. Tudjuk, mit jelent a Tusk-féle „jogállam”. Láttuk, hogyan bánnak az újságírókkal, ügyészekkel, bírókkal, miniszterekkel. Láttuk, hogyan zajlik a „demokratikus átmenet” a gyakorlatban.
Marcin Tulicki a vetítés előtt azt kívánta a magyar közönségnek, hogy soha ne kelljen hasonlót átélnünk. És legyen az egyetlen tapasztalatunk a Taking Over megtekintése.
Ez pedig rajtunk múlik. A következő választásokon eldől, hogy Magyarország megőrzi-e szuverenitását, vagy brüsszeli protektorátussá válik. Hogy megmarad-e a jogállamiság, vagy jön a Tusk-féle, Zelenszkij-féle, von der Leyen-féle „jogállam". Hogy szabad marad-e a média, vagy jön a „tiszta víz” és a kötelező „újbeszél”.
Akik a Tiszára szavaznának, nézzék meg előtte ezt a filmet. Olvassák el ezt a történetet. És gondolják végig, hogy ez az, ami Magyarországot várja Magyar Péter és társai győzelme esetén.
Mit is mondott Donald Tusk? „Minden összhangban lesz a joggal, úgy, ahogy azt mi értelmezzük.” És Magyar Péter ugyanezt mondja már most.
Ha hagyjuk…
A film megtekinthető a YouTubeon: http://youtu.be/oKzccgvny_8
Kalapács Blog
Kérlek, segítsd az írás terjedését egy megosztással! Ha egyetértesz, azonos értékeket vallunk és érdekelnek hasonló tartalmak, kérlek, „kövesd be” a Kalapács Blog oldalt (https://www.facebook.com/kalapacsblogfb), különben semmi nem garantálja, hogy legközelebb is találkozni fogsz az írásaimmal.
Köszönöm!
Jó reggel valóság tagadók
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=122127489896974164&id=61579224941311&post_id=61579224941311_122127489896974164&rdid=ToI9eVEpHoevb8yz
bár akkor a kültéri tartó megvolt mert használtan vettem a klímát aztán adták hozzá
ezen kívül én nem látok más különbséget
az egy métert azért írtam hogy ne lehessen belekötni hogy 3 méteren túli plusz pénzes szerelés
amúgy én azt látom hogy a mostani rendszernek sok haszonélvezője van aztán azért rajonganak a vityáért, pl az elhibázott épitőipari igény emelkedésnek rengeteg nyertese van, gondolom te is köztük vagy mert lehet húzni a pénzeket a villanyszerelésekért rendesen
persze megy majd a sírás amikor kidurran a lufi