A sportruházatot pláne egy aláöltöző szerintem nem is lehet, de legjobb esetben is adóköteles katagória. Szerintem nem tudod megvenni, esetleg ha a szlán olyan cucc van feltüntetve ami megfelel a szabályoknak.
Adököteles terméket kifizet az eü. pénztár de az SZJA bevallásban az év végén a pénztár igazolása alapján jövedelemként be kell vallani, adót megfizetni utána. Nem tudod "kivenni" adómentesen. Ergo uaz mint ha a saját kp.-ért vásároltál volna.....
ez nem tudom miből gondolod, én vettem 45ezer ft-os testprotektort úgy hogy szja-ba 12ezer körül kellett befizetnem. Az egészségpénztári számlámat a munkáltató fizeti, mivel az bónusz, vagy fizeti vagy nem, ezt a munkáltató dönti el, nem jár alanyi jogon.
vannak adóköteles és adómentes termékek. A sportszerek, ruhák adókötelesek, az adó mértéke 30%, amit az szja-dban kell majd megfizetni.
De ha azt nézzük hogy a munkáltatód fizeti az egészségpénztári számládra a zsét amit általában gyógyszerekre és egyéb adómentes termékre költenéd, vehetsz belőle sportszereket, ruhákat, protektorokat lényegében 1/3-ad áron, mivel neked zsét csak annyit kell beletenni, a többi részt úgyis a munkáltatód fizeti.
De azutan nem kell beadozni? Mert ok, hogy vehetsz bringat is egeszsegpenztarra, csak utana adozni kell. Legalabbis asszonynal a miniszteriumban igy van
gixxer haccáz topikba nemrég leírtam. Keress egy olyan boltot ami egészségpéntári tag és árul Helly-t. Az egészségpénztárad oldalán ott a boltlista, nem nehéz találni megfelelő boltot..
Digó cucc. Nekem is van, ha jó a fejedre, nagyon kényelmes, versenysisakhoz képest nem is túl zajos, legalábbis a Spec 1-es. Az enyém most lesz négy éves mentem vele kb 30 ezer kilométert, aztán még mindíg használható állapotban van a belső része, csak egy minimális mértékben kitágult. De nem vészes. Szerintem jó sisak, pláne, ha kifogsz egy-egy akciós darabot.
Megvannak még a bőrrucik?
A sportruházat biztos nincs.
De ha azt nézzük hogy a munkáltatód fizeti az egészségpénztári számládra a zsét amit általában gyógyszerekre és egyéb adómentes termékre költenéd, vehetsz belőle sportszereket, ruhákat, protektorokat lényegében 1/3-ad áron, mivel neked zsét csak annyit kell beletenni, a többi részt úgyis a munkáltatód fizeti.
Tudtok valami infót hogy hol lehet ilyet venni.