Az egész história az hosszú történet,ezért nem írom le. Röviden annyi,hogy az eladó srácot jól ismerem,kb 4 éve.Elég sok mindent nála vettem még a régi gshez is és a ruhám is nála vásároltam.Szóval nyert már rajtam elég sok lóvét(fog is
) !De én már ha vele "üzletet" kötök ,akkor úgy kezdem ,hogy megkérdem mi az ára,ha nincs feltüntetve a terméken,majd miútán megtudom fontolóra veszem a dolgot és kerekítek ! Nem sokat ,de sok kicsi sokra megy !
Pl: karácsony után vettem egy suzuki cipőt nála és 1000ft kevesebbért hoztam el,mint ami ki volt rá írva. Ez nem sok,de még is majdnem 4 liter benzin,ami majd 100km. Szóval ! Venni szerettem volna a kereskedésben egy használt gst hitelre.2007 okt. lesz 2 éves. Óra szerint 4700 km volt benne körülbelül.Az állapota nem ezt sugalta,de ez nem érdekes.Nekem 25 kw jogsi van és a gép 34kw volt forgalmiztatva.Vagy jogis ,vagy lóvé a srácnak és akkor a motor kisebb teljesítménnyel van forgalmiztattva,de ez nem csekély összeg ,így ez nem is tetszett egyikünknek sem.Ár 1000000 ft. Kérdezem a srácot mit tud a motorról,hát nem nagyon erőltette a dolgot,inkább azt javasolta vegyek egy új gst 2 év garanciával 1198000ft és az újjat akkor én járatom be és tudni fogom az életét . Ez nekem nem tetszett,mert a párommal azt beszéltük meg hogy lehet motor,de csak 1 milláig,meg úgye az átalakítások,amik az új gépen is meglesznek.Én az árakat a 2003-as törött gsmhez "nem rendelt "listából néztem,ahol egy kormány markolattal 29604ft, egy db tükör 12797 ft jobb oldali motor dekni 31799ft. Ha azt számoljuk,hogy a kormányért és a kettő tükörért,már 2005-ben2*12797=25594 + 15000 = 40594 ft el akartak kérni ,akkor a használt gs is az átiratással,ami kb 34.000 ft belekerülne 1074594 ft. + a jogsi,kb. 30.000ft. A hitel beli különbség a két motor közt ami nekem ideális lett volna havi 2000 ft. Azt mondta vegyek újjat ( naná,mert neki ebből több pénze lesz) ingyenbe lesz a motor 25kwra való átírása(ami úgye a teljasítmény adó miatt is fontos).Ekkor elgondolkodtam és nemet mondtam.Kérdi mai a baj.Erre felsoroltam a változtatásaim ,illetve az igényeim. 1: ha szervízre viszem,ott állok a motor mellett,hogy ki,mit,hogyan csinál vele,és valóban megtörténik e a szervíz. 2:kormány,tökör ,dekni diszítés csere,vagy nem veszem meg a gépet ! 3: szervízre én viszem az olajat . Az 1 pontra a válasza: Neked megengedve,(remélem felügyelőségtől ezt nem olvassa senki) de hozzá tette,hogy a váró úgy van kialakítva a szervíznél,hogy üveggel van elválasztva,pont azért (vagy azért is),hogy a tulaj lásson minden műveletett ! A 2 pontra pedig azt válaszolta,hogy elintézzük.Innentől kezdve nem volt kérdés ,hogy újjat veszek.Ja és a párom is egyöntetűen az új gép mellett voksolt! A leszerelt cuccok meg nem érdekelnek,érdekeltek,mert hisz ott lesznek helyette azok,amik sokkal jobban tetszenek,mint a gyári.Persze ,ha ingyen elhozhatom,akkor nem fogom ott hagyni,de különösen küzdeni sem fogok érte,hisz így is nyertem30-40.000 ft.Szervízre pedig csak az 1000km és max a 6000km viszem el.Mivel volt már gsem és hála annak a magasságosnak,a 45.000km alatt,amit 2.5 év alatt hajtottam bele semmi gond nem volt így remélve ezzel sem lesz,ezért szervízmentes lesz a gép (pontosabban itthon lesz szervízelve) és nem hagyok jó pár ezreket a kereskedésbe.Röviden tömören ennyi ! Akinek tetszik -tetszik,akinek nem -nem. Én úgy gondolom nem volt ez olyan rossz üzlet.Biztos nyer rajt én meg bukok,de hol nem buknék !?
, hogy ne fájjon a szívem.
jel? Ilyen rosszindulatú vagy?
Az utsó képeimet látva a motor még a kereskedésben van,s teljesen gyári állapotban,szóval még a müanyagok is a helyén.Az eladó srác azt mondta,hogy a müanyag,ami téged is érdekel,lehet hogy nem lesz meg jövő hétre és akkor érdemesebb lesz az 1000 szervíznél felrakni.Biztosat ő sem mondott !! így én sem tudom,hogy mikor lesz a csere,arról pedig ,hogy mi lesz a gyárival nem is beszéltünk.Öszintén mondva nem is érdekelt.Számomra az volt a lényeg mihamarabb átlegyen alakítva és motorozhassak kicsit a műtétem elött ! Ha jövő szombaton megyek a motorért,illetve ha elöbb lesz alkalmam bemenni hozzájuk,akkor mindenképpen rákérdezek az árára és informálni foglak,ha komolyan érdekel .
No meg utálok feleslegesen pénzt kidobni, de gondolom más is így van vele, csak sokan nem szeretnek vesződni ilyesmivel