Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

mint korábban írtam az első fék "nem húzódik vissza" és enyhén fog menet közben is, ha középtámaszon megdöntöm a motort hátra és megtekerem a kereket hallani ahogy fog és nehéz is tekerni, csak egy kicsit de szerintem ez sem természetes. ha valakinek van ötlete várom szeretettel.
gondoltam h itt fórumon eddíg nemjött okosság és ma úgyis fehérváron járok bemek full gas hoz a jancsárnál és hátha okosabb leszek.
ELKÖLTÖZTEK BEZÁRTAK FELSZÍVÓDTAK
nehogymás pestre kelljen vinni amotort habármi van amihez én nem értek.
Fejérmegyében tud valaki motorszerelőt ahova bizalommal vihetem nemhúznak le és személyes pozitív tapasztalatai vanak?
Nekem az egész telet (~3 hónapot) végigálltam a hideg garázsban, úgy hogy az akksi benne maradt, és utána simán megforgatta az önindítót mikor elő lett véve.

Most viszont az én akksim is meghalt végleg. Nem tartja a feszültséget, 2-3 nap állás után annyi ereje nincs hogy nyekkenjen az önindító, pedig bíztam benne hogy amíg nálam van legalább addig kitart ez az akksi, és majd a következő gazdának kell ilyenre költeni. Amúgy nálam voltak erre előjelek hogy a halálán van. Aztán a múlt héten beadta a kulcsot, ma megyek az újért.

Amúgy be lehet lökni attól hogy gyenge az akksi. Berakod kettesbe, ráadod a gyújtást, nekifutsz, és miközben engeded fel a kuplungot akkor rányomsz az indítógombra is.
Nekem akkor volt ilyen, amikor eldőlt a motor és kifolyt a sav, de persze nem vettem észre... Persze az is lehet, hogy az akksi kuka, 2 éves kor fölött minden nap ajándék!
Nekem még egy hónapos állás után is simán indult...
Hát...2-3 hét múlva -10 fokban is indulnia kellene...
Csepptöltő egy hétig legalább. Ha még nincs nagy baj, akkor lehet, regenerálja az akksit. Ha nem akkor valszeg kuka.
Az létezik, hogy 2-3 hét állás után nem indul a motorom?
(a lámpa felkapcsolt, kicsit nyekkent az indítómotor, majd még annyi sem; most tölthetem fel)
Mindkettő miatt.
Ha sokat teszel egy zsákba, akkor egyrészt nem lehet megemelni és a helyére rakni, másrészt nem lehet beidomítani a helyén ha feszes a zsák. Nálunk normál "tápos" zsákokkal megy a dolog, amibe 3-4 lapát homok megy. Pl a lengyeleknél kisebb zsákok vannak, azok látszatra tele vannak, de azokban is ugyan annyi homok van, ja és géppel töltik...
Tényleg részvétem, aki ilyen helyen lakik és elismerésem akik a gátakon dolgoznak.
Mi az oka hogy olyan kevés homokot raknap a zsákokba? Pláne ha zsákhiány van. Nem lehetne 1/3-ig megtölteni vagy akkor már nem lehet mozgatni?
Hát nem semmi hétvége volt, ammá bizonyos!
Szombaton reggel 9-től este 6-ig a surányi "Y" gátnál kb 8000 homokzsákot raktunk tele és pakoltunk ki. Vasárnap reggel még 1500-at és a nyúlgát készen lett. Közben pedig ment a járőrözés a gátak mellett buzgárt keresve. Ma pl 2-kor keltem és 6-ig kutyagoltam Pócsmegyer és Monostor között oda-vissza, volt is 1-2 gyanús hely, ahová még pakolni kell zsákot.
Szóval szombat reggeltől mostanáig volt kb 8-10 óra alvás és folyamatos meló. Eddig nem voltam "gátwader", de most belecsöppentem :-). A házunk nincs veszélyben, magasan van, de igyekeztem megtenni amit tudtam.
A legjobb az egészben a tegnapi ebéd volt, olyan csülkös bablevest hoztak össze, hogy olyat még nem ettem :-)
Sziasztok! Egy rövid, tanulságos történet:
a hétvégén úgy döntöttem, elvégzem a szokásos olajcserét a mociban (GS500F). Minden remekül ment, de az összeszerelésnél vidám beszélgetés közben az olajszűrődekli egyik csavarját túlhúztam, a menetes szár amire rámegy, egy pillanat alatt eltört
Megfagyott a vér az ereimben
Megnéztem a csonkot, kb. 10 mm állt ki. Némi gondolkodás után elszaladtam a helyi autószerelőhöz, aki azt mondta, hoyg szinte biztos, hogy menetes az a szár a blokkban is, azaz nem beleöntve vagy belepréselve van, próbáljam kiszedni a csonknál fogva kontraanyával. Persze nem ment, letoltam hozzá a gépet, végül ráhegesztett egy anyát, és simán kitekerte, berakott egy új menetes szárat, felraktuk a deklit, olajat be, és minden Ok.
De senkinek se kívánom ezt a délutánt.
A lényeg: marhára óvatosan szabad csak bánni az olajszűrődekli csavarjaival, nem kell agyonhúzni, nem fog ereszteni, ha a tömítést is kicseréled!
Pedig ha tudná, hogy van egy kis italom, amit kifejezetten neki oroztam egy lagziból...
Na ez az!
Szerintem a szagunkat sem bírja már....
Eztán se nyúlj hozzá! Majd a végén még nem fogsz tudni mire hivatkozni, amiért nem jössz velünk sohasem.
Ezt meg sem hallottam! Tessék nekiesni, mert olyat mondok, magam is megbánom!... Pölöm- pölöm!
Még nem nyúltam a mocihoz :(
Ja asszem ez is megegyezik az 500-assal.
Láncot találtam 11ezerért,de a többi?Ha a mocin cserélsz (sima)láncot akkor cseréled a lánckerekeket is,ezért gondolom itt is kéne+feszítő+tömítés.
bocs. 400hoz képest.
nem akarok hazudni, lehet h nem jól emlékszem. Én 76-78 ezer km körül cseréltettem az enyémben vezláncot. Nem mintha bármi hangja is lett volna (mondjuk utána sokkal szebb lett a hangja a blokknak). Asszem 19 volt a lánc meg valamivel kevesebb mint egy 10es a szerelés. 2008ban volt, nyáron. Nem hiszem h orbitális árkülönbség lenne a gs 500hoz képest
Hali!Valami kuristoló hangot a d a blokkból.Menet közbe hallható.Balról,vagy középről.Talán vezérműlánc?Annak a cseréje az nem kis pénz lenne gondolom.Mechanikus a spanolója?Lánc,spanoló,3 lánckerék,tömítések mit hagytam ki?Vagy esetleg mi adhat ilyesmi hangot?
Köszi a válaszokat.
Jeah
Biztos nemdohányzók voltak
Este, hazafelé, Vác felett megálltunk egy cigire. Legalább 3 GS jött el arra, mind fekete, és egyik sem intett vissza!
Hali!
Örülök, h jó volt! Hiányoztatok ám!