Az 1000-res SV-be 2700ml olaj kell szűrő csere nélkül! Ha a szűrőt is cseréled, akkor + 200ml. Se több, se kevesebb!
Ha teljesen száraz a blokk, azaz, egy atomjaira szétszedett és kitakarított, majd újra összerakott blokkod van, abba 3300ml kell önteni. Hogy miért? Azért, mert a motorolajat sosem tudod maradék nélkül leengedni, mindíg marad benne régi olaj. Ez esetben 300-400 ml marad a blokkban összesen, egy teljes leengedés után (szűre cserével együtt).
No, ezt olvastam én a service manualba, remélem tudtam segíteni.
sztem no para, max visszaöntesz egy nagyon kicsit a régiből. ha nem 15K km-es akkor nem lehet baj, igaz így nem marad olajad ha esetleg után kellene később tölteni.
Hy!
1000-es svbe mennyi olaj megy ha szűrőt is cserélek? 3l motulom van,de hallottam olyat hogy 3,1-3,2 bele megy... Most így nem merek nekiállni a cserének
Ha nincs ilyen könyved, akkor töltsd le az svmédia oldalról:
http://svmedia.hu/svmedia/www/index2.htm
Az 1000-res SV-be 2700ml olaj kell szűrő csere nélkül! Ha a szűrőt is cseréled, akkor + 200ml. Se több, se kevesebb!
Ha teljesen száraz a blokk, azaz, egy atomjaira szétszedett és kitakarított, majd újra összerakott blokkod van, abba 3300ml kell önteni. Hogy miért? Azért, mert a motorolajat sosem tudod maradék nélkül leengedni, mindíg marad benne régi olaj. Ez esetben 300-400 ml marad a blokkban összesen, egy teljes leengedés után (szűre cserével együtt).
No, ezt olvastam én a service manualba, remélem tudtam segíteni.