Látod ez pl teljesen a Btk. 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
A rágalmazás védett jogi tárgya a sértett emberi méltósága és becsülete, azaz a róla a környezetében, illetve a társadalomban kialakult kedvező értékítélet.
Megint nem vagy képben! Ha a gyereket az iskola után a facebokkon is zaklatják, az ugyanúgy bűncselekmény. Mellesleg az iskolalátogatás egy bizonyos korig kötelező, azután már akkor a zaklatás is elfogadott?
1. Sehol nem írtam konkrétan, hogy M.Zoltán hitelre vett motort!
2. Az utalás és az állítás nem egy dolog!
3. Te nekem címezve küldtél több a személyemre sértő kifejezést, állítást, amiben a családomat is belevetted.
Szóval hajrá, de a te állításaid finoman fogalmazva is bizonytalan lábakon állnak.
Először is, nem tegeződünk! Másodszor MIVEL? Írtam olyat, hogy rákot valakinek is? Hogy dugja a fiát? Hogy dögöljön meg? Nem! Szóval vagy nagyon buta vagy, vagy csak elvakult.
Kezdjük ott hogy ő az aki hazudott "Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." amikor azt állította több alkalommal itt a fórumon hogy én hitelből vettem motort.
Ezzel kimeríti a becsületsértést.
Együtt megyünk sittre.
Lesz per.Tehát megtudom kicsoda.
Olvass már vissza! Mellesleg ez nem egy zárt fórum! Ha van gyereked és az iskolában zaklatják, ahova önként megy be, akkor az az ő hibája? Istenem, vannak bajok.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
A rágalmazás védett jogi tárgya a sértett emberi méltósága és becsülete, azaz a róla a környezetében, illetve a társadalomban kialakult kedvező értékítélet.
A homoszexualitás nem bűn,csak vérciki.
2. Az utalás és az állítás nem egy dolog!
3. Te nekem címezve küldtél több a személyemre sértő kifejezést, állítást, amiben a családomat is belevetted.
Szóval hajrá, de a te állításaid finoman fogalmazva is bizonytalan lábakon állnak.
Ezzel kimeríti a becsületsértést.
Együtt megyünk sittre.
Lesz per.Tehát megtudom kicsoda.
Bolond vagy?????
Vicceltem