Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Felkelt az ügyvédúr, és délre a tegnap vett gépe is bebootolt
Természetesen nem teljesen általánosítható, csak a jelen helyzetre írtam, hogy túl sok a kutya az országban, túl sok a szaporulat is és borzalmas kínok közt pusztulnak el válogatás nélkül a pici és a nagyobb, idősebb kutyák is. Ezt lehet visszaszorítani az ivartalanítással.
Mi kell egy kutyának minimálisan? Szabad tér, megfelelő menedék, megfelelő minőségű és mennyiségű élelem és víz és egy kis szeretet. Az ország jelentős részén ezekből van hogy egyetlen egyet sem tudnak biztosítani.
Itt süt a nap!
Ésakkormost nemleszek beperelve?
Hálistennek akkor csak egy üres oldalt lát saját magával tele irva. Ugyis el van magával a skrizo
Ez kifejezetten szomorú, hogy ilyen megtörténhet. Mondjuk időről időre buknak le hivatalos tenyésztők, akiknél olyan nyomorúságos állapotban vannak tartva a kutyák, mintha egy cigó putriban lenne...
Nem teljesen általánosítható. Van ilyen eset is de felénk ritka.
Véééééggggggreeeeee
Egy aranykoszorús tenyésztő, úgyhogy biztos!
Ha belegondolunk, mennyi kutya örülne annak, ha egy nagy udvarban, kutyaházzal, lánc és bántalmazás nélkül élhetne. De igazad van, a kutya társ, én is viszem magammal szinte mindenhova, póráz nélkül sétálunk, együtt pancsolunk a Balcsiban és minden horgászatkor szigorúan velem van, nagyon élvezi.
Kutya óvoda is megvolt, most egy őrző-védő tanfolyam van tervben, bár nem tudom, hogy boxerből mit lehetne kihozni, elég korlátozottan alkalmasak őrzésre.
végre egyszer igazazat szóltál... az ilyen trollok miatt, mint te ne válaszolj ratyedli, tiltva vagyok
ez csak tanítás kérdése. nekem nem azért van kutyám, hogy kibasszam az udvarra. minden nap van foglalkozás...
Most látszik csak mennyire ez pár szánalom halmaz nyírja ki ezt a topikot, mert nem látom senki más hozzászólását így az enyémen kívül. Az ilyen trollok miatt tart itt a motorostársadalom.
Ma leszarunk hülyegyerek, még a kutyák sorsa is érdekesebb, bár ezt úgysem látod.
A slepp összes tagja ignorálva van! Hiába írnak, hiába emlegetnek majd, nem látom! Megadtam az esélyt, hogy bocsánatot kérjenek, de nem éltek vele! Szánalmas bagázs!
Biztos tenyésztő volt, hivatalos? Ez inkább a zug szaporítók stílusa, hogy halálra elletik a nőstény kutyákat.
Szép reggelt!
Azt tudod, hogy ez 1000-ből 1, akinek az ivaros kutyája párzás idején, vagy ha szuka szagot érez, akkor nem fog azonnal kiszökni. Ez nem alapul vehető, ez a legritkább eset.
Azért az se mindegy,hogy milyen a tenyésztő! Nekem tenyésztőtöl van mentett bullterrier-em! 6 éves volt mikor hozzám került,félt a labdától és a legkisebb zajtol is! Volt rajta kb 15kg fölösleges súly! Elvittem egy nagyon jó dokihoz aki azt mondta nem meri vállalni az ivartalanítást,mert már annyit császározták csóri kutyát barbár módon!
ha tárva-nyitva hagyom a kaput az én kutyám addig sem lép ki a kapu vonalán, amíg nem kap rá engedélyt. ott is hagyhatom....
Te a másik véglet vagy, tudsz rá vigyázni gondolom, van értelmes kerítés és nem kóborol minden tavasszal szabadon a kutyád, hogy csinálja a keverék almokat.
hobbitartó vagyok én is, de eszembe nincs ivartalanítani a kutyámat
Annyiból lesarkítható, hogy attól mert keverék, az is érez, az is fázik, annak is fáj a nyakába belenőtt lánc és annak sem jó 3 négyzetméteren leélni az életét. Semmi baj nem lenne a falusi kutyatartással, ha nem volna mániákusan berögződve a láncon tartás és az éheztetés.
Faluhelyen teljesen más szemlélet uralkodik, ott házőrzésvalamilyen formája a bevett szokás többnyire. Nem fognak vagyonokat áldozni a kutyatartásra, főként a beszerzésre. De mivel ezek többé kevésbé nem fajkutyák, ezáltal igénytelenebbek és ellenállóbak is. Nehéz lesarkitani az állattartás kérdését.