Meg van tervezve, a nemzet Lőrince meg is nyerte, csak épp a főgeci nem adja a zsozsót - most épp az új pécsi stadionra kell (amit persze szintén Lőrincünk építhet fel).
Figyu, nekem pont mindegy, az én munkámat (jelenleg) nem érinti. Csak utálom látni hogy leépül, pusztul, elnéptelenedik, tönkremegy a város.
Mikor én '85-ben Kalocsára kerültem, akkor 18.500-an éltek itt, most kb. 15.500-an, pedig faluról / tanyáról sokan beköltöztek.
Persze térkövezett főtér, meg szökőkút az van dögivel....
Őszintén, hülye is lenne egy fiatal (vagy bárki) napi 2x2-2.5 órát munkába ingázni Kalocsáról-Bp.-re...
5:30-kor kéne indulnia kocsival egy 8 órás munkakezdéshez és 17 órás végzéssel kb. este 20 órára érne haza.
Autópálya ide vagy oda, Bp. határától kezdődik a dugóban araszolás.
Sajnos tudom. A kalocsai fiatalok viszont inkább albérletbe költöznek, mintsem napi kétszer 90-120 km-t autózzanak / buszozzanak Pestre vagy Kecskemétre dolgozni. Végleg elmennek a városból, mert itthon egyszerűen nincs munka, ami kevés meg mégis, az a minimálbéres nyomorúság (ezt Te is tudod...)
Ezért lenne megváltás a beígért, majd most éppen elhalasztott Duna-híd, mert Pakson jelenleg is van (az atomerőmű építése alatt meg pláne lesz) munkahely, ami csekély benzinköltséggel, napi kétszer 15-20 perc idő alatt elérhető lenne.
Pontosan, az nettó életben maradásért melózunk, ez a helyzet.
Egy kellemes vízparti kisváros lenne az álmom, de ott nincs munka számomra, így menni kell.
Múlt pénteken Kékestetőn motoroztam, szombaton Dobogókőn. Mikor visszaértem Budapestre meg csapott az a rohadalom büdös szmog és bűz, ami átjárja a várost és elgondolkodtam, hogy fel kéne adni ezt a mérnöki szenvedést és elhúzni egy jobb helyre "ini-szerűen" élni.
Van valami bullshit duma a tétlenségről.............
Tuti lehetne idézni.
Mikor én '85-ben Kalocsára kerültem, akkor 18.500-an éltek itt, most kb. 15.500-an, pedig faluról / tanyáról sokan beköltöztek.
Persze térkövezett főtér, meg szökőkút az van dögivel....
könnyebb mint a híd.
Szervezkedj.Légy mozgalmi ember,ne csak tespedj azindex előtt.
5:30-kor kéne indulnia kocsival egy 8 órás munkakezdéshez és 17 órás végzéssel kb. este 20 órára érne haza.
Autópálya ide vagy oda, Bp. határától kezdődik a dugóban araszolás.
Ezért lenne megváltás a beígért, majd most éppen elhalasztott Duna-híd, mert Pakson jelenleg is van (az atomerőmű építése alatt meg pláne lesz) munkahely, ami csekély benzinköltséggel, napi kétszer 15-20 perc idő alatt elérhető lenne.
Egy kellemes vízparti kisváros lenne az álmom, de ott nincs munka számomra, így menni kell.
Múlt pénteken Kékestetőn motoroztam, szombaton Dobogókőn. Mikor visszaértem Budapestre meg csapott az a rohadalom büdös szmog és bűz, ami átjárja a várost és elgondolkodtam, hogy fel kéne adni ezt a mérnöki szenvedést és elhúzni egy jobb helyre "ini-szerűen" élni.
http://youtu.be/tcvAYSPV5lI;list=PLxv9YlfVvjvbTJ6jTCihdqZVcQpXPzAtM&index=7
nem feltétlen kell költözni a meló miatt
nekem eddig 3 munkahelyem volt aztan lassan 50 leszek
21-esben nem sok utcai van