Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Index - Mindeközben - Pomerániai törpespiccként azonosítja magát ez a 20 éves nő, édesapja a legnagyobb támogatója https://share.google/Y9gofiEIWBAru9JZI
majdnem. És elég jól fizet. Ha meg tudod mutatni a gyári kulcsaidat kicsengetik az autó árát. Megnézik mennyi az adott autó piaci értéke és ahhoz becsülnek(kezeit széttáró) És mostanában elég tisztességesen fizetnek. Öcsémnek egy szaros meghúzásra a parkolóban ami került kb. 2 kilájába 1,8 millert fizettek. nekem most, hogy az egyik pecó beázott két tenyérnyi folt miatt 128 ezret csengettek(kezeit széttáró)
Ha ellopják az autót csak egy dologtól kell félni. Mégpedig attól, hogy ne kerüljön elő a büdös életbe se. mert tuti összetörve, szétbaxva kerül elő és ha nem gtk akkor csak azért fizet amiért helyreállítod. Bár egy mostani újszerű drága autó igen hamar gtk-s. De jobb helyette venni inkább egy másik hasonló korú hibátlan jó állapotút a biztosító pénzén, mint az előkerültet tákolgatni a biztosító pénzén(kezeit széttáró)
hát ez igazán érdekes(kezeit széttáró) Na ezért kell kaszkót fizetni(gondolkodós)
Minden féle mechanikus baszomfittyel kormányra ilyen lakat meg tököm tudja mi ki lehet ezt védeni mert ilyennel nem akar bíbelődni a tolvaj, de akkor meg elindulni meg megállni macerás mert állandóan zárogatni kell 😅 A kaszkó kényelmesebb 😅
régen állítólag ha valami módon bezárta a paraszt a kulcsot az autóba de a telefonja akkor még nókia 😅 nála volt és 100 kilométerre lévő asszonyát felhívta az meg belepittyentett a pótkulccsal a saját telefonjába az ember meg a sajátját odatartotta az ajtóhoz állítólag kinyílt az autó ajtaja(kezeit széttáró) Mi ezt egyszer próbáltuk a passzát 3-al de nekünk nem jött be 😅 lehet csak urban legend volt 😅
nna kösz. A rendőröset nagy vonalakban értettem azt a kábelosat nem annyira(kezeit széttáró)
Mondjuk a polgár részéről ez azért kötözködés volt. Bár nálam is volt ilyen vagy 15 éve. Jászberényi boltomnál vagyok és a parkoló fizetős. Tele volt a parkoló. A rendőr bejött a behajtani tilos felől szabálytalanul felállt a padkára a forgalommal szemben szintén szabálytalanul és a fényhidat nem használva elkezdték "volna" fényképezgetni az autókat akik nem váltottak jegyet. Mondjuk azt sem tudom ez miért a rendőrök dolga lehet akkor még nem volt közterfegyes a városba(kezeit széttáró) pont a parkolónál cigizgettem láttam az eseményeket. megkérdeztem, hogy mit csinálnak? Mondják, hogy a szabálytalan parkolókat büntetik.(kezeit széttáró) Kérdeztem mennyi büntire számíthatnak? Mondták 10 ezer forint. 15 éve ez azért még nem volt apró pénz. Na akkor mondtam, hogy hogy képzelik ezt el mert szabálysértést szabálysértő módon, hogyan akarnak megállapítani? Mondom bejöttek az utcába szabálytalanul és leparkoltak szabálytalanul még a megkülönböztetett jelzésüket sem használják(szemeit körbeforgató) a csávó elvörösödött indult bekapcsolni a fényhidat a járőrkocsiba én meg a boltajtóból elkiáltottam magam, hogy akinek nincs parkolójegye és nem akar 10 ezret fizetni azonnal álljon el(kezeit széttáró) na addigra a rendőr bekapcsolta a fényhidat és cinikusan kérdezte így akkor most már jó lesz? Mondom nem így kellett volna kezdeni? Addigra kijöttek 3-an a boltból szálltak be a kocsiba, hogy elállnak a rendőr legyintett egyet beszállt a járőrkocsiba lekapcsolta a fényhidat megfordult az utcában és a helyes irányban elhagyta azt 😂 Hát a qrva anyját az ilyennek(kezeit széttáró) Ha már jön szopatni a saját falubelijeit legalább szabályos módon tegye(kezeit széttáró)
Ez igaz, tehat akinek van cascoja egy 10 millas verda eseteben a gombnyomogatasra is lustasag legalabb ket misi plusz munkavegzes, hogy talan ott legyen, mint elotte.
Sose az utolsó fillérig... az önrész bukó... és ha az 20%, akkor egy 10 millás verdánál ugye...
de inkább bukjon az ember 2-t, mint 10-et.
Az az utolsó fillérig MINDENT is fizet?
És MINDENKIRE köthető casco?
Mondjuk ezért, hogy elengedett kormánnyal bringáztam 14 évesen anno bevittek a rendörörsre és kaptam hatulról egy olyan maflást, hogy felnyaltam az elöcsarnokot...
https://youtube.com/shorts/d1F...
Casco
A kényelem a visszájára fordul (hála Istennek). Aki lusta bedugni a zárba, vagy legalább a nyomógombos megoldást használni, mert fárasztó, az majd akkor fárad megint, amikor az új autó árát kell előteremteni.
Sajna nem vagyok autótolvaj 😁 szóval amit én tudok, az már lejárt lemez... de eddig a történelemben ha a páncél fejlődött, akkor az ágyú is...
Hát ez pont nem annyira. Egyrészt ahhoz régóta követniük kell, hogy lássák miből szállsz és hogyan, merre mozogsz.
A vevő és az adó között nem lehet nagy távolság. Egyrészt mert árnyékolás, másrészt meg lassú a válaszidő, amit az autó már nem fogad el.
Ez legfeljebb nagyon régen lehetett, amikor még nem gondoltak semmire a gyártók. Bár....
Igen, csak bemész a plázába, vásárolgat a Zasszony, neked meg melléd somfordálnak a vevővel, átjátszák a jelet, kint meg már viszik is a verdát... régebben ez működött...
Azért annyira nem nagy rés.
Elég kicsi, amit igyekeznek kihasználni.
Megjelentek mindenféle trükkök, alufólia, Faraday tok...stb. amiben tarthatod a kulcsot. Remek, de akkor nem is működik! 😆
Régen, talán a Ford kezdte a megoldást erre. Egyszerűen mozgásérzékelőt raktak a passzív kulcsba és amint nem mozgott, X mp múlva kikapcsolt és nem sugárzott. Ezzel energiát is megspóroltak és nem volt befogható a kulcs jel.
Mára már, nyilván minden valamire való gyártó ilyen passzív kulcsokat használ. A kicsi rés pedig az, hogy amikor bemegy az ajtón és jellemzően a közelben lévő kulcstartóra, komód tálba lerakja a kulcsot. Ezért szaladnak egyből a tolvajok, hogy amíg ki nem kapcsol a kulcs, addig be tudják fogni a jelet.
Szóval ha 3+ méterre teszed le a kulcsod az ajtótól és utána nem mozdul, nincs mitől félni. 😎
Ertem. Koszonom az informaciot, nem gondoltam volna, hogy ekkora rest hagynak a pajzson.
Pedig ilyen egyszerű, sok éves trükk... pont ezért vették vissza ezeknek a keyless szaroknak a hatótávját.
Pedig tudom, hogy te is igazan gyakorlott szerelo lehetsz, mert regebben olvastam par tanacsodat, es abbol lehet latni, hogy tudod is, amit irsz.
A felhozatal mashol is problemas, erre irtam par napja itt valakinek, hogy balgasag azt hinni, hogyha egy ember ket kereken kozlekedik, attol barmiben is jobb a tobbinel.
Maholnap kb 20 eve hogy felnezek a forumra, de kommentelni mar nincs igazan kedvem, mert amikor mar " a viccbe is belekötnek" ... privatba akik meg szoktak keresni szivesne segitek, meg neha a sok sardobalas kozott van egy ket igazgyöngy amit erdemes elolvasni, csak az aranyok evrol evre rosszabbak... ma mar nincs kedvem zsebretenni a serto valaszokat, elvagyok annalkul is. Mivel sehol mashol nem vagyok regisztralva, nem tudom, hogy mindenhol hasonlo a felhozatal, vagy ennel meg rosszabb?! ;-) A valasz ertesitest sem szoktam bekapcsolni, mert vagyok annyira antiszoc, hogy nem igazan erdekelnek a jellemzoen negativ elu valaszok, ha veletlen megis elolvasom, nyelek egyet, aztan mintha mi sem tortent volna... ;-)
Pedig ilyen egyszerű. Amíg sugároz a kulcs, addig erős antennával befogják a jelét és "átjátsszák" a kocsi mellé, mintha ott lenne. Nyitás, aztán beltér és ha az autó bent érzi a kulcsot (jelét) indul, megy. Amíg le nem állítod. Amióta létezik a passzív kulcsos (kényelmi extra) nyitás/indítás, azóta létezik ez a lopási trükk is.
A rendorosnel belekot a rendorbe, hogy a kocsiban hasznalja a telefonjat. Azzal ervel, hogy jar a motor es akkor nem legal a telefon nyomkodas. Jelvenyszamot ker, stb.

A masik meg egy transzponderes "kulcsos" autot lop el a haverral. A kabel hurokkal az ajto kozelebe megy a (kulcstartohoz kozel) az egyik, hogy venni tudja a jelet a kulcstartorol, igy athidalva a tavolsagot. Spec ketlem hogy ez ilyen egyszeru lenne, de ez van a videon.
se ezt nem értem(kezeit széttáró)
se ezt...