Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Eddig három járművem volt, ami külföldről lett hozva, és én voltam az első magyar gazda... mind friss műszakival indult. Mondjuk az utolsó ilyen eset is 18 éve volt 😁 lehet, hogy azóta más a szitu.
A bmw-kre nem mondtál semmit, te bmw bérenc. 😸
Nemtom... Nagybátyámnak volt régi venture és a kereklámpás Royal Star is. Mindkettő nagyon jó volt, nyilván az újabb sokkal jobban nézett ki meg egyben volt, feszesebb futómű, fék, de a régit a keskeny gumikon bicikliként lehetett rakosgatni.
Az 1500-as GW-k ára kicsit elment, de azok mindig piszkálják a csőrömet, mert még talán jobban is tetszenek, mint az 1.8. Most 1.8 van a családban, nyilván egy hihetetlenül jó motor amúgy minden tekintetben.
Ami még ilyen nagyidomos túházó, az a békalámpás csúnyának mondott BMW boxer az R1200CL, amiben ugye az elég megbízható ezerkettes van, ha alkatrész kell kvázi kommersz, csak törni nem kell és tök jól felszereltek, árban mégis jók. és kb a nagy Ultra harley-s érzést adja.
"Ezzel a zölddel valami nem kerek"
Annyiban igazad van, hogy a boxered is egy rusnya teremtés de ez sem marad el tőle. Az a fejidom meg a dobok..... 🙀
Ha volt érvényes külföldi műszakija, akkor azt elfogadják honosításkor. Ha a korábbi műszakija 2023/11-ben volt pl. a németeknél, akkor az 2025/11-ig érvényes itthon is, így behozhatta 2024 márciusában. (a 2025.10 és 11 el van írva az adatlapon és a szövegben)
Ezzel a zölddel valami nem kerek... azt mondja tavaly áprilisban magának hozta be, de fura módon idén év végéig van műszaki rajta 🤔
Szerintem valamelyik évet elírhatta, de akkor is fél évig nem volt rajta müszi... annyi idő biztos kellett, mire a németből behozott törött vázas motort talpraállították 🤣
A leírásban és a szövegben meg a hónap nem stimmel...
A Royal Star számomra inkább szép, mint gyors. Régről van beégve a formája, ahogy a sima VN 800 és az 1,5 classicnak is. (egy VMax pl. hibátlan lenne -a béna futómű ellenére, mentem már kettővel is- csak szép és jó nem nagyon van már belőle, ha meg mégis az baromi drága, annyira meg nem kell)
A nagyobb cirkálókkal pont a széles első kerék miatt nem vagyok kibékülve, iszonyat esetlen volt bármelyik amelyikkel mentem.
Ezekkel sportosan nyilván nem is akarok menni, inkább kényelmesen elpöfögni. (asszony sem bírná, ezért szerintem a 8-900-as is elég lenne) Gyorsabb menésre van/lesz más.
Sokadszorra nézegettem a bmw-ket (R1200RT kb. 2007-8-ig és a K1300GT) de még mindig nem érzem igazán, hogy nekem ilyet kéne vennem. (hajtáslánc, kuplung, abs nyavalyák és drága alkatrészek) Néztem VFR1200-at is (2012 körülit) de az meg egy hülye állat volt. (egy nagyobb gázra képszakadás, majd hipertérugrás a reakciója bármelyik fokozatban, pedig nem vagyok félős ha húzni kell a gázon)
Az 1500-öst én is most adtam el. Nem volt meg egy évig, de ebből 6 hónapba telt megreszelni a karbiját, hogy ne rázzon állatmód. A 150-es első gumival pl. a Mecsekben egy szenvedés volt menni, 130-assal kurvasokat javult, de még összeállt állapotában sem éreztem a magaménak. Shadow 1100 van most helyette, nem is lehet egy lapon említeni a kettőt.

A VS formája nagyon el van találva, de nagyon sportosan nem kell vele menni. Érezni a váz hajlékonyságát - vékony csövekből van és keskeny az egész szerkezet. A 800-ason speciel sokkal jobban, mint az 1400-esen, de kicsit azon is. Az akksija nagyon hülye helyen van, a két karbi két helyen két légszűrővel elmebeteg megoldás.

A Royal Star-t próbáld ki, ha lehetőséged adódik rá, nekem csalódás volt. 330 kiló, úgyhogy hiába V4 meg 74 lóerő, az egyébként nem kategóriakirály VL 1500 úgy elment mellette, hogy engem is meglepett. Valahol 140-es tempó körül jártunk, amikor utol tudott érni. No meg azon is 150-es gumi van elöl.
Köszi.
700/800-zal mentem, az 1,4-gyel csak utasként pár km-t 20 évvel ezelőtt. Nekem nagyon szép kinézetre. (chopper-cruiser téren a Hondánál egyik sem, a Yamahával a Royal Star/VMax ami esetleg szóba jöhet, a Kawasakinál a VN oké, ahogy a Suzukinál a VS is. A VL 1,5 annyira cséplőgép volt, hogy nem is erőltettem)
Az ötsebességes nem rövid. A négy so-so.
A VS800 pörög, mint a vadmalac, 4300-at forog százon. A négygangos 1400 3100 körül forog, az öt sebességes 2800 táján. Elvileg az európaiak 92-től voltak 5 sebességesek, az USÁ-ból behozottak közül a 96 utániak az ötös váltósok.
A 1400 gyorsul is szépen, de kövér gázra az is vibrátor. Ha már megvan az utazó tempó és tartania kell, akkor megnyugszik és csak finoman masszíroz. Az nem kiegyensúlyozós, hanem a főtengelye van elfokolva.
Amúgy célzott volt, kimondottan neked. (egyből beugrottál, mikor megláttam a hirdetést) 😸
A régi VS1,4-gyel mi a helyzet? Annak is rövid a végáttétele mint a 800-nak? (láttam abból is 1-2 szebbet 1,4M körül)
"...hogy jó meg minden..." Nem, nem az.
Azért nem vettem meg, mert rázkódott mint egy gőzgép a feltalálása napján (azaz műszakilag valami nem volt oké vele) de ISZONYAT nehézkes volt (pedig a 310 kilós GTR sem egy pályagép) és a durung széles kerekével mindenfelé ment, csak egyenesen nem. Összességében ezért hagytam ott. A Royal Start (az 1,3-as V4-es) meg elvitték, mire mentem volna.
De nem is túragépnek nézegetek ilyeneket, hanem asszonyt motoroztatni a környéken. Túragépnek épp most pont ezt nézegetem, bár kissé drágállom: https://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/z_1000_sx/kawasaki_z_1000_sx_abs-21578330#sid=34fe1844-ef48-4a4f-89bf-22d9f250821f
Bocsmá' :D
Éreztem hogy meg tudlak idézni vele, de nem gondoltam hogy ilyen gyorsan. 😹 😹
Oké, most esik le, hogy ez ugyanaz a VN1600 és így már érzem a szarkazmust. Akkor sztornó minden korábbi.
Oké oké értem én hogy jó meg minden... De ez nem túra gép, ez egy chopper nyuszó muszó.
http://youtu.be/2ue996GQMC8?si=LIEzGdwqBn5n7EI1
Ezt a kollégám is nézegeti, 800-asról ülne át. Volt már egy Mean Streak-je, visszavágyik. Csak épp nem sikerül azt eladnia.
Remélem, ez nem fog vibrálni, a másikkal amit próbáltál valami nem stimmelt. Kiegyensúlyozótengelyes blokk, 140-nél se kellene kellemetlenül ráznia. Hacsak nem rossz pozícióba tették vissza a kiegyensúlyozó tengelyt mondjuk egy önindító szabadonfutó cserénél.

Ha nem próbáltál volna már egyet, mondanám, hogy a tömegére készülj fel, de tudsz róla. Amit nem tudom, hogy mondtam-e, hogy egy erőset és hosszan motorfékezz, ha nagyon Ikarus hangja van és búg, engedd el. Az elülső szöghajtás csapágyát ki tudja végezni az őrülködés (pl. találkozón gumifüstölés) meg az olcsó olaj, az először búg, utána már melegszik is és elfőzni a kuplungfolyadékot. Az olajpumpa hajtása már fém ezen, mert 2003-as, a korábbi plasztik fogaskerekes hajlamos volt elkopni és szabotálni a kenést.
Amúgy a kategóriájában egy kimondottan fasza darab, simán elmennek 300 ezer felett komoly belenyúlás nélkül.
Úgy tűnik hogy a múlt utánam nyúl és ismét lehetőséget kapok, hogy átgondoljam a legutóbbi döntésem. 😸
https://www.hasznaltauto.hu/motor/kawasaki/vn_1600_classic/kawasaki_vn_1600_classic-21679658#sid=0d5b9615-7654-4412-9040-e7d32a0829d3
De jó ez a régi filmhirado. 🙂
Valaki SBK 1 hónap múlva? Én C be leszek. https://filmhiradokonline.hu/w...
Feri bácsi emléke tovább kísért:
Ha esetleg valakinek szüksége lenne első teleszkópokra, eladom a 41mm fordított Showa-imat.
2000km-el ezelőtt lettek felújítva hozzáértő kezek által. A gyári 1000 Exup száránál 30mm-el rövidebb. Brembo féknyereg megy rá.
Irányár 80000Ft.-
Elvitték a kék bmw-t. (nem én voltam)