Hát akkor csukd be azt a bicskát, vagy szúrd tökön vele inkább magad, már ezerszer kértem, hogy ne gyárts elméleteket az életemről, valaki elolvassa, és azt gondolja hogy igaz belőle valami.
Kicsit uncsi már, hogy egy retkes ingatlan neppernek magyarázkodok én, aki 35 év vállalkozás alatt két forinttal nem húztam le senkit...
Arról írj inkább oldalakat, hogy vetted meg ezt a sok kecót hitelkárosultaktól vagy szétváló családoktól, akik már nem bírták tovább tartani, eladták szarért egy olyannak, mint te, és most a fél fizetésűkért visszabérlik egy olyantól, mint te... közben osztod itt az észt, hogy te mekkora munkás ember vagy 😁 és hogy megcsináltad az életedet 🤣 én meg ettől hányok be.
... azt hagyjuk is, hogy az egész indulódat apuci tolta alád, valahogy erről se írsz oldalakat 🤣
Ügyesen tereltek az új őri bariddal 😁 sosem szóltam le azt, aki dolgozik, téged sem, te kérkedtél, hogy mennyi pénzed van, meg mennyi pénzed lesz, te emlegetted a külön alvást hogy az mekkora elhidegülés erre mondtam hogy én nappal beszélgetek, mert nekem nem kell két helyen dolgozni, mind neked, mert már elértem oda ahova kell.
Azt hogy pipi idefosik egy litániát, amiben leírja, egyszerű agyával hogy képzeli el hogy én hogyan élek, mit gondolok 😁 azt már fel se veszem, de tőled többet vártam.
Te mit is dolgozol? Mert, hogy minden mást elmondtál de ez az egy amit eddig eltitkoltál(kezeit széttáró) Részlegesen arra emléxem, hogy targoncákat szerelsz meg a nejed cégénél te voltál a fertőtlenítő ember de már nem csinálod mert túl megterhelő volt 😆 Énnekem azért van bevételem mert az eredményeimet befektettem. Neked meg azért van bevételed mert a feleséged dolgozik helyetted. Tehát neki van bevétele, sőt még járulékot is fizet utánad(gondolkodós) ugye nem értettem semmit se félre? 😅 Fogalmazok másként. Soha ne legyen ilyen de tételezzük fel ha történne valami a nejeddel lenne bevételed? Nem(ujjával nemet mutató) Erre nem kell válaszolni ez amolyan költői kérdés volt 😅 Te akkor lennél partiba ha az általad megtermelt javakból megszerzett befektetéseid eltartanának(kezeit széttáró) De neked az egyetlen befektetésed a feleséged. Mondjuk ez elég vékony jég bár ez a te dolgod(kezeit széttáró) Szóval leszólni a 40 pár éves blődit azért, mert 2 helyen nyomja, hogy a 3 gyereknek meg legyen mindene ennek a tükrében elég visszázs(kezeit széttáró) Ha rám mondod nekem már tényleg mind1. nem azért dolgozok sokat mert szükségem van rá. Illetve igen mert ezzel töltöm el a mindennapjaim van célom van ambícióm ettől érzem embernek magam(kezeit széttáró) Az, hogy én hagyok pauzákat az meg azért van, hogy tudjak törődni a gyerekkel nem esik nehezemre.(kezeit széttáró) A te léhűtő here életeddel sincs különösebb probléma nem egyedül élsz így sok aranyifjú az apuci pénztárcájából él jól te meg a nejedéből(kezeit széttáró) Esetleg annyi a saját véleményem, hogy én ezt baromira titkolnám mert szégyelleném te meg kérkedsz vele(kezeit széttáró) Csak nem akartam ebbe belemenni mert majd megint letiltasz 3 hónapra de amikor irkálod a nagyvilágba, hogy milyen istencsászár vagy mert tanult vagy és megteremtetted magadnak a jólétet, hááátt faxom. Akaratlanul is kinyílik a bicska a zsebembe hiszen én ezt valóban megcsináltam veled ellentétben 🤣
Szóval nyugdíjasként leszólod azt aki 44évesen két helyen melózik és az így megkeresett pénzét nem költi új autóra,mert így a te szemedbe olyan mint egy nincstelen,szép egy mazsola vagy,én valahogy másképpen tekintek a dolgozó emberekre.
Dolgozol te az apád faszát 🤣 az nem dolgozás, hogy nyáron abbahagyod, aztán meg akkor csinálod, amikor kedved van 🤣 én is pont igy dolgozok...
Miért nem nyomom állásban 8 órát? ezerszer leírtam már... van annyi bevételünk, amennyi bőven elég, és kész.. hobby-ból meg nem fogok melózni, azt meghagyom neked.
Egyszerűen nyugdíjba mentem, tudom ezt nem bírjátok megemészteni 😁
Csődbe ment a cégem? így is mondhatjuk, én inkább úgy látom, hogy abbahagytam, mert nem hozott annyit, hogy érdemes legyen csinálni, szükség meg nem volt arra a pénzre, gyerekek is kiszálltak addigra.
nem egyformán látjuk a dolgokat.(kezeit széttáró) Én most is dolgozok azért mert ez tölti ki az életem pedig Júliusban elmúltam 50 (hüledezős) Én nem tudnám ezt másként csinálni egyszerűen szeretek dolgozni ez vagy hiba vagy sem nekem így kerek a világ.(kezeit széttáró) Valószínű amíg a két kezem emelni tudom ez nem is fog változni (szemeit körbeforgató) persze sokkal jobb ezt így csinálni, hogy nem kényszer a munka és nem is másnak dolgozom ha meg nincs kedvem akkor nem csinálok semmit(kezeit széttáró) Mostanába a nyarakat mellőzöm, mert nyáriszüneten van a fiam szeptemberbe ismét beleállok a melóba(meghajlós) Azt, hogy ki mennyi idősen, hogy szedte meg magát hát most megint meg fox sértődni pedig csak azt mondom amit eddig te itt a fórumon elárultál magadról az pedig az, hogy régen volt egy jól menő számítástechnikai vállalkozásod ami már rég csődbe ment. De ebből lett saját ház autó a gyerekek ki lett iskoláztatva egy egy lakással útjukra lettek bocsájtva. Ez eddig példás(meghajlós) nem minden szülő képes erre(kezeit széttáró) De utána te feltetted a kezed, hogy ennyi volt. Az,hogy te most ilyen kényelmes életet élsz kizárólag annak köszönhető, hogy a feleséged jól keres a praxisában(kezeit széttáró) Megmaradt a kis alapterületű üzlethelységed ami pár forintért bérbe van adva ennyi a saját jövedelmet.(dollárjeles) Egyébként meg be vagy jelentve a nejed vállalkozásába ahová meg önállóan oda sem találnál nem, hogy dolgoznál benne (kezeit széttáró) ha a feleséged a teszkóba lenne árufeltöltő akkor a te még mai napig dolgoznál(kezeit széttáró)
Elmondtad, hogy a feleséged amit megkeres az nektek elég(kezeit széttáró) Blődit meg azért baszogatni, hogy 44 évesen két állásban dolgozik ahol van 3 kicsi gyerek, na hogy is mondjam. Ő még most fog belelépni abba amiből te már kijöttél. Neki még most lesz a pénzre a legnagyobb szüksége. Iskolák, ingatlanok stb. 44 évesen én 14-16 órákat nyomtam a sajátoméba na azokat mondjuk már nem kívánnám vissza(kezeit széttáró)
Ez nem nagyzolás,ezek csak tények.Ja,és nekem az autó közlekedési eszköz,nem státusz szimbólum,szóval továbbra sincs szükségem drága autóra.Két helyen melózok,mégis kényelmes az életem,ebben ez a legszebb.
És azt mondtad a múltkor, te nem szeret a nagyzolókat.. 🤣
Nincs több pénzed, nem is lesz, de ha mégis, pont leszarom, mert most úgy élsz, mint akinek nincs 😁 szakadt autókkal jársz, két helyen melózol... Andersen 🤣 ja nem, az Aranyembert nem ő írta 🤣
Valahogy az asszony mégis dolgozik,vagy legalábbis be megy a munkahelyére,annyi pénz mégsem jött össze?Mire annyi leszek mint te,több pénzem lesz mint neked,sőt,már lehet hogy most is.Tulajdonképpen már én is megtehetném hogy ne dolgozzak,de baszki,lógassam a lábam mint egy mihaszna 44évesen ?
Nem, az dolgozik 50 éves kora fölött, aki vagy nem tanult, vagy nem alapozta meg a későbbi jólétét fiatalkorában. Nálunk viszont mind a kettő megvolt, ezért már nem kell napi 8 órát robotolnunk.
Még a félcédulás pipinek is volt annyi esze, hogy összekufárkodott mindent, most meg már csak a zsebét tartja... te meg dolgozz szépen két állásban 😁
Mi napközben vagyunk együtt, mikor te bent baszod a rezet a laktanyában, vagy épp másodállásban trüszkölöd az autókat 🤣 sőt, így még beszélgetni is tudunk, ami alvás közben sokkal nehezebben megy 🤣
A navimra, amin jelenleg 2023-as megy, van új térkép (miért ne lenne?) csak fel kéne tennem rá. Mivel benne van egy rakás útvonal előzményként, így azért nem erőltettem a frissítést. Szerintem odavitt mindenhova, de ha kéne akkor telóval is navigálhatnék onlájn. Olaszban semmi gond nem volt a kártyámmal, egyedül a szlovén MOL kúton nem fogadta el a rendszer tavaly valamiért, ezért ott idén eleve a MOL kártyámmal fizettem. (tavaly nem is vittem, mert nem gondoltam hogy van ott MOL kút is)
Nagy problémánk nem volt valóban, a kicsiket megoldottuk, de csak azt mondom, hogy ilyen öreg vasaknál már súlyos motor károsodás is előfordulhat, ami azért egy négy-öt éves motornál ritkább.
Látnivaló: hát legtöbbször látnivaló volt a hely maga, ahova mentünk, meg persze ugye a málta, a porsche, a dubrovniki vár, szóval azért sok volt de lehetett volna akár több is... csak legtöbbször nem fért be a menet mellé a napba.
Én külön választanám a motorozást és a motorral való utazást valahova, ez neked úgy látom, egyqtya, én viszont inkább az elsőt preferálom - praktikus okokból, amit már leírtam előbb.
Ui: a navid nyűgös, öreg vacak, hat éve nem frissült offline térképekkel, a bankkártyád meg volt, hogy egyik kút se fogadta el olaszban, szóval a te felszerelésedben is adódhatnak problémák 😁
Egy fiatalabbal ugyanúgy meg lehet szívni, újat meg még te sem vennél. Oké, benne van hogy megáll a gép (ahogy az is, hogy esés miatt sérül, beletolatnak a parkolóban, letörik a kuplung/fékkar/lábtartó egy taktikusabb megállásnál és még sok más is lehet) de akkor mi van? Sajnos ez benne van bármelyikkel, nem csak a régivel. Eddig nem emlékszem hogy az utóbbi 12 évben történt velünk olyan, hogy üzemképtelen lett a gép és más megoldást kellett keresni a hazajutásra. (pedig az FZR-ek már 33 évesek)
Persze biztos jobb, ha a Yamaha/Kawasaki/bmw gyári szervizkamion kíséri a csapatot, de pl.amikor szent móricban voltunk (az azért már elég messze van) oda is eljöttél a boxerrel, akkor mi lett volna ha végleg megáll a technika? (kb. ugyanaz, mintha ez még 1200 km-rel távolabb következne be)
A motorosruhám, sisakom, csizmám, navim, bankkártyám ugyanúgy működne 12-14 nap alatt, mint ahogy 7 nap alatt is működött, szóval továbbra sem értem hogy miért kéne transzkontinentális felszerelés nyáron, ahhoz a +2-3e km-hez.
" hogy miért kéne olyan kurva messzi elmenni motorozni, mikor...."
Erre baromi egyszerű a válasz: ha én pl. 30-35 évvel ezelőtt is a Fekete Erdőt és a Klinika épületét-helyszínét, Duna forrását, Chamonix környékét, onnan a Saint Tropezi csendőrmúzeumot, vagy pár háborús filmből ismert helyszínt akartam látni a svájci-olasz hegyekben, vagy a Genfi-Tó partján egy étterem teraszán akarok egy kávét (azaz kapuccsínót) meginni (fagyit már ettem ott) és ezeket a helyeket (amik nyilván qrva szépek) motorral összekötni (ezek csak amik épp eszembe jutottak, van még sok ilyen) akkor minek menjek a horvátokhoz vagy szlovákiába, ahol nem ugrik be semmi olyasmi, ami érdekelne.
Eddig bármerre mentünk, nem nagyon néztünk meg szinte semmit (de a gát pl. tök jó volt Maltan) csak menés volt többnyire. Én ezért mennék el a helyeket is megnézős irányba. (ezért terveztem a Szlovén túrát is ilyenre tavalyelőtt, de aztán el lett vetve)
Persze megértem hogy ezek csak nekem szempontok, másnak nyilván mások, ezért mondtam hogy akkor alternatív megoldást kell keresnem.
Az a francia túra nagyon jó volt. 🙂 Bár egyöntetű vélemény, hogy jó az osztrák Alpok, jó a francia, jó a svájci is, de a legjobb az olasz rész Stelvió és környéke.
Kicsit uncsi már, hogy egy retkes ingatlan neppernek magyarázkodok én, aki 35 év vállalkozás alatt két forinttal nem húztam le senkit...
Arról írj inkább oldalakat, hogy vetted meg ezt a sok kecót hitelkárosultaktól vagy szétváló családoktól, akik már nem bírták tovább tartani, eladták szarért egy olyannak, mint te, és most a fél fizetésűkért visszabérlik egy olyantól, mint te... közben osztod itt az észt, hogy te mekkora munkás ember vagy 😁 és hogy megcsináltad az életedet 🤣 én meg ettől hányok be.
... azt hagyjuk is, hogy az egész indulódat apuci tolta alád, valahogy erről se írsz oldalakat 🤣