Sajnos az a gond továbbra is a megbízhatóbb japán motorokat venné mindenki. 1 új motort elkezdeni piacolni nagyon sok időbe tellene amíg megbíznának benne az emberek, jobban szeretik a kiforrott technikát.
Én se vettem meg 1ből a ps3at hanem vártam 1 évet hátha kijönnek a gyerekbetegségek. Ezért vettem 20 éves FZRt kiforrott technika megbízható. Pedig vehettem volna 1 2010es R1et is (ja persze)
Az a gond,hogy komoly gyártósor nélkül nem lehetne versenyképes áron összerakni,a magyar piac pedig nagyon árérzékeny,vagyis csak olcsó motort lehetne eladni.A nagy motorgyártók meg elvannak a mostani termeléssel,a magyar piac nem érdekli őket.
Ez csak egy év,és talán nem sínylenék meg a magyar termelők sem ha minden az országban maradt volna tavaly is , és előtte is meg az előtt is.Lenne tartalék
netomkisfiúvagyokénehezcsakokoskodok
ebben egyetértek veled.nem kéne mindent kivinni az országból!
pl. most eladták a búzát külföldre aztán majd visszavesszük drágábban, a tejet nem veszik át a magyarok a paraszttól helyette megveszi a cseh bedobozolja majd 180ft-ért eladja itthon.
na hol van itt az észszerűség?!
Soha nem politizálok.
Csupán elgondolkoztam már többször ezen:
Nagyapámnak,és az ő apjának tanyája ,földje volt.A családban mindenki a gazdaságban dolgozott.
Nem kaptak családi pótlékot,támogatásokat/igaz voltak keményebb adók/
Szóval mindenki dolgozott,mást a fiatalabbak,mást az időssebbek,de mindenki csinált valamit.Akkor is voltak termésszegényebb évek,és gazdagabbak,de megéltek,és jól.Mindig ezt mesélték nagyszüleim.
Na most ugye jó természeti adottságokkal rendelkezünk,föld is jó.
Ha egy család abból amit ő megtermelt jól meg tudott élni,és még többletet is termelni MIÉRT nem lehet ezt megcsinálni országos szinten?
Egy szóval nem mondom hogy mindenkinek a földet kell túrnia,csupán azt hogy az országhatáron kívülre nem kellene engedni semmit.
Ha nem menne határon kívülre a megtermelt javak nagy része lehetne saját normális bankunk,normális hitelünk,ha egyáltalán szükség lenne rá.
És amit most hozunk be borsos áron külföldről nem lenne rá szükségünk,mert ugye azt magunk állítanánk elő,és nem függnénk más ország gazdasági helyzetétől.
Azonban nemrég hallottam egy olyan véleményt hogy :
Ha az ország,vagy világ összes pénzét szétosztanánk mindenki között egyenlő arányban az a pénz rövid időn belül visszakerülne ugyan azokhoz akiknél most is van.
ez viszont szerintem is így van
Én se vettem meg 1ből a ps3at hanem vártam 1 évet hátha kijönnek a gyerekbetegségek. Ezért vettem 20 éves FZRt kiforrott technika megbízható. Pedig vehettem volna 1 2010es R1et is (ja persze)