Én értem (csak nem akarok vitatkozni - vagy na, akkor csak poénból)
Aszonygya a mandró: "sűrítési arány a lökettérfogat + sűrítési térfogat és a sűrítési térfogat hányadosa" ez így OK, szal 250ccm henger és 25ccm "égőtér" esetén a kompresszió 275/25=11.
Namármost, ha 275ccm 1bar levegőt összenyomsz 25ccm-be, akkor az 11bar lesz, ha minden tuti, de ha szelel itt-ott, akkor kevesebb, te több semmi esetre se lehetne...
Na, akkor hol a bibi?
Szóval te ráhúztad a régi csonkra?
Az enyém eléggé kivan, lehet jobban járnék ha belenyomni próbálnám, mivel eléggé megvan tágulva, a gumi meg talán nyúlik annyit, hogy ráhúzzam a karbira...
Nemt udjátok esetleg, hogy milyen boltban érdemes gumicsövet keresni?
Én is gondolkoztam vízkőtelenítésen, mert 105 éve nem volt (ill. sztem soha még, csak mi 17 éve használjuk) Néztem is, de a tőcsavarok bele vannak rohadva (amik a peremet fogják körbe) ha beletörök párat, mehetek új bojleré, az meg annyira nem hiányzik.
Megy amíg megy, inkább nem baxtatom, szerencsére nálunk lágy a víz.
Nincs hát mértékegysége mivel viszonyszám. Annak a viszonya, hogy a beszívott cuccot mennyire nyomja össze, és mivel amit beszí, az 1 bar eleve (ill. kevesebb, de ez most mind1) és ha összenyomja 12 bar-ra, akkor 12:1
Kész vagyok a bojler szereléssel Mikor a vezetékes hállozaton volt a bojlerem 2 év egy kisebb vödör vízkő. Most szűk 4 év alatt egy nagy maroknyi más vízellátásrol. Jó kis hállozati víz de jó
Aszonygya a mandró: "sűrítési arány a lökettérfogat + sűrítési térfogat és a sűrítési térfogat hányadosa" ez így OK, szal 250ccm henger és 25ccm "égőtér" esetén a kompresszió 275/25=11.
Namármost, ha 275ccm 1bar levegőt összenyomsz 25ccm-be, akkor az 11bar lesz, ha minden tuti, de ha szelel itt-ott, akkor kevesebb, te több semmi esetre se lehetne...
Na, akkor hol a bibi?
Ezresé, de az elv nagyjából u.az
Az enyém eléggé kivan, lehet jobban járnék ha belenyomni próbálnám, mivel eléggé megvan tágulva, a gumi meg talán nyúlik annyit, hogy ráhúzzam a karbira...
Nemt udjátok esetleg, hogy milyen boltban érdemes gumicsövet keresni?
Megy amíg megy, inkább nem baxtatom, szerencsére nálunk lágy a víz.
Holnap feladom a csöved.