És az sem, hogy nem csak gyári kipuffogóval műszakizik le.
Téged kéne már kivonni a forgalomból a tört magyarságoddal amitől fenntebbvalónak érzed magad.
Sok barátod nem igen lehet.
nalam a baratsagot ki kell erdemelni, aki a gyari kikiserletezett kipuffogoba belebarmol, azt leghamarabb ki kell vonni a forgalombol.
Az eves vizsga sem veletlen !!
Azért remélem tudja, hogy inkább az Ön megszólalásai végett bármikor bárhol jobban leminősítenek minket. Válogassa meg szavait. Szerintem nem vagyunk mi barátok.
Úgy, hogy további szép napot kedves “Livadia”.
az ilyen "nyitott kipuffogos " segglukak miatt utaljak a motorosokat, es mas orszagban ki is tiltjak öket bizonyos utakrol, es leszedetik ott rögtön a rendszamukat .
hallod elek lajos seggluk ??
Sziasztok!
Esetleg nincs valakinek eladó XV 535-re nyitott, nem gyári kipufogója? Szeretném, hogy egy kicsit morcosabb legyen a Virgács.:)
Válaszokat előre is köszönöm!
95-ben év közben volt a dizájncsere. A tank kétszínű fényezése addig a nagy rajz szerinti volt, kis YAMAHA logóval.
Utána jött a száryas V logó és a "tanga" mintájú kétszínű fényezés.
Mutatom.
Első kép: 1996, 4GK, osztrák piacos karbi alkaltrész listája. A tank Urushi Black fényezésű, szárnyas logóval, tehát 96-os a motor.
Második kép: a cikkszáma a tűnek. Az 1100-es tűje van benne. A felső képen a 96-os 4GK katalógusa, az alsó képen a kereszt-referencia, ahol látható, hogy ehhez a karbihoz cikkszám szerint ugyanaz a tű való, mint az 1100-eshez.
Harmadik kép: az 1996-os 4GK katalógus szerinti főfúvókája -> 115
Tehát úgy fest, hogy pont egy olyat fogtál ki, ami ilyen furcsán van fúvókázva gyárilag. A 115-ös főfúvóka CSAK a 95-96-os osztrák 750-esben (4GK3 és 4GK4 modellek) van így ezzel a tűvel konfigurálva, az összes többiben 5DL12 és 122-es van. Negyedik kép.
Gondolom, ha csak lejjebb eresztem a tűt, csak egy kis tartományban lesz jó.
Akkor lesz a 115, bár ezt nem látom honnan gondolod, hiszek neked. :)
Tűt nem is találtam eladót.
Nézze csak... Ez a gyári manual. 5DL8 az 1100-es karbijába való. Ez egyben megmagyarázza azt is, miért találtál 1.5-ös lyukméretű úszószelepeket.
Mivel az 1100-esen ugyanaz a BST40 karbi van, mint a 750-esen, azaz egy az egyben passzol, valaki valamikor ráácsolt a 750-esedre egy bontott 1100-es porlasztót. Ezek után muszáj vagyok megkérdezni, hogy a fúvókák mérete stimmelt-e?
Mellékelem a 750-es karbi spec. táblázatát is.
(egyébként ott a '"valve seat size" sor, ami a 750-nél 2.3 és az ezeregyesnél 1.5)
Megérkezett, köszönöm!
A keverékcsavarokat teljesen be kellett csavarni, hogy ne legyen full sárga a láng. Fordulaton tartva még kicsit sárgás, de nem vészes.
Mindez úgy, hogy most alacsonynak néz ki az úszószint, úgyhogy holnap megint szétszedem ezt belőni.
A járása mindig nem javult, az első hengerben nem volt szikra, cseréltem megint gyertyát, egy darabig jó volt, aztán 2km után megint rángat, már nem csak alacsony fordulaton, hanem emelten sem egyenletes. :(
Olajat most leeresztettem, mert gyanús a színe, szaga, állaga.
A szűrő fedélnek mekkora a tömítő gyűrű mérete? Kb 59x2.5-nek néz ki.
Amikor az úszónak az íves közepe az öntvényen levő kör alakú nyom alját eléri, akkor kellene elkezdenie az úszónak a tűszelep tűjén a rugót benyomni.
A másik dolog: az úszóház fedelén a teteje táján van egy könyök. Az a szellőzője. Ellenőrizd, hogy a szellőző nincs-e eldugulva, hogy a ráhúzott gumicső akadálytalanul a szabadba "lélegzik". Ha az nem szellőzik, a beáramló benzin a fúvókákon keresztül feltolul a karburátor torokba, mint a szódás szifon esetén és ugyanúgy túlfolyást eredményez. A szellőző cső ne legyen odacsípve, megtörve sehol, mert az is elzárhatja.
Ez nem túl jó jel. Nézzétek meg az olajszintet és addig ne is indítgassátok!
Mivel kormolja a hátsó gyertyát, erős a gyanúm első hallásra, hogy a hátsó karbi úszója nem zár. A porlasztó túlfolyik (a karbi torkából a légszűrő felé is párolog belőle, innen a benzinszag), a benzin lecsorog a hengerig, onnan pedig a gyűrűk mellett a blokk aljába.
A blokkba jutó üzemanyag higítja a motorolajat és rontja a kenést. Ha már szivárog egy ideje, az olajszint magasabb a kelletténél. Ha nem, akkor is érdemes az olajbetöltő sapkát levenni a blokkról és beleszagolni a blokkba. Ha az olajnak benzinszaga van, akkor már valamennyi üzemanyag bizony beszennyezte.
A motornak a válókar felőli oldalán vannak az úszóházak. Értelemszerűen a hátsó henger felé eső a hátsó hengeré. 4 csavar tartja az úszóház fedelét. Annyit megtehetsz, hogy leveszed a fedelet és belenézel, milyen állapotok uralkodnak. Esetleg az úszót finoman kiemelve a tűszelepet is megvizsgálhatod, nincs-e a hegyén a gumi tönkremenve.
A tűszelep fészkét egy fültisztító pálcikára kent polírozó pasztával kicsit ki lehet fényesíteni, a belső felületét simábbra dolgozni, ha úgy látod, hogy a fészek már öreg, korrodált és dorozmás a felülete - ha nem sima, a tű meg tud akadni, nyitva tartja a tűszelepet és túlfolyik.
Kb. így kéne működnie. (a kattogás egy pumpa hangja, a beépített pumpa a kulcs elfordítása után 5 másodpercig üzemel, utána leáll) http://youtu.be/bVv2euxnuP4
Mondom, nem ismerem egyiket sem, nem tudom, hogy dolgoznak. Csak a térképen látom őket. Sajnos sokról az sem derül ki ennyiből, hogy csak robogókkal foglalkoznak, avagy nagyokkal is. pl. J-Moto Püspökladány (06209196663) vagy Gabesz műhely, Szolnok (06304428660) - de egyikről sem látszanak részletek.
Ami a házilagos nekifutást illeti, sajnos a te rutinoddal sem vagyok képben. MZ és Pannónia teljesen más szalámi, ez egy sokkal összetettebb szerkezet. Pl. az úszó tűszelepének a fészkét nem lehet cserélni, mert préselt alkatrész. Kiszerelni is sokkal macerásabb. A tankot leszerelni is szívás, ha van benne üzemanyag, mert kettő van. A váz tetején ülő tankot nem tudod elzárni, ha leszeded a csöveket róla, azonnal jön ki a tartalma. Sok olyan dilije van a típusnak, ami miatt Virago-t látott kezeket igényel, ha jó végeredményt akarsz.
Annyit tudok javasolni, hogy ezt a kérdést tedd fel a Facebook-on valami nagy létszámű motoros csoportban, hátha ott van valaki, aki hozzád közelebbi embert ismer.
Köszönöm! A ház elsőrészének konyhájában tárolom,de ha reggel benyitok erős benzin szag van. Folyni nem látom, a tanksapka tömítő gumijára is gyanakszom. Kerestem de nem találtam a neten.
nem lesz nagy problema, Karburator kipucol, ( esetleg a javitokeszlet, ) gyertyak csereje, összes lathato kabel tisztitasa, (erintkezesek ) test kabel smirglizes, friss benzin, Benzinszürök csereje is, Akku töltes kontroll, ---------> kezdesnek ennyi: müködni kell !!
de Blax jobban ert hozza
Téged kéne már kivonni a forgalomból a tört magyarságoddal amitől fenntebbvalónak érzed magad.
Sok barátod nem igen lehet.