Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagyon köszönöm a szakszerű választ. Azért voltam kíváncsi a csere folyamatára mert vettem egy komplett karburátort, és szeretném az összes fúvókát kicserélni. Namármost amit lehet kapni javító készletet abba benne van a tűszelep a házzal együtt. Csak akkor minek teszik bele ha nem lehet kicserélni roncsolás nélkül?
Hát... nem egyszerű. Az préselve van, papíron nem cserélhető.
Gyárilag úgy szerelik, hogy fentről préselik be, majd miután beült a helyére, egy réz dugót nyomnak a nyílásba.
Ki lehet ütni a régit (satuban), kitolja maga előtt a réz dugót. Be lehet ütni egy újat a helyére, de könnyű elcseszni.

Emiatt leginkább nem szokás házilagosan erőlködni vele. Krómtisztító paszta, fülpucoló a vattára és pl. fúrógéppel kipolírozza az ember a belsejét, ha akad benne a tű. Az sokkal nehezebb elrontani.
Üdv! Azt szeretném megtudni, hogy az 535-ös virago úszóházában lévő tűszelep házat lehet e cserélni? És ha igen milyen technológiával?
Köszönöm szépen a segítséget.Ez egy tökéletes útmutató!
Úszószintet állíts, ha tudsz. Szólok előre, ezek a porlasztók ugyan könnyen hozzáférhetők (nem kell szétszedni a fél motort ahhoz, hogy kinyisd az úszóházat), de az úszó és a tengelye szabadon lóg, ha erőszakkal szeded szét, kieshet az úszó. Tegyél a sztender alá deszkát, hogy ne dőljön annyira a motor és akkor kisebb eséllyel csúszik ki magától.
A működése könnyen megérthető, az úszó billen a tengelyen, az úszó fém nyelve tolja fel a tűszelepet. Az úszó mögötti alumínium tömbön van egy kör. Mire az úszó közepén az íves rész a kör magasságához ér (lásd 2. kép), a fém nyelvnek ott el kell kezdenie a tűszelep rugós hegyét benyomni. Így lehet a megfelelő szintet beállítani.
Én itt kezdeném, mert ezt annyira gyakran cseszik el annak ellenére is, hogy ott a kör alakú jel, hogy észveszejtő.

A kétpólusú gyertyával annyit érsz el, hogy (ha azonos hőértékű) 60 km helyett mondjuk 80 km-nél áll meg a mutatvány és akkor már két elektróda lesz kormos.
Sziasztok! Virago 535-nél gyergyák cserélve NGK PR7S-re. Ugyanaz a tünet megint 50-60km után bekormolja durrog. A szervízbe mondták hogy valószínüleg sokat adtak neki benzinből,vigyem vissza. Csak ha vissza viszem megint ott áll több hétig,a szezon meg lefut.Két pólusú gyertyával éremes próbálkozni, vagy itthon állítani a fogyasztáson nagyon problémás?
Szép jó napot nektek. Köszönöm a segítséget blackiex , most már jobban megy es csak kicsit durrog . igaz tegnap defektet kaptam de azt már oldjuk . Nem unatkozok de tényleg köszönöm majd átnézem amint tudom.
Sajnos sehol nem találtam kipufogót. Ennek a motornak akkor annyi. :(
Esetleg ha van valakinek kölcsön egy műszaki erejéig? Helyileg Vácon vagyok.
Őszinte leszek, nem hiszem, hogy a környéken instant szereznek neked. Autósbolt viszont van, egy tubus benzinálló szilikon tömítővel (vékonyan!) ideiglenesen orvosolhatod. Aztán ráérsz rendelni, amikor hazaérsz
XV 535 93’
Szép napot!
Eljöttem az XV-mel Balatonra. Jelenleg Balatonfüreden vagyok. Észre vettem, hogy csöpög a karburátor úszóházánál a benzin. Valakinek esetleg a környéken nincs e véletlen tömítése vagy valami tanácsa, hogy a környéken hol tudnék hozzá venni?
Itthon meg nem nagyon látok. FB csoportok esetleg. Itt kevesen maradtak.

Itt max az elülső gyári (de az se fix), a hátsó nem így kunkorodik: ami leömlőnek látszik, az csak kamu - a valódi hátsó leömlő a vázon át, alulról csatlakozik.
Igen sajnos külföld nem játszik.
Jelenleg össze van szerintem hegesztve a gyári 2db csonk valami tuning dobbal.
Sajnos a jogszabályok annyira szigorodtak hogy mindenki be van sz..va a vizsgabázisokon...
https://www.ebay.com/itm/267295351243

Ez van még elég korrekt állapotban, de amcsi, itt vám is lesz
Sajnos a szokott helyeken nem látok hirdetve, a német ebay-en egy szett van hátsó leömlő nélkül 90 ezerért, illetve a holland bontók közül az egyikben van egy full szett, de elég foglalkozós
https://www.motorsloop.com/ind...
Sziasztok! Nagyon nagy segítségre lenne szükségem!
Adott egy Yamaha XV125 Virago.
Sajnos nem a gyári kipufogóval kaptam meg, műszakin így sajnos nem megy át.
Keresek eladó kipufogót, vagy valami megoldást, minden segítség érdekelne. Talán még a 250-es kipufogó is jó lehet.
Köszönöm előre is.
Milyen gond LEHET? A lista elég hosszú.
- porlasztó, azon belül elég sokminden az úszószinttől a tűszelepen át a membránig
- üzemanyag-szivattyú hiba
- kipufogó tömítetlenség
- gyújtás kimaradás
- tömítetlen szívósor
- szelepek

Nem ilyen egyszerű ez. Ennyiből tippelni sem lehet.
Szép jó napot.
Köszönöm a segítséget blackiex. Sikerült megoldani a nem töltés problémát.
De sajnos van még egy gondom amiben remélem tudnál tanácsot adni.
Lényeg : durog a motor amikor nagy gázt adok .
Az első hengernél lesz a gond .
De milyen gond lehet ?
Köszönöm a választ.
https://www.blackwidowexhausts... pl ezzel lehet mélyíteni 😃 mondjuk kell a karbiba is piszkálni mert hang lesz de teljesítmény kevesebb...
Szépnapot! Valaki próbálta már virago 535-nek a kipufogó hangját mélyíteni?
Uj repro karbi kinabol. Link alant.
Bontott karbiert a jofogason kell nezelodni, a Szatmari Zsoltnak lehet van.
https://a.aliexpress.com/_Ew0P6iq
Tiszteletteljes Üdvözletem. Egy nagy kéréssel fordulok hozzátok. 1993-as évjáratú xv-535 viragó mocin a karburátor teljesen használhatatlan lett. Az a kérésem hogy ha valakinek van, egy üzemképes vevő lennék rá irja meg. Vagy esetleg tanácsot adjon hogy hol tudok reális áron venni? lőre is köszönöm a segítséget.
Köszönöm!
Igen. Az elülső henger felett vannak a gyújtótrafók, azon a tájékon szokott a víz gondot okozni (mások elbeszélései alapján).