Zhuzhou, CF Yamaha Motor Company néven hozott létre közös vállalatot a CFMoto és a Yamaha. Aki esetleg nem ismerné, előbbi társaság korábban már piacvezető lett az ATV-k között, napjainkban pedig a KTM-erőforrásra épült nyolcszázas, illetve 1,3-as gépekkel hódít a motorpiacon. A partnerség további előnye, hogy a CFMoto így színre léphetett a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is, és bár az alakulat története nem volt egy diadalmenet, már az első futamokon bizonyította, hogy dobogóesélyes motort épített.

Közös gyárat épít a CFMoto és a Yamaha

Erre a hatékony együttműködésre figyelhetett fel a Yamaha vezetése is, és nemrég egyezségre is jutott a két vállalat, így a jövőben közösen gyártanak majd motorokat az ázsiai piacra. 

– Várhatóan idén novemberben megalakuló cégben a CFMoto a többségi tulajdonos 50%-os részesedéssel, a Yamaha 44,23%-ot jegyez, és a kisebbségi tulajdonosok között megtaláljuk a Tair Yea Limitedet is 5,77 százalékkal. Nagyjából ötszáz embernek ad munkát az új komplexum – derült ki a vállalatok közös közleményeiből.

yamaha-cfmoto-kozos-gyar
A KTM-erőforrásra épült CFMoto 800 NK

Arra sajnos nem kaptunk választ, hogy milyen motorkerékpárok születnek majd a CFMoto-Yamaha-együttműködésből. Persze látva, hogy a KTM egyik legsikeresebb erőforrása dolgozik az új CFMotókban, nem lepődnénk meg, ha a közeljövőben a 321 köbcentis, egyhengeres és a 890-es sorhármas CFMotók debütálnának a nemzetközi seregszemléken...