Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

csőcső
Világgazdaság

Hagyományos (konzervatív) gazdaság:
Van két tehened.
Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát.
Az állatállományod gyarapodik, a jövedelméből nyugdíjba mész.

Indiai gazdaság:
Van két tehened.
Szentként tiszteled őket. Éhenhalsz.

Amerikai gazdaság:
Van két tehened.
Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszeríted, hogy 4 tehén helyett tejeljen.
Megdöbbensz, amikor a tehén váratlanul elpusztul.
Az esetet ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van tehene, és azokat természetes körülmények között tartja.
Bejelented, hogy az ország veszélyt jelent az emberiségre.
A világ megvédése érdekében megtámadod az illető országot és elkobzod a teheneit.

Francia gazdaság:
Van két tehened.
Sztrájkolsz, mert három tehenet akarsz.

Német gazdaság:
Van két tehened.
Továbbfejleszted őket, így 100 évig élnek, havonta csak egyszer esznek és megfejik önmagukat.

Angol gazdaság:
Van két tehened.
Mindkettő kerge.

Olasz gazdaság:
Van két tehened, csak nem tudod, hogy hol vannak.
Elmész sziesztázni.

Svájci gazdaság:
Van 5000 tehened, de egyik sem a tied.
Másokkal fizettetsz a megőrzésükért.

Japán gazdaság:
Van két tehened.
Átalakítod őket, így az eredeti méret 1/10-ére csökkennek és hússzor több tejet adnak, mint a normál méretű tehenek. Ezután cuki kis rajzfilmfigurákat készítesz róluk, és Cowkimon néven, az egész világon árusítod őket.

Orosz gazdaság:
Van két tehened.
Megszámolod őket, és azt tapasztalod, hogy öten vannak.
Újra megszámolod, ekkor 72 tehén az eredmény.
Megint megszámolod, most 17 tehenet találsz.
Feladod és kinyitsz egy újabb üveg vodkát.

Nigériai gazdaság:
Van két tehened.
Az egyiket megeszed, majd bejelented, hogy ellopták.
A rendőrség megkezdi a nyomozást, és 100 km sugarú körön belül mindenkit letartóztat. Addig kínozza őket, amíg valaki be nem ismeri, hogy ő lopta el a tehenet.
A rendőrség büntetésül minden letartóztatott személytől elkoboz 1-1 tehenet. Így most te visszakaptad a tehenedet, a rendőrségnek pedig van egy új tehénfarmja.

Magyar gazdaság:
Van az államnak két tehene.
A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyítja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az üzletág ráfizetéses.
Elhatározzák a tehenek jelképes összegért történő eladását, majd meghirdetik a helyi újságban, amely egy példányos és csak a vezetőnek jár.
A vezető megpályázza a marhatendert, és csodák csodája: meg is nyeri!
Rögtön tart egy sajtótájékoztatót, hogy részéről mekkora áldozat a vállára venni ezt a két gyengén muködő tehenet. Ezután politikai pályára lép, és ilyen módon az eredeti két tehénnel maga köré gyűjt még egy csomó marhát...

jaj ilyen volt nekünk is ez 1 imádnivaló kutya:)
Zolikának jó lenne egy nagy újfullandi,azzal tudna játszani árak
jaja persze ...
szép nagy kuty,,
Bizony-bizony!

És az is sokat számít hol született, milyen körülmények között! Az Én Vizslám példul nagyon pici korában el lett szakítva és az akkori másik kutyummal együtt nőtt fel! Ő meg egy Dán dog, máig benne van sok viselkedési forma amit tőlle tanult!
De számítanak a gazdák is akiknél született!

Ő a Dán dog! Galbács Sába!

A volt párommal együtt vettük és neveltük, de Ő amikor elváltunk akkor hozzá került!

www.sharemar.hu

ááááá, totál más ám! Jóval nagyobb mint a Kuvasz, és a mentalitása is más! Inkább olyan mint a bernáthegyi jámborsága, a Kaukázusi robosztus mérete és a Kuvasz fehérsége egyesülne, de a szőre meg hosszabb!

Imádom! És tök érdekes, hogy nincs valami nagyon sok idehaza belőlle! A méretével ellentétben tök nyugodt és okos kutya, máshogy viselkedik anyám mellett, a keresztlányom néha könyékig van a torkában és totál tűri velem meg úgy játszik mintha egy súlycsoport lennénk! Aztén valahogy mindig Én vagyok tele harci sebekkel!

Nagyon jó választás volt anno megvenni! Kicsinek olyan volt mint egy jegesmaci! Mint egy hófehér bernáthegyi kiskuty, csak picit nagyobb a szőre már akkor is!
csak kérdezz meg kutyásokat is, mert van olyan kutya fajta ami divatos, felkapott, viszont nem valo gyerekek mellé,,
Édes! És mennyire lehet Őket imádni!

Az előbb meg egy győnyőrű Beige színű Royal Enfield száguldozott a National Geographic csatornán! Álom szép volt! Még nem is láttam ilyen színben!
meg ök is,
nagyon jók a kutyáitok...
hát ha most sikerül végre a kertes ház ill. kastély project akkor oda szerzek valami rendes kuttyot az biztos...gyerekek is nyúznak ...meg jó is a kutyi a háznál
koszos lengyelek nyúlják lefelé a kuvaszt ?
ö pedig az enyém,,
Ő meg a másik kuttyom!

Polski Owcarek!
lehet az lesz belőle
De édes! Imádom ezeket a kutyukat!

Ha nem tévedek Ő egy Jagd Terrier!

Az Én drágám meg ilyen szépségességes! És úgy hívják, hogy Vahúr!
sxs modell,,
haverom zsír új kutyája......valami vadászterrier
látod Döme, az a gumi kell nekem,,
Tudják hidd el! Már kaptak segítséget benne!

Amúgy a legegyszerűbb így megmutatni! A 2007-es modell évtől megtalálható a motorokon ez a kis műanyag védő és anno Én jeleztem is Mikiéknek, hogy mindenféleképp kell belőlle több is! Hoztak is, el is adták, gondolom! Csak most ezek szerint jelenleg nincs! De biztosan hozatnak!
amugy csak azért érdeklödöm a döménél mert pont a karcsi is ott vette, és azt mondta van még belöle pár darab,csak a boltban azt sem tudták hová valo,, ugyhogy kérjem ugy :- hogy az a gumi kűtyű kell nekem amiről nem tudjátok mire jo,,