Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ja ember ne is mond nehéz eset.. de oda is csak telefonáltam..de még semmi..
ma nagyon telefonközpontot játszottam ...aztán ki is merült a telefonom..anyagilag is..nem olcsó hivogatnom cseszlovákiát
majd úgyis jössz erre kipattintom belőle mire fizecc egy kólát ..
hali!

elérted az embert? egész délután szoptam a kurva csavarral,de még mindig nem jött ki a felső befogóból(még mindig a gyújtáskapcsolós csavar).. melegítettem, leflexeltem,hogy egy 6os kulcs rámenjen de meg se moccan.. úgy érzem 1 csavar fogja tartani a gyújtás kapcsolómat
nekem még nem küldte el a képeket pedig nagyon kiváncsi vok már rá nincs neked valami jó ugratós?
Köszi. A moci megy frankón, csak nem tudom meddig bírja így a mágnes...
egyik endurós csapattársunk is ma jött onnan haza ...
Hát hogy vágom az azért túlzás, de azért kicsit konyítok hozzá . Alapvetően a mágnesesség egy elég nagy témakör (nekünk is külön tárgy foglalkozik vele ), de leírom amit tudok (megpróbálok rövid lenni ).
Az álló és forgórész közötti távolság NAGYON fontos!, mert a mágnes térereje négyzetesen csökken a távolsággal és nyilván a mágnes téreje is fontos (ezt akartam én is felerősíttetni).
A motorokban van feszültségszabályozó ezért nem igazán fog elsütni alkatrészt, ha erősebb a mágnes, elvileg nem probléma ha erősebb. A mágnesezés iránya sugárirányú, akkor fog a legtöbb erővonal a tekercs vasmagján áthaladni. Igazából nem érdemes átrendezni a mágnesek elhelyezését vagy kicserélni egyetlen gyűrűre, nem hiába van az úgy megcsinálva, ahogy van. Az hogy a mágnesek milyen irányba vannak mágnesezve, azt könnyű kideríteni, egy nagyon speciális műszer kell hozzá, úgy hívják hogy iránytű . Az állórész nagyon nem mindegy hogy hogy áll, mert az befolyásolja a gyújtás időzítését, tehát könnyű elcseszni, általában van valamilyen jelölés hogy hogy kell állnia. Remélem hogy semmit nem hagytam ki.
Oksa köszike akkor holnap várom a jelentlkezést!
Jó estét bélák,és bélánék!
sziasztok
Tomi holnap felhivom neked, mert csak ma jött haza repcsivel tájföldröl , nem tom mikor szált le gondolom ki van mint bilifűle a tizenegynéhány orás repcsi uttol.
szép estét gázosok.

dejo volt a mai motorolás.
Akkor te biztosan vágod Most lehet sok hülyeséget fogok írni/kérdezni és hozzáértők majd fogják a fejüket
A mágnes térerősség(sebesség, meg az álló/forgó közötti távolság mellett) gondolom befolyásolja a keletkező feszültséget, tehát egyrészt az errősség a kérdés? Ha túl erős a mágnes gondolom az se jó, mert túl nagy feszkó indukálódik és elsüt valami egyéb alkatrészt? Tehát gond lehet-e az erősség?
Ha gyűrűről beszélünk, ott van a mágnesezés iránya, a tengelyirányú szerintem nem jön be, mert akkor a teteje északi az alja meg déli lenne, gondolom sugárirányban kell? Az egyik fele déli a másik fele meg északi legyen?
Jelenleg nekem 4 félkör mágnes van a kerékben, de elképzelésem sincs, hogy milyen irányban vannak ezek mágnesezve. Befolyásol-e valamit, ha mondjuk csak sima gyűrű mágnes lesz benne, aminek egyik fele északi, másik fele meg déli? Az állórészről mellékeltem képet, gondolom az se mindegy, hogy van.
Köszi.
Milyen fizikai rész érdekel Villamosmérnöknek tanulok . Van egy kis anyagom hozzá .
Sajna nem lehet kapni használt és jó lendkereket ehhez mostanság, mindenki leamortizálja, ki-ki más miatt...én sajna levertem pakolászás közben a betonra potty és a mágnes nem szerette az esést, megrepedt.
Köszi az infót, majd érdeklődöm, ha utánanéztem a fizika részének
Na oké hát reméljük nem lesz komolyabb baja a gépnek.
Végülis a mágnesek jók voltak, de nem csináltattam velük, hanem vettem kétezerért egy használt lenkereket, az olcsóbban kijött. Árat nem igazán tudok mondani, csak amit rendeltünk sima négyzet alakú mágneseket (1cm x 1cm) került 250 forintba/darab, de ez a legerősebb volt, ez is vagy 5 éve volt. Attól függ neked mennyibe kerülne a használt/új lendkerék hogy esetleg megérné-e csináltatni újat, de sztem ha újat csináltatnál, az biztos erősebb lenne, mint a gyári. A mágnesek is fejlődnek végülis .
jaj de kis humoros vagy ma
sárga topánka megvan?
Kertész ?Akkor jó lesz szőlőkarónak
jaaj nem szerencsétlen,Teeeeee
jól csinyád ám meg Mexikói kertész barim telóját hogy tudjon majd velem motorozni
Tsókolom Jó étvágyat magamnak
Minek indítgatod azt a szerencsétlent ?Viszket mán a luki?
most nem érdekel az autó,beindítottam a hayabuját
rázott a hideg a hangjától,jó értelemnben
Köszi!
Nem vagyok jó fizikából, de utána kéne néznem a dolgoknak előbb
Legjobb lenne egy sima gyűrű mágnest belerakni, a 4 fél helyett.
S mi lett a próbából? Csináltattok velük végül?