Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a 2 éves per végén 10%-t vett le a megítélt pénzből....addig egy ft-t nem fizettem az ügyvédnek. a szakértőt persze előre ki kellett fizetni...
Miben? A felelősség elbírálásában a biztosítóval szemben?
Az az első lépés, számok utána jönnek....
anno nekem is sikerdíjas volt az ügyvéd... 10%
Itt egy kicsi zavar van.....
Sikerdíj nem anyagi kár esetében szokott lenni.
Ha pedig polgári per lesz, ott bizony van alap ügyvédi díj és ahhoz jön követelés (itt illeték, tehát van bírósági költség) és a megítélt és megkapott végösszegből jön le a sikerdíj +áfa.
Na és évek, mert első körben a követelés jogalapja lesz kivizsgálva.

Egy sima ügyvédi levéltől nem igazán szokta megváltoztatni a biztosító az álláspontját.
Küld ő is egy ügyvédi levelet, amiben fenntartja a korábbi álláspontját. Ennyi.
A perről sem ilyednek meg, legfeljebb sokkal később kerül sor bármilyen pénzmozgásra.
A biztosító ráér és van pénze mindenre......
Francokat nem. 120as Skodát szó nélkül fizette....azt a 60ezer forintot amit akkoriban ért egy ilyen
Mindenképen ügyvédet kell fogadni
Az erre szakosodottak 10-15% sikerdíjért dolgoznak, neki nem kell fizetni semmit. Így a bíróság sem macera, de gyakran kapásból fizet a biztosító, mert ha perre veszik, akkor az többe kerül neki.
Az egy másik történet....
De még abban az esetben is simán lehet/hívható rendőr.

Hacsak nem az egész autó árát nem adja oda!
Kell az így a tuti. 15-ropis csekkel így is olcsón megúszta. Volt már a kárfelmèrő így neki undorodhatok a javításnak. Örültem műszaki előtt, hát mèg az asszony. Úgy üvöltött szegèny kölökkel, hogy könnyesek lettek a szemei. Èn meg csak csendben fotóztam. Na meg vègre többè nem tesz hajcsatot csak gumit a hajába, èvek óta hiába mondtam neki. (ostorcsapás vs fejtámla)
Ez tényleg OK lenne, de ilyenről eddig én még max pár forintos kárnál hallottam, hogy zsebből csengetett, nem akart baszakodni a biztosítóval. Az esetek döntő részében mindig a másik a hibás, vagy mindjárt félre állok, vagy itt a telefonszámom hívj, vagy keressük egymást ez az e-mail címem, illetve ..itt lakom, de most sietek. Az elmúlt fél évben kb. 5 ismerős futott cumira a hasonló dumákon, mondhatnánk mind hülye volt, de inkább tapasztalatlan. Mikor kiderül, hogy mennyi az annyi, akkor furcsa megoldások születnek, mint ahogy kihozták a körforgalomba behajtó és bent haladó 50-50%-ot. Ezt csak perrel lehet kiverni belőlük, mert amint bevonnak egy közlekedési szakértőt, az röhögve írja le 2 perc alatt a frankót.
na pont ezért kell a yard....
amúgy tudok olyan esetről amikor az újgazdag apuci egyszem kisfia kárt okozott aztán egyből csengették a pénzt, csak nehogy kiderüljön miféle szerekkel volt teli a gyerek
Jó reggelt!
Ez a mese kategória..... Senki, de senki nem fizetne ilyen bemondásos árkalkulációra!
Miért is fizetne? Van KGFB-je, majd az kifizeti helyette....azért van.
nem kell yard ha ott helyben átadja a javítási díjat, vagy hívja apucit hogy hozza azonnal
gyors keresés megvan az elem ára fényezés 60 elemenként meg egy 50es egyéb cucc és mehet amerre lát
ez bölcs dolog volt.
Nekem is mondta a ifjú titán, minek hívok redőnyöst, elismeri. Mondom így jobban berögzül a bucidba a követèsi távolság betartása az útviszonyoknak megfelelően telefont nyomkodva.
az élet vhogy mindig törleszt
én egy sunyi genya vagyok 99% hogy megtenném
volt olyan vasutas munkatársam aki beszopatott és szép csendben kivártam vagy 5 évet mire "vissza adtam a kölcsönt"
igaz nem én szopattam meg hanem ő saját magát csak csendben mosolyogva nem szóltam neki a tévedéséről
ha nem akar, akkor fizet és kész.... még érdemes lehet egy ügyvéddel megkerestetni a biztosítót, ha van ismerős ingyen megcsinálja sztem, néha szokott használni, egy barátomra a teherautó sorolt rá és fellökte, elesett motorral, hónapokig ment a huzavona, mert a teherautón nem volt sérülés és a biztosító 50-50%-t hozott ki ott is... azután ügyvédi megkeresésre hirtelen mégis fizettek...
Gondolkoztam, hogy okulásul betegyem-e a levelet, de igazából mindegy csak erősen felbasztam magam a dolgon.
az is egy megoldás a címe már megvan a bejelentőn
Egyértelmű illetve annyiban nem, hogy a fickó eleinte menekült és csak úgy érték utol mire megállt minden kényszerítés nélkül és könyörgött, hogy ne hívjanak rendőrt és mivel tanú nem volt így beleegyeztek hisz a srác erősen elismerte a felelősségét és hittek neki, kár volt viszont bíróságra nem akar menni.
vagy hagyni a gecibe aztán 2-3 év múlva kifigyelni és egy zongora lábbal elverni úgy hogy ne tudjon menni se egy jó darabig
mert a megállapított arányban a biztosítónak fizetnie kell, hiszen abban az arányban felelős a másik fél. a bónuszt viszont mindketten bukják. ha egyértelmű a sérülésből a szitu, esetleg csinált a haver fényképet és/vagy van tanu, akkor érdemes megtámadni, hiszen aki már bent van a körforgalomban, annak elsőbbsége van, a behajtó autónak van is elsőbbség adás kötelező táblája is... nem igazán értem az 50-50%-t, mert vagy ez van, vagy egyszerre értek a körforgóhoz és a haver nem adott elsőbbséget jobbkéz szerint, hanem nagy lendülettel behajtott, de valószínűsítem, nem is ezt írták a bejelentőre. ha így van, sztem érdemes nekimenni....
Sajnos igazad lett, a figura visszavonta, hogy csak ő a hibás hiába ismerte el írásban a kék-sárgán, a biztosítónak mikor kérdezték már mást írt állítólag viszont ha szerintük 50%-os a dolog akkor miért akarnak egyáltalán fizetni? Most ott tartunk, hogy az elsőre felajánlott pénznek is csak a felét akarják fizetni mondván, hogy az nem felajánlás volt (szerintem az a levelet olvasván) hanem szerintük a teljes kárösszeg így annak a felét adnák oda, no annál csak a sárvédő többe kerül kopaszon nem még a lökhárító, ajtó, fényezés, lámpa stb. Bíróságozni nem akar a haver így lehet, hogy benyeli, de ez tényleg aljasság és a végső tanulság, mindig rendőrt hívni!
annó 6 éve beszéltem egy kintről -német- pucér seggel haza jött vellanszerelővel, nem fizették ki. kint beadta a papírokat az igényére a megfelelő hatósághoz, majd haza kullogott , 2 hét múlva jön kintről a papír hogy elnézést kérnek ügye folyamatban, de annyi az ehhez hasonló ügy hogy pár hét eltolódás lesz. 6 hét múlva hivatalos levélformátum, határozat, válasz levélben el kell fogadni és gól ! miután megtörtént 1 hét múlva pittyen a telefonja, a külföldi számlán rajta a munkabérnek megítélt 2 M és egy kis váltópénz ! miér t nem lehet itt is ?