Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nekem a xl-em csinalt csinal ilyet...videoim kozott megnezheted....hideken csorges melegen semmi szerelonel volt vezerlanc cseren es aszonta hogy valami szar aluminium kivan kopva a hengerfejbe de hogy ha igy is hasznalom nem lesz semmi baja....azota se volt
Akkor ebből többféle van Tiéden van olajhűtő? Amit Én néztem,az egy az egyben olyan mint az XR4,csak nincs rajta olajhűtő.
Olajszintet nézni a tiéden egyszerűbb.
Kalapácsnyéllel elég jól meg lehet hallani honnan jön a hang , ( remélem ismered a módszert ) kezdetnek ki kéne szűrni mi kopog . A kopogás sebessége is árulkodó lehet ( a vezérlés fele annyit forog mind a főtengely ) .
Itt pesten tudnék neked egy jó szerelőt aki nagyon vágja az egy hengereseket főleg a hondát de a szerintem ő kapásból tudná mi a gondja a gépednek
A blokkon van a betöltő nyílás , abban van a nívó pálca is , az olajszűrő alatt . Nyilat nem tudok csinálni
Vezérmű lánccal nincs gond, szinte új.Fogalmam sincs mi lehet, de az a biztos ha én szedem szét és járok utána, sajnos itt Magyarisztánban már nem lehet megbízni senkiben.
Bács Kiskun megye! Üdv!
Tudom, hogy oka van.De mint írtam 3 hónapja hoztam el a szerelőtől, reméltem hogy ez a túlmelegedés elmúlik, mondjuk el is múlt csak most meg előjött ez a kopogó hang.
Csöbörből vödörbe szitu.
A dugóragasztást arra fogta hogy nem kap elég naftát és ezáltal túlmelegszik.
A tiéden nem ott kell az olajat nézni ahol a nyíl van?
Ez egy XR 250R,és ugyanott kell nézni az olajat mint az XR4-nél,tehát ennek van olaj a vázban.Egy különbség van,hogy ezen nincs olajhűtő.
Nekem is zörög hidegen de mikor bemelegszik teljesen jó a hangja nálam ezt a vezérműlánc csinálja az lehetséges nálad is az lesz mert a főtengely hajtókar csapágy szól hidegen és melegen is.Egyébként merre laksz?
Ha kopog egy motor , akkor annak oka van ! Halogatni , hogy majd összekopik , meg hasonló dolgok az jó nagy baromság ! Meg kell keresni az okát , mert a kopogásnak nyomának is kell lenni . A dugóragasztásos dolgot meg nem is értem , esetleg csak abban az esetben , ha valami gagyi kisipari dugattyút raktak bele ( mivel azok nem megfelelő geometriát , anyagminőséget használnak ) . Ha nem , akkor minősíti a szerelőt , gépműhelyt , mint ahogy a kopogás is ...
Arrafelé szép nagy hó van , nálunk pont ma olvadt el a karácsony előtti havazásból , ami megmaradt ...
Nekem is 250-es "baja" van , ezeknek nincs olaj a vázban , csak a blokkban meg az olajütőben . Nekem bontatlan a blokk , 32 ezer Km van benn , és ez tutira annyi . Nem füstöl hidegen sem , olajat sem eszi , mindig könnyen indul . Olajszintet bárhogy nézem ( több napi állás után , vagy közvetlen motorozás után ) ugyan azt a szintet látom ...
Üdv emberek!
Régóta olvasgatom soraitokat, és úgy tapasztaltam hogy van itt pár hozzáértő ember, (ellentétben a Yamaha TT fórummal) aki azért nem csak a levegőbe beszél.
Nos, azért említettem az alábbi fórumot mert egy 600-as TT-m van és hát furcsa "hangok" jönnek a blokkból kifelé, mintha a hajtókar kopogna hogy ki akar jönni.
De ez csak az egyik fele.Az idegfeszítőbb része az, hogy a motor dúrván 3 hónapja lett kész, henger fúrás, szelepek becsiszolása, beállítása, dugattyú csere(prox dugó lett beletéve) stb, stb..
Hajtókar rendben volt az nem lett piszkálva.
Tehát a lényeg hogy a hengertalp tömítéstől fölfelé minden át lett nézve, cserélve lett ami olyan állapotban volt.
Na fasza is volt minden, szeptemberi melegekben mondom megyek egy kört, hát 2 km-t se tudtam menni mert túlmelegedett és befulladt a motor.
Egye fene ráfogtam arra hogy passzos dugót tettek bele, majd összekopik.
Hát finoman szólva is baszott!
Úgy az 5. tank benzinnél kezdett előjönni a vezérlés felől ez a kopogó hang, de akkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, mondván hogy biztos a szelepek másztak el.
De sajnos tévedtem, a hézagok értékei jók.
Azóta eltelt 2 hónap, most már olyan szinten kopog hidegen hogy szó szerint bántja a fülemet, de az érdekessége a dolognak hogy menet közben nem hallatszik csak alapjáraton, és ott is csak hideg motornál, illetve amíg el nem indulok vele.
Körülbelül 2 km megtétele után ez a kopogó hang a motor melegedésével egyenletesen csendesül, megszűnik.
Egyébként télen nyáron szoktam járatni a motort, amíg el nem éri az üzemi hőmérsékletet.
Annyi még hozzátartozik a dologhoz, hogy a szerelő marha rendes volt és bevallotta hogy kétszer "megragasztotta" próba alatt a motort, a túlmelegedés miatt ugye.
Ez idézhette elő a kopogó hangot, vagy másfele kell keresnem a hiba forrását?
Remélem tudtok hozzáfűzni valami hasznosat, bízom bennetek!
A vigyázón
De nem tudtunk felmenni mert a nagy hó miatt lassan haladtunk és csak egynaposra terveztük.
Viszont csoda időnk volt!
Merre voltál?
A hely gyönyörű,viszont egyvalami hiányzik a képről,a keréknyom
Ha tudod,akkor nincs miről beszélni...........a saját szemednek már csak hiszel
Gyalog enduróztam
azért nem olyan mint a trabanténak...de ha megnézed az adatlapomon, volt pár 2t motorom, mindegyikben legalább 1x szét volt húzva a blokk..szóval tudom milyen az olaj színe
csak én nem szeretném elhinni hogy olajat eszik az xr.
Az olajszintes leírást viszont köszi, ezt látod nem tudtam
holnap majd lehet csinálok egy videót...hátha szület egyéb diagnózis is.- köszi!
Rakj fel egy videót, de ha olyan a színe mint egy Trabanténak,akkor nincs miről beszélni,akkor az olaj.
Ezeken mindegyiken olyan buzin lehet megnézni az olajszintet.
A lényeg hogy mindig ugyanúgy nézd meg,mert csak úgy tudod összehasonlítani. Tehát Én úgy szoktam hogy menet közben megmelegítem,utána még járatom alapjáraton 5 percet,és utána nézem meg a pálcával..........csak bedugva,nem csavarva.
Ha nem akarsz menni vele,akkor legalább 10 percet kell járatni ebben a hidegben,és kicsit pörgetni is kell egy picit,hogy az olajpumpa felnyomja az olajat a vázba.........az utolsó pár percben csak alapjáraton járjon.
hát próbálom bemagyarázni hogy nem kék, mert nincs más ötletem..
Az olaj egy másik jó kérdés, ugyanis hidegen nincs benne, melegen meg van, csak összecsapkodja a nívót..ez szétszedés előtt is volt meg utána is maradt..kérdeztem már hogy ez mi de akkor érdemi választ nem kaptam, a 400nál nem így van, azt tudom. Szerinted? Könyv azt írja hogy a nívót 5perc melegítés után nézegesd...de így nem tudom eldönteni fogy e vagy mi...az egész motor egy kib*szott rejtély..ahhoz képest hogy az utolsó csavarig szét volt húzva, de sose ment nálam rendesen..így sok minden kérdéses.
hát gyári méret esetén én nem sok értelmét látom...persze lehet hogy van, de akkor meg nem értem hogy teszik az acél fölé, vagy lehet az másik konstrukció, az én motoromnál tuti nincs ilyen, pedig ezek voltak a legerősebb xr250ek...a tuning perselyeknél lehetne értelme ahol 1-2mili vastag csak a hüvely, de nekem olyanhoz se volt szerencsém
amúgy olyan nagy gond nincs a proxal...ez meg japáni prox..nem úgy mint a tömítés amiken a "manufactured in the USA" felírat virít.
Nem az acélra szoktak nicasilozni,hanem az alu-ra. És igen van nicasilos,a haverom motorja a bizonyíték, ez egy Japán belpiacos példány volt. Pontosan az volt a probléma,hogy amikor felfúrták,akkor eltűnt a nicasil réteg a henger faláról,és maradt a csupasz alu. És igen beindul így a motor,csak nagyon hamar egyre jobban elkezdett füstölni. Ekkora baromságot még Én sem láttam,de megtörtént.
Én csak ötleteltem hátha nálad is ez van..........
Azt meg hogy kék a füst vagy nem,azt azért neked kéne tudni. Csinálj legalább egy videót róla,ha nem tudod eldönteni. Ha egy motor megfelelő illesztésekkel,szakszerűen van összeszerelve,akkor az nem füstölhet egy grammot sem. Olyan nincs hogy minden nagyon faxán meg van csinálva,és mégis füstöl........valami gubanc van ott,vagy benézed,és a gőzt füstnek látod. Az olaj fogy belőle?
Az Én esetemben a vezérlés maradt a gyári,mert hibátlan volt........füstölés szempontjából tök mindegy. Kapott egy új gyári dugót,4 új gyári szelepszár szimeringet,és egy gyári hengerfej tömítést.
Én is hallottam már nicasilos xr hengerről Ha jót akarsz magadnak akkor nem raksz prox dugattyút bele.Én a wössner javaslom vagy a visecót
mi raktuk össze...nem gányoltunk, új henger került bele, amibe volt pici rozsda, így fúrva lett, 1milivel mert olyan dugó volt proxból akkor. Én el sem tudom képzelni hogy ezekből van nicasilos, főleg mert ha láttál ilyen hengert akkor tudod hogy a hüvely ami acélból van, túl lóg jópár centit. Na most az acél fölé nicasilt rakni...- lehet, de nem tartom épp logikusnak(alu fölé szokták)...főleg hogy a gyári acél hüvely olyan erősen van edzve, hogy legtöbbször hamarabb kopnak el a gyűrűk mint az. Haverod 250ese vagy teljesen más volt, vagy..azt se nagyon tudom elképzelni hogy alumíniumon beinduljon de mindegy, nem ez a lényeg ... itt nem ez a gond az tuti. A füst pedig meg volt mindig..a 285ös hengerszettel is, meg ezzel is...mondjuk a 285össel le is tépte a hüvelyt...
esetleg annyi hogy a gépműhelyben bizony nem japán precizitással dolgoztak...és emiatt füstölög hidegen a gép vagy nem tudom..lehet nem is kék az a füst, csak a liternyi kondenzvizet párologtatja..be lehet magyarázni sok mindent
nemtudom...a tiéden is volt henger-dugó, vezérlés cserélve?