Viszont aszt látom, hogy egyre fényesebben csillogó, mindenféle elektronikával és ilyen vezetési támogatórendszerrel butítják a jónépet a sávelhagyótól a saját maga fékezőig a tolatókamerától a beépített naviig és blútúszos telefonkihangosítóig a becsukódó visszapillantótükrökig. Ez mind csak parasztvakítás
ez azért van, hogy egy középkategóriás új autóért kifizess egy nyaraló árát, majd hordjad márkaszervízbe és lehetőleg a gari után dögöljön meg, hátha veszel belőlle még egyet
Már nem emléxem mikor rágott be rá végleg, de nekem úgy rémlik, amikor szétrozsdált az üzemanyagtank aszt kilukadt
anyám apám bátyám és öcsém és a feleségek autójai mind japán, zömében toyota
Én a 3-ik hájeszomat gyűröm kár, hogy megszűnt a típus
az asszony a gömbőc szviftből űlt át egy nem túl öreg aurisba, a csere csak a kipottyanó trónörökös miatt kellett, mer kicsi lett a svift. Az előző autója is egy svitty volt a régebbi nem emléxem, hogy valami miatt is kellett volna javítani
a gombócot, sem halál igénytelen volt
Sajnáltam is megválni tőle de jóárasították a cserénél.
A mostani hájesz már 5 éve van nálam
belsővilágítás izzó, fényszóróizzón, kívűl nem kellett hozzányúlni.
Az előző típusoknál is asszem egy legéscsillapító pár és termosztát csere lett.
Használtan lett annó véve a gép és még egyszer az ára rá lett költve a generátortól a klímakompresszorig és a hűtőjéig komplett jobb oldali trapézkarig. Az injectorok mind elfosta magát sok lett résolaj teljes felújítás
persze fillérek ez is, mint a gyári használt egr szelep 50 -ért
Az ilyen bosszantó apróságok, hogy komplett kézifékkötél meghaló akkumlátor sorra beszaró ajtókapcsolók, szétolvadt foncsor a jó megkonstruált helyzetjelző foglalat miatt, a 7 ezer forintos ablaktörlő lapátok a folyamatosan mattuló elsőlámpák, a szarul konstruált tolóajtók ami miatt, hol a kezébe marad az embernek a műanyag kilincs fele, hol a görgőt töri el
, a gyakorta szétrepedő és állandóan berozsdáló keréktárcsák, a váltóbowdenok összerohadása már csak apró bosszúság
27.700 km után kiderült minden irányban 6mm-ert lötyögtek a főtengelyek! Az egész fostalicska alja váltóolajos volt, egy hézagoló ami 100 ft-volt az hiányzott belőle. ( kis hazánkban gyártják a váltót ugye ) A dupla vez.tengely 10 db lefogatóbilincs 20 db csavarjából 18 volt csak laza. Ugye ami utánaolvasásnál derült ki, hogy gyárilag nem voltak meghúzva a csavarok. Ja kollégám neje a győri nádorban könyvelő, nekik még ilyen hugymetál GAsztra van, mikor meséltem a hibát, azután nemsokkal érdekes mód elkezdte visszahívni a fos twintportosokat a nagy ópel.
azt ilyenkor mondom nekik, érdekes kis hazánkban a közlekedés kuTTúrája.
Más országban lemarad az autós az első 4-5 méteren a lámpánál mert tudják, hogy a motoros úgyis előre gurul.
dízeleknél a 6sebis váltó ami ér valamit,az tényleg frankó cucc,de hogy ezt egy kritikán aluli szemét SAC kuplunggal meg egy silány kettőstömegűvel hogy lehet összerakni,fel nem fogom.Nagypapa korú higgadt sofőr kombi astráját trélereztük be 100000km+al,leszakadt a lendkerék közepe...fain mi? mindezt persze egy jutányos 40000es munkadíj,hidrocsapágy 65000,kuplung szett lendkerékkel 140000körül volt,ennyivel megúszta a bácsi,sebaj,hamarosan találkozunk,ha mást nem akkor a dpf szűrő vagy a változó geós bedöglött turbó miatt.nincs vizhőfok mutató,ami a benzines kis varrógépnél csak hátrány,mivel a vízpumpa feletti müanyag csöcs random eltörik,mire észreveszik rendre hengerfejes lett mind,ezeket is 0-24 cserélgettem rézre.hűtő is szeret 3-5évente kirohadni a peremezésnél,amúgy szép meg kényelmes de én inkább maradok egy 25éves német vagy japán autónál hamár muszály választani,azok össze vannak rakva
) így ilyesmit az sem mindig lát aki szerel, de nem régi gépeket hanem újakat.
De az tény, hogy egy közepes olaj időben cserélve már ritkán kokszosodik. Nem feltétlenül csak a ttejét éri hisz ha megnézünk egy kokszos felületet az nem sima egyenletes bevonat hanem egy elég porózus valami aminek könnyen alá tud jutni a tisztító, az olaj is, de az nem oldja le.
Cseréltem pár vezláncfeszítőt régi SV-n, de csak az elsőt mert annál ha szar olajjal vagy túl sokáig használják képes a koksz megszorítani az első henger feszítőjét. Amúgy gondolod amikor elkezdi feloldani a nem kicsi lerakódásokat akkor azonnal fel is oldja teljesen folyékonyra vagy először kis darabokban válik le (és azok a darabok vajon eltömíthetik-e a teljes feloldódás előtt a járatokat) és csak egy idő után oldaná fel?
http://totalcar.hu/kozosseg/rs...